fifka Публикувано Юни 13, 2007 Публикувано Юни 13, 2007 : не знам дали е точното място да си задам въпроса но надявам се някой ще ми помогне..........какви бои трябва да използвам.....възможно ли е да се отрази на звученето иииии ако имате интересни идеи за дизайн- мерси предварително Цитирай
flash_max Отговорено Юни 13, 2007 Отговорено Юни 13, 2007 (Редактирано) до колкото знам, а това не е много, рисунката се рисува преди лака на китарата, това означава , че ако имаш китара вече лакирана и нарисуваш нещо върху нея, ще трябва пак да я лакираш за защита на рисунката, но тогава се и променя звука на китарата, става сякаш по глух, но разбира се тклонението не е чак толкова фрапантно. Редактирано Юни 13, 2007 от flash_max Цитирай
malaguena87 Отговорено Юни 13, 2007 Отговорено Юни 13, 2007 (Редактирано) : не знам дали е точното място да си задам въпроса но надявам се някой ще ми помогне..........какви бои трябва да използвам.....възможно ли е да се отрази на звученето иииии ако имате интересни идеи за дизайн- мерси предварително От доста време и на мен ми се иска да си изрисувам китарата,но все не се решавам,това което аз съм чувала е че за акустична китара най добре е да се използва маслена боя защтото е не е скъпо и не разваля сзвученето. Но това което не знам е колко време щте държи ако я нанесеш върху вече съшествуващото покритие на китарата... ако изчистиш боята на местата на които искаш да рисуваш и ако нанесеш нова боя и лак от горе картинката ште се запази за по дълго време,това всичкото се дължи на факта че боята се задържа по трудно на гладка повърхност (а повърхността на китарата е доста гладка)каквото и да решиш запомни 4е единственото нещо което не трябва да прави6 е да ползваш водна боя... Относно идеите за дизаин и аз все о6те търся но още не съм попадала на нищо добро за акустичн китара... Пожелавам ти успех и се надявам да ни покажеш снимка когато китарата ти е завършена Редактирано Юни 13, 2007 от malaguena87 Цитирай
stanbog Отговорено Юни 14, 2007 Отговорено Юни 14, 2007 според мен и двамата трябва да поизчакате още година-две с разкрасяването на китарите си и ще ви мине мерака. така ще си спестите доста главоболия (включително и факта че ще се ядосвате на себе си защо сте го направили). Цитирай
fifka Отговорено Юни 14, 2007 Автор Отговорено Юни 14, 2007 [ Относно идеите за дизаин и аз все о6те търся но още не съм попадала на нищо добро за акустичн китара... Пожелавам ти успех и се надявам да ни покажеш снимка когато китарата ти е завършена malaguena, на www.pamelina.com има страхотни рисувани китари. но са електрически....дано си харесаш някой дизайн Цитирай
flash_max Отговорено Юни 14, 2007 Отговорено Юни 14, 2007 eто нещо , което направих набързо. ако ти харесва, ползвай идеи! късмет с начинанието, но само не скапвай китарата!!!!!! Цитирай
malaguena87 Отговорено Юли 15, 2007 Отговорено Юли 15, 2007 Ами аз лично вобще н е бих се ядосвала,занимавам се с рисуване около 5-6 години (не правя изумителни и безгрешни картини напротив правила съм мнго грешки и точно заради това сега зная как да ги поправя,изтрия или замаскирами освен това си мисля че следкато картините ми красят стените те могат да разкрасят и китарката ми каквато и картина да нарисува6ш - тя е уникат Цитирай
rocker_vn Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 (Редактирано) : не знам дали е точното място да си задам въпроса но надявам се някой ще ми помогне..........какви бои трябва да използвам.....възможно ли е да се отрази на звученето иииии ако имате интересни идеи за дизайн- мерси предварително От доста време и на мен ми се иска да си изрисувам китарата,но все не се решавам,това което аз съм чувала е че за акустична китара най добре е да се използва маслена боя защтото е не е скъпо и не разваля сзвученето. Но това което не знам е колко време щте държи ако я нанесеш върху вече съшествуващото покритие на китарата... ако изчистиш боята на местата на които искаш да рисуваш и ако нанесеш нова боя и лак от горе картинката ште се запази за по дълго време,това всичкото се дължи на факта че боята се задържа по трудно на гладка повърхност (а повърхността на китарата е доста гладка)каквото и да решиш запомни 4е единственото нещо което не трябва да прави6 е да ползваш водна боя... Относно идеите за дизаин и аз все о6те търся но още не съм попадала на нищо добро за акустичн китара... Пожелавам ти успех и се надявам да ни покажеш снимка когато китарата ти е завършена виждам че не си наясно с терминологията на някои действия като "шлайфане",шкурене" и т.н.,което го казвам не като упрек, но се радвам че сте ентусиасти в това отношение - да направите китарите си уникални и красиви.моето мнение е че каквото и да направите сами звукът на китарата ще се промени много и то към по лошо.посъветвайте се с лютиер.сериозно.покритието на акустичната китара е много особено,даже не бих казал че е боя.а тази маслена боя ще е по дебела и ще стане релефна рисунката.след шлайфане ще се замаже...може би нещо с аерограф...тука в форума някой предложи рисуване върху китари с аерограф... аз лично много съм си пребоядисвал и рисувал една електрическа китарка,та даже и я рязах,пилих и и сменях и формата,но си остана орфей. желая ви успех. Редактирано Юли 17, 2007 от rocker_vn Цитирай
metaliza Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 : не знам дали е точното място да си задам въпроса но надявам се някой ще ми помогне..........какви бои трябва да използвам.....възможно ли е да се отрази на звученето иииии ако имате интересни идеи за дизайн- мерси предварително От доста време и на мен ми се иска да си изрисувам китарата,но все не се решавам,това което аз съм чувала е че за акустична китара най добре е да се използва маслена боя защтото е не е скъпо и не разваля сзвученето. Но това което не знам е колко време щте държи ако я нанесеш върху вече съшествуващото покритие на китарата... ако изчистиш боята на местата на които искаш да рисуваш и ако нанесеш нова боя и лак от горе картинката ште се запази за по дълго време,това всичкото се дължи на факта че боята се задържа по трудно на гладка повърхност (а повърхността на китарата е доста гладка)каквото и да решиш запомни 4е единственото нещо което не трябва да прави6 е да ползваш водна боя... Относно идеите за дизаин и аз все о6те търся но още не съм попадала на нищо добро за акустичн китара... Пожелавам ти успех и се надявам да ни покажеш снимка когато китарата ти е завършена вярно е че боята ще падне много бързо заради гладката повърхност затова вземаш шкурка #2000 да речем и я надраскваш.така боята ще се свърже с вече грапавата повърхност и с една ръка лак и стажа бетон.баща ми е бояджия и тои ми е казвал.при колите е така,за китарите :? не съм сигурен че ще е китара след тутаирането Цитирай
DYLGIQ Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 Не давай такъв кахърен съвет на девойките, пишман рокерю. Напротив - рисувайте, момичета. Не съм съгласен и със stanbog ("според мен и двамата трябва да поизчакате" - пич , това са жени, имам 20-тина вкъщи - баба, мама, жена, щерка и всякакъв вид лели; познават се не само по глаголната форма - нарисувалА, ядосвалА)- ще съжалявате , ако не го направите. Китарите са само средство за създаване на изкуство и колкото повече издевателства изтърпяват, толкова са по щастливи, защото това е тяхната карма - (за християните, които не вярват в прераждането - защото Бог така ги е възнаградил). В богатата си колекция от супер щастливи китари, имам и една акустична китара, напръскана със спрей за джанти в графитено сиво - подарък от най- добрия приятел - китарист - художник - е как свири тая жена - не е истина. А това за лютиера - ми кво да ви кажа - недейте, по добре си нарисувайте лютеница или териер поотделно. Цитирай
laichzeit92 Отговорено Август 5, 2007 Отговорено Август 5, 2007 имам въпрос ако се нарисува отзад на тялото на акостичната китара звука няма да се промени нали ??? Цитирай
rocker_vn Отговорено Август 8, 2007 Отговорено Август 8, 2007 отзад или отпред - все едно е... най-важното е да се направи майсторски...коментирахме защо... Цитирай
Vlad Отговорено Август 8, 2007 Отговорено Август 8, 2007 ...занимавам се с рисуване около 5-6 години (не правя изумителни и безгрешни картини напротив правила съм мнго грешки и точно заради това сега зная как да ги поправя,изтрия или замаскирам и освен това си мисля че следкато картините ми красят стените те могат да разкрасят и китарката ми ... Абсолютно съм съгласен - китарата ти също ще може да разкраси стената. Явно не разбирате от акустични инструменти, затова ще си позволя да дам един пример: Правен е опит със сваляне на лака /спирторазтворим е/ от цигулка на стар италиански майстор и нанасянето му на новоизработена такава. Звукът на новата се доближил максимално до оригинала. Искам да кажа, че звукът на един акустичен инструмент зависи в огромна степен от качеството на лака. Разбира се, както казах, ако целта ви е акустичният ви инструмент да краси някоя стена - напълно оправдани са експериментите с шкурка и яхтлак. Но може би форум за художници би бил по от полза... Успех! Влад п.п. В допълнение по въпроса дали обработката отзад ще промени или няма да промени звука - както каза рокера - отпред-отзад, няма значение... В. Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Август 8, 2007 Отговорено Август 8, 2007 п.п.В допълнение по въпроса дали обработката отзад ще промени или няма да промени звука - както каза рокера - отпред-отзад, няма значение... В. Виж това е наистина много интересно допълнение! Цитирай
Recommended Posts