Vlad Публикувано Юни 7, 2007 Share Публикувано Юни 7, 2007 Чудя се дали да издам една школа с бас линии за блус във всичко тоналности. Ще е и с ноти, и с табулатури. Но въпросът ми е дали някой от вас въобще има интерес към подобен продукт и дали би си го купил /в рамките на 10 лева/ Може да го обсъдим, така и аз ще разбера към какво точно има интерес. Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Юни 7, 2007 Share Отговорено Юни 7, 2007 Ти си много кадърен музикант и мисля, че има резон да издадеш тази школа! Аз бих я купил директно от теб, само кажи когато си готов и ще се разберем! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Юни 7, 2007 Share Отговорено Юни 7, 2007 (Редактирано) Аз лично, ще умра от кеф............. Само ми е интересно как щеобясниш - коги не требе да се цепи гръмко Иначе и аз ше купа 10 броя да подарявам на познати метали и прочее................. Редактирано Юни 7, 2007 от RockoBG Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlad Отговорено Юни 8, 2007 Автор Share Отговорено Юни 8, 2007 Ако решиш да вземеш наистина 10 броя от бъдещата школа, обичайната ми отстъпка е 5 процента. Колкото до това "коги не требе да се цепи гръмко" - ще го отбележа със специалния ми знак - "ШШ-Ш-Ш-Шт!" Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
astagator Отговорено Юни 8, 2007 Share Отговорено Юни 8, 2007 Бих си я купил с удоволствие тази книжка Ако нямаш някого в предвид с радост бих ти помогнал за художественото уформление. Уча графичен дизайнъ и ако се стигне до този момент свиркай Поздравчетове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlad Отговорено Юни 10, 2007 Автор Share Отговорено Юни 10, 2007 Започнах да работя по този проект и имам конкретни въпроси: Има ли смисъл да включвам и ноти и табулатури или е достатъчно само табулатури / с трайности разбира се/? Струва ми се, че може нотите да се окажат излишни - как мислите? Понеже биха удвоили обема, което ми оскъпява печата - склонен съм да ги разкарам. Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bejazz Отговорено Юни 10, 2007 Share Отговорено Юни 10, 2007 Брато, евалата супер ти е идеята и мисля че мн хора имат нужда от такива неща, аз ще си зема. Но не искам да се налагам но за мен е главен критерий да е с ноти, щото не схващам таблатурите а и съм контрабасист(нема и да ги разбера) Успех Влад! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlad Отговорено Юни 10, 2007 Автор Share Отговорено Юни 10, 2007 Да, и при мен прима вистата на табулатури е като спънат кон - за разлика от тази на ноти, при която нямам проблем общо взето. Но знам, че повечето хора, които свирят за удоволствие предпочитат таб-ове. Все пак сигурно ще е и с двете. Също така не ми е много ясно - ако нотите са си с трайности, а табулатурите - само цифри - достатъчно ли е? По принцип мога да сложа трайности и на таб-а, но ако са и двете май няма смисъл - само се усложнява. Мисля си трайностите да останат само на нотите. Там ще сложа и означения за пръсти на някои места - добре ли е? За да е по-ясно. Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlad Отговорено Юни 10, 2007 Автор Share Отговорено Юни 10, 2007 (Редактирано) Ето един блус в си бемол - две завъртания безплатно демо. http://www.picvalley.net/v.php?p=u/37/9185_584.BMP Мисля, че е разбираемо - нека колегите басисти да кажат. В крайния вариант смятам да има по 4 завъртания на схемата. Изписал съм и акордите, както и пръсти на повечето места, където би могло да има объркване. Стремежът ми е към максимална яснота, за да може школата да има полза като учебен мат'риал. Слушам? Влад п.п. А-а-а, Роко, забеляза ли, че съм те споменал? В. Редактирано Юни 10, 2007 от Vlad Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Юни 11, 2007 Share Отговорено Юни 11, 2007 (Редактирано) Копеле, по-добре издай само ноти. Мързела и без това е достатъчно... П.с. много добро.......... благодаря Редактирано Юни 11, 2007 от RockoBG Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юни 11, 2007 Share Отговорено Юни 11, 2007 Супер е, аз също ще си я купя! Относно ноти и/или таб се сещам две неща: 1. На мен ми е по-удобно да е ТАВ, като под всяка фрет-цифра има ченгел тип "нотна трайност". Така е в ГитарПро, така е и школата на Юли Марков. Не знам на теб как ще ти е най-лесно и евтино да го спретнеш, но това според мен е предпочитан вариант. Иначе трябва да си пиша табовете ръчно... 2. Можеш да ползваш на места ТАВ, на други места - ноти. Така ще има и за двата музикални вида юзъри и би било доста полезно за някои тепърва учещи се. От друга страна по-мързеливите ще прескачат неудобния им формат, така че... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Юни 11, 2007 Share Отговорено Юни 11, 2007 Според мен така както е дадена страницата, е най -добре. Кеф ти ноти, кеф ти табове. Нека народа свиква да гледа нотите. Първоначално ще ги гледат само заради трайностите, после - току виж свикнали и да им разчитат... Бтв... може да е странно, но аз се оправям доста по- трудно с клъч "Фа", отколкото със "Сол"... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Юни 11, 2007 Share Отговорено Юни 11, 2007 + 1 книжка и за мен Иначе мързела е голямо нещо, а и някои от на се водят компютърджии а не баш музиканти . От ноти не разбираме. Аз съм за табс + миди Към книжката да има и едно архивче с мидитата на нотите ПС: мерси за блусчето, ще го разцъкам в нас. Сложи и разни блус сола за баса Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vhcs Отговорено Юни 11, 2007 Share Отговорено Юни 11, 2007 изкефи ме това ... определено трябва да има и табове и ноти та школата да става както за новобранци така и за напреднали пък и кой както е свикнал или иска. като я издадеш драсни тука координати - взех и аз да се замислям ... ама пусто все нямам време за свирене а като имам гледам с бандата да опъваме жици. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
assoass Отговорено Юни 11, 2007 Share Отговорено Юни 11, 2007 изкефи ме това ... определено трябва да има и табове и ноти та школата да става както за новобранци така и за напреднали пък и кой както е свикнал или иска. като я издадеш драсни тука координати - взех и аз да се замислям ... ама пусто все нямам време за свирене а като имам гледам с бандата да опъваме жици. +1! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts