KingdomX Публикувано Юни 5, 2007 Публикувано Юни 5, 2007 От доста време се чудя, па наи- после да пита. Има ли банди в България, който да свирят Мейдън и как се възприемат от аудиторията им. Доколкото знам от мениджъри , бандите са много малко , може би единици и реших да се допитам до вас, понеже в Какво, къде, кога раздела на форума никой не пише какво свири( или поне никои). Ще се радвам да се коментира тази тема. Пишете и за други банди от сорта и тяхното възприемане от публиката. Мисля че ще е полезно да се знае това от бандите, за да може да се подбират парчета харесвани от публиката. ПП какво мислите за Хеви метъла в Българи има ли го...(аз съм с впечатление за Пловдив , че умира и се свири от все по малко банди) Поздрави!!!
Danny47 Отговорено Юни 5, 2007 Отговорено Юни 5, 2007 (Редактирано) Има, но сме на изчезване... нещо като екзотика сме за България ! Аз лично свиря хеви/прогресив. Доста неизвестни сме, казвахме се Sacred Trust, а сега сме без име. Но как и да имаме някаква популярност като имаме едно записано парче от 6-7 (без недовършените). Групата е почнала именно от боготворенето на Iron Maiden, мен още ме нямаше, та до Dream Theater. Музиката ни естествено е повлияна от тези групи. Не знам от какво се дължи това "изчезване" на хевито у нас, а и попринцип... метъл фенове има, но този стил почва все повече да се изтегля на заден план според мен. Иначе не се бой, ентусиасти винаги ще има, а докато ги има ще има и хеви метъл. Може би няма да получаваме това, което заслужаваме и хората ще трябва да ни търсят, но поне се кефим на това, което правим ! Ето ти нещо от нас... 100% Made In Bulgaria - The King. EDIT: Наздраве! Редактирано Юни 5, 2007 от Danny47
KingdomX Отговорено Юни 6, 2007 Автор Отговорено Юни 6, 2007 Не знам дали темата е глупава, или просто съм прав в това, което съм написал. Danny47 съгласен съм с теб за казаното. в момента нямам възможност да чуя песента , която си сложил, но като се прибера непременно ще я чуя. ПП Колеги толкова ли е горчива деиствителността????
musicman Отговорено Юни 6, 2007 Отговорено Юни 6, 2007 Как ще сте на изчезване бе На мен ми е много трудно да се сетя банда дето да не свири Мейдън Нали наскоро имаше даже и цял концерт-трибют дето бандите свиреха само мейдън
bigjav Отговорено Юни 6, 2007 Отговорено Юни 6, 2007 Но как и да имаме някаква популярност като имаме едно записано парче от 6-7 (без недовършените)... Не знам от какво се дължи това "изчезване" на хевито у нас, а и попринцип.... Може би няма да получаваме това, което заслужаваме и хората ще трябва да ни търсят, но поне се кефим на това, което правим ! Ето ти нещо от нас... 100% Made In Bulgaria - The King. ,,Едното записано" парче е над средно-статистическия български запис. Свиренето е много добро. Вокалът много сполучлив, красив тембър. Самото парче - имам чувството, че съм го чувал точно 3 582 458 992 пъти. Следователно, потърсете проблема с популярността някъде другаде. Хевито у нас никога не е съществувало в изобилие, за да изчезва. По-принцип нищо не изчезва, а се преобразува и то специално тепърва ще навлиза масово у нас. Пак прочети последния абзац! Получавате точно толкова, колкото сте си изработили. Най-хубавото е, че се кефите! Успехи!
Danny47 Отговорено Юни 6, 2007 Отговорено Юни 6, 2007 (Редактирано) Проблема на популярността е там, че такава за хеви според мен няма у нас освен две, три групи... имам предвид, която да излиза от ъндърграунда . Възможно е, както ти казваш тепърва да се заражда и се надявам на това. За момента това, което една метъл група (попринцип) може да направи е да скъта някой лев за горе долу добър запис, който да се разпространява по плей листовете на близки и приятели. Да свири по клубовете, където и дума не може да става за пари и да се надява, че ще й провърви някой ден срещайки някой, който наистина ще може да направи нещо с музиката й. Тогава едва ли ще става дума за България. BTW парчето ни е писано от единия китарист, когато е бил 13 или 14 годишен. Сега правим по-напреднали проекти . А колкото до вокала - в момента издирваме нов! Мерси за успехите! Редактирано Юни 6, 2007 от Danny47
KingdomX Отговорено Юни 9, 2007 Автор Отговорено Юни 9, 2007 Как ще сте на изчезване бе На мен ми е много трудно да се сетя банда дето да не свири Мейдън Нали наскоро имаше даже и цял концерт-трибют дето бандите свиреха само мейдън В Пловдив няма банда която да свити повече от едно парче ма мейдън, освен нас, или се крият някъде и ми убягват от полезрението. Къде е бил този концерт трибют на мейдън?
TONY Отговорено Юни 9, 2007 Отговорено Юни 9, 2007 ^ в София - клуб Фенс - преди малко повече от 2 месеца парчето - дь Кинг кефи!!!
KingdomX Отговорено Юни 18, 2007 Автор Отговорено Юни 18, 2007 ^ в София - клуб Фенс - преди малко повече от 2 месеца парчето - дь Кинг кефи!!! Кой са били групите, който са свирили там. Ако някой каже и парчетата, който са свирени ще съм му благодарен!!!
TONY Отговорено Юни 18, 2007 Отговорено Юни 18, 2007 за това сьбитие си има отделна тема вьв форума - раздел - какво ,кьде ,кога разрови и ще намериш дата - някьде - 26 , 27 март има и сними , има и сет листи, и коментари
MasterOfDisaster Отговорено Юни 19, 2007 Отговорено Юни 19, 2007 Има, но сме на изчезване... нещо като екзотика сме за България ! Аз лично свиря хеви/прогресив. Доста неизвестни сме, казвахме се Sacred Trust, а сега сме без име. Но как и да имаме някаква популярност като имаме едно записано парче от 6-7 (без недовършените). Групата е почнала именно от боготворенето на Iron Maiden, мен още ме нямаше, та до Dream Theater. Музиката ни естествено е повлияна от тези групи. Не знам от какво се дължи това "изчезване" на хевито у нас, а и попринцип... метъл фенове има, но този стил почва все повече да се изтегля на заден план според мен. Иначе не се бой, ентусиасти винаги ще има, а докато ги има ще има и хеви метъл. Може би няма да получаваме това, което заслужаваме и хората ще трябва да ни търсят, но поне се кефим на това, което правим ! Ето ти нещо от нас... 100% Made In Bulgaria - The King. EDIT: Наздраве! баце , парчето е лудница евалата.
Danny47 Отговорено Юни 23, 2007 Отговорено Юни 23, 2007 Мерси за всички позитивни отзиви към парчето! В близко бъдеще се надявам да имаме поне още едно и да е с по-добър звук! Новото име на групата е Crystal Palace, за момента е работно, но май се очертава да остане! Наздраве!
Katsko Отговорено Юни 23, 2007 Отговорено Юни 23, 2007 Доколкото знам от мениджъри , бандите са много малко , може би единици бате къде ги видя тия мениджъри бе? все едно е пълно с такива иначе да знаеш, че са ти казали пълна глупост, щото всеки втори свири кавър на Мейдън причината е, че се възприема добре от бар-публиката по света и у нас и добре върви с бира
motorbreath Отговорено Юли 3, 2007 Отговорено Юли 3, 2007 Ми вчера на първия ми концерт свирихме The trooper и доста ни се радваха
Newcastle United Отговорено Юли 4, 2007 Отговорено Юли 4, 2007 Зависи от стила който свири групата,в мойта свирим предимно кавъри на Metallica и моето лично мнение е,че те имат много повече парчета на които хората биха се изкефили максимално,докато Maiden са банда която всеки е решил,че трябва да я слуша и по тази причина останахме много малко от тези които наистина ги познават,докато другите биха се изкефили само на "The trooper","Fear of the dark"или"2 minutes to midnight",която и друга песен да се избере,половината няма и да разберат,че е на Maiden,па камоли да се изкефят!За потвърждение на думите си ще кажа,че ние правихме кавър на "The edge of darkness",помислете ако трябва да я свирим на живо колко от "Мейдъните" въобще,ще я знаят?
Recommended Posts