the_gorer Отговорено Декември 29, 2006 Автор Отговорено Декември 29, 2006 За конвертирането акустична >>> електрическа: Може. И въобще няма да звучи зле, според адаптера и т.н. Някъде на касета ми се мотае мой запис от 1995, на който жуля корав метъл с акустична китара. Но е добре да си уплътниш кухината на акустичната и то много добре, защото иначе струните започват да се възбуждат и да вият. Дурго, което трябва да имаш предвид е видът акустична китара - ако е такава с truss rod, пригодена за метални струни, значи всичко е ОК. Ако е класическа китара, правена за свирене с найлонови струни, то по-добре не и слагай метални, за да я правиш електрическа. Ще си преебеш грифа. Цитирай
RichieSambora Отговорено Декември 31, 2006 Отговорено Декември 31, 2006 Искам да питам, защото не съм от София и не мога да проверя. И въпроса ми е дали в xxxx продават планове за ел. китари? Примерно с размери, модели и т. н. щото искам да си прая Strat. Цитирай
vlex Отговорено Декември 31, 2006 Отговорено Декември 31, 2006 Не се занимавай с глупости. Има в интернет почти безплатно (пък някъде си е и баш безплатно) ае со здраве и весело порещане на новата година Цитирай
RichieSambora Отговорено Декември 31, 2006 Отговорено Декември 31, 2006 Е, аз не мога да си намеря. Пък и няма да ме сбъркат 5-10 лв. Цитирай
the_gorer Отговорено Януари 1, 2007 Автор Отговорено Януари 1, 2007 Търсил съм готови разпечатани схеми или шаблони по музикалните магазини във Варна и в няколо други града, но не съм намирал. Ако сте виждали някъде, пишете в темата. Цитирай
Mickey von Bastard Отговорено Януари 1, 2007 Отговорено Януари 1, 2007 Пробвай това: http://www.guitar.ru/articles/making_guitar/bass/ За начало може да ти свърши работа Надявам се че поне малко поназнайваш руски :green: Имаш уникално подробна схема на тялото и грифа, а и връзването на адаптерите.... Цитирай
Mickey von Bastard Отговорено Януари 2, 2007 Отговорено Януари 2, 2007 (Редактирано) Snowwhite Пуснато: Apr 6 2005, 01:02 AM Относно байцовете - давам ти една уникално удобна стара рецепта : Набавяш си листа от орех, към тях може да сложиш и такива от череша/вишна.Тях ги вариш на слаб огън до пускане на всичката чернилка.На около 2 натъпкани шепи листа минимум 500 милилитра, максимум литър студена вода.Слагаш на котлона, пускаш листата вътре(не е нужно да ги трошиш, а и ще ти е трудно да ги прецедиш после), включваш котлона на 2-3 и похлупваш.Чакаш да заври и намаляваш или изключваш котлона и оставяш да "къкрят" листата.Общо час-два се варят, през това време трябва да не изстиват много-много - проверярай как е хавата и включвай котлона, като заслабне огънят.След това изчакваш да изстине с листата вътре и прецеждаш.Слагаш на тъмно и студено, държиш едно денонощие.Прецеждаш пак и сипваш на литър вода 200-300 милилитра спирт, в зависимост колко процентен е.За препоръчване е този над 80%.Аз си намирам 97-98%-ен.И това е - готов си - с това мажеш и прави много естествено тъмни светлите дървесини.Ако искаш да бие на червено малко(кестенов цвят) слагаш във водата и 3 пакетчета чай "Хибискус" - казвам ти това, че най-лесно ще го намериш.Ако искаш цветът да е зеленикав(тъмно маслено зелено-кафяво) слагаш половин връзка копър и гледаш трепач.Ако ти трябва само тревисто зелено за някой по-светъл материал - горните процедури, но слагаш само копър във водата.Може и няколко листа спанак.С това напвремето са боядисвали дрехи - устойчиво е като цвят,особено ако положиш слой политура.Има и още, но в момента не ми се пише, че не ми е само това на главата, а и става прекалено дълго това ми мнение. Леле мамо на тва требе да му сложиш малко оризец да набъбне. След това сол, черен пипер и два стръка пучудивчовец. Ще стане страхотна манджа. Защо бе скъпа да варя градината на баба ми и след това да сложа ВОДЕН извлек върху китарата ми /за която дъските казваш че трябва да съхнат 50 години/ Относно дървесината - за акустичен инструмент тя трябва да съхне поне 50 години, за да е наисина качествен той.Всяка уважаваща себе си цигулка и класическа китара, както и особено по-големите щрайхови инструменти се правят от абсолютно изсъхнала и "размърдала" се на воля дървесина. а да не отида до първата железария в която продават такива байцове, че ще докарам и цвят на марсианско дърво Редактирано Януари 2, 2007 от Mickey von Bastard Цитирай
gpav Отговорено Януари 2, 2007 Отговорено Януари 2, 2007 Един съфорумник беше дал линк Тук му е темата заповядайте ! На мене ми помогна да се светна за електрониката на китарата!! Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 12, 2007 Автор Отговорено Февруари 12, 2007 Най-сетне направих що-годе сносни снимки на дъската. И ги пускам точно две години по-късно. :lol: Това беше китарата преди да започна да се ебавам с нея: А това е тя след подобренията: Дялкайте си китарите редовно, за да ги поддържате във форма. Успех на младите дъскорезци! Цитирай
RockoBG Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 (Редактирано) фешъна е ОК, ама малко ми е трудно да приема идеята за 3 едновременно работещи адаптера... Дай малко инфо как точно е вързана. Иииии... фретборда ме кефи повече в първоначалния си вид, разказва истории някак ... Но като цяло браво, явно търпение и упорство му е майката Редактирано Февруари 12, 2007 от RockoBG Цитирай
the_gorer Отговорено Февруари 12, 2007 Автор Отговорено Февруари 12, 2007 фешъна е ОК, ама малко ми е трудно да приема идеята за 3 едновременно работещи адаптера... Първоначално бях вързал само бридж адаптера. Другите просто стояха да запълват дупките, зщото навремето ме домързя да ги махна и да запълня гнездата с дървени трупчета, които после да китвам, шлайфам и боядисам. После реших, че ще вържа и трите адаптера - да не стоят бадева. Последователно свързване. Сигналът е много силен и се намали шума. В крайна сметка всичко е козметика, защото и китарата и адаптерите са менте, така че, приемам коментари само за външния вид. Цитирай
RockoBG Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 Просто питам, предположих, но ми стана интересно, фешъна казахме е отсекъде Цитирай
niki123bg Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 Кефи външният вид, много добре е станала Цитирай
liquid_death Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 Даааа много похвално!БРАВО!Вида кефи много!Заслужавало си е труда Цитирай
smartpeter Отговорено Февруари 12, 2007 Отговорено Февруари 12, 2007 Здравейте приятели! Ето моето лично мнение: A GUITAR FROM SCRAP WILL SOUND LIKE SCRAP! PERIOD!!! Цитирай
Recommended Posts