KhanAsparuh Публикувано Октомври 3, 2021 Публикувано Октомври 3, 2021 Здравейте, Като свиря с повече дисторшън и звука, който чувам е като че ли постоянно правя Pinch Harmonics (не знам как е термина на български, обертонове може би?). Записал съм го, като на записа китарата отива директно в звуковата карта (Focusrite 2i4) през Cubase и като plugin-и съм сложил Ignite Emissary и Torpedo Wall Of Sound - Mesa Boogie 4x12 кабинет (Пробвал съм и на истински high gain амп и е същата история). Китарата е Ibanez, адаптера е EMG 85 в bridge позиция. На този запис не заглушавам струната (Ре, 7мо прагче) и просто свиря с перото между двата адаптора отгоре - наляво и надясно. Ще съм много благодарен ако някой който разбира ми даде идея откъде е този звук, нормално ли е и какво да направя за да не е толкова изразен? Test_Overtone_Sound.mp3 Входния сигнал е между -12 и -18 децибела, струните са сложени правилно и няма string buzz. Просто като гледам видеа в интернет на други хора, които свирят или обясняват нещо с много дисторшън, не съм забелязал такъв проблем. Може би е добра идея да откарам китарата на лютиер да види дали няма нещо за оправяне? Ще се радвам да препоръчате някой, който разбира и се занимава, да се свържа с него да ми обясни някой неща... ще си платя. Като цяло съм много доволен от звука, като свиря power акорди звука е много много добър, но точно този звук, който описах ме подлудява... Ще съм благодарен за всякакви идеи! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 4, 2021 Отговорено Октомври 4, 2021 (Редактирано) Ако нямаш проблем с микрофониране на адаптерите (или вътре в звуковата карта / настройките), то вероятно удряш струната с перото точно някъде, където излиза флажолет. Пробвай да преместиш перото нагоре-надолу по струната. Това, което се чува на записа са предимно 5-ти, но и 2, 4, 6 хармоник. Редактирано Октомври 4, 2021 от Evtim Djerekarov Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 4, 2021 Отговорено Октомври 4, 2021 И според мен е от свиренето. Опитай малко по-различни позициониране и постановка на дясната ръка, други пера... 1 Цитирай
KhanAsparuh Отговорено Октомври 8, 2021 Автор Отговорено Октомври 8, 2021 Благодаря за отговорите, помогнахте ми да се насоча в правилната посока. След доста експерименти вече съм сигурен, че на китарата и няма нищо, зад-китарното устройство има проблем, със заглушаване и техника Но вече като е ясен проблема, просто остава да се свири повече! Цитирай
Recommended Posts