Jump to content
Българският форум за музиканти

KhanAsparuh

newbies
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

KhanAsparuh's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

0

Reputation

  1. Благодаря за отговорите, помогнахте ми да се насоча в правилната посока. След доста експерименти вече съм сигурен, че на китарата и няма нищо, зад-китарното устройство има проблем, със заглушаване и техника Но вече като е ясен проблема, просто остава да се свири повече!
  2. Здравейте, Като свиря с повече дисторшън и звука, който чувам е като че ли постоянно правя Pinch Harmonics (не знам как е термина на български, обертонове може би?). Записал съм го, като на записа китарата отива директно в звуковата карта (Focusrite 2i4) през Cubase и като plugin-и съм сложил Ignite Emissary и Torpedo Wall Of Sound - Mesa Boogie 4x12 кабинет (Пробвал съм и на истински high gain амп и е същата история). Китарата е Ibanez, адаптера е EMG 85 в bridge позиция. На този запис не заглушавам струната (Ре, 7мо прагче) и просто свиря с перото между двата адаптора отгоре - наляво и надясно. Ще съм много благодарен ако някой който разбира ми даде идея откъде е този звук, нормално ли е и какво да направя за да не е толкова изразен? Test_Overtone_Sound.mp3 Входния сигнал е между -12 и -18 децибела, струните са сложени правилно и няма string buzz. Просто като гледам видеа в интернет на други хора, които свирят или обясняват нещо с много дисторшън, не съм забелязал такъв проблем. Може би е добра идея да откарам китарата на лютиер да види дали няма нещо за оправяне? Ще се радвам да препоръчате някой, който разбира и се занимава, да се свържа с него да ми обясни някой неща... ще си платя. Като цяло съм много доволен от звука, като свиря power акорди звука е много много добър, но точно този звук, който описах ме подлудява... Ще съм благодарен за всякакви идеи!
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.