aitapeapea Публикувано Май 31, 2007 Публикувано Май 31, 2007 Не знам дали е точно за тук тази тема. Понеже знам , че има доста хора тук, които се занимават с превене на музика. Мой познат се интересува от следното. Трябва да се направи готов продукт, около 50мин, стил ала саундтраците на "Кабаре" и "Мулен руж" , изцяло авторски. Това включва пеене на български. Ще се използва за авторски спектакъл, кадето акцента е на танците, и на живо танцьорите ще играят буфо на музиката и пеенето. Та вапроса е: Има ли тук някой който мисли че може да свърши тази поръчка, ако да то нека обяви цена. /говорим за цена на крайния продукт, в което да включва хонорари на изпълнителите както и студийното време ако е необходимо, като с продажбата му автора се отказва от всякакви авторски права в полза на поръчителя/ Цитирай
Vlad Отговорено Май 31, 2007 Отговорено Май 31, 2007 Интересно дали в този музикантски форум има поне един колега композитор, който да отговори на този въпрос... Все пак мисля, че като говориш за хонорари на изпълнителите и студийно време /АКО е необходимо?! че може ли иначе?/ не е лошо да имате идея с твоя приятел какъв състав ви трябва, вид и брой на изпълнителите най-малко. Че така зададен въпросът е малко общ... Цитирай
BlueZone Отговорено Май 31, 2007 Отговорено Май 31, 2007 Значи най-напред не знам кой ще напише 50 мин. авторска музика и после ще се откаже от авторските права... Но ако приемем че има такъв, нещата са най-грубо следните: 50 мин. материал предполага около 10-12 парчета. Едно парче върви от 500 до 3000 лв. в зависимост от това кой ти го прави. Хонорарите на музикантите вървят от 50 лв. на час нагоре, като се предположи, че въпросните музиканти ще са кадърни и няма да се занимават с едно парче повече от един час. Ако допуснем, че за всяко парче трябва да се плаща хонорар средно на трима човека - това прави по 150 лв. на парче. Студийното време варира от 10 до 50 лв. на час в зависимост от студиото. Едно парче при добра организация отнема около 10 часа = 100 - 500 лв. Като направим сметка дотук, излиза, че това нещо ще струва минимум 7500 лв. и ще отнеме около месец работа. Ако съм пропуснал нещо - допълнете. П.П. Сметките ги правя в момента на око. Не претендирам да са супер точни и изчерпателни. Цитирай
aitapeapea Отговорено Май 31, 2007 Автор Отговорено Май 31, 2007 (Редактирано) Интересно дали в този музикантски форум има поне един колега композитор, който да отговори на този въпрос... Все пак мисля, че като говориш за хонорари на изпълнителите и студийно време /АКО е необходимо?! че може ли иначе?/ не е лошо да имате идея с твоя приятел какъв състав ви трябва, вид и брой на изпълнителите най-малко. Че така зададен въпросът е малко общ... виж колегата Chrysalid как е разбрал всичко. Това какъв състав, колко човека дали в студио или вкъщи ще се прави си зависи само от теб. Поръчката е за краен продукт, в това влиза и логистиката по производство. А инъче съм напълно съгласен с chrysalid , аз също калкулирах подобна цена, която е съвсем приемлива. Редактирано Май 31, 2007 от aitapeapea Цитирай
Драго Отговорено Юни 1, 2007 Отговорено Юни 1, 2007 Трябва да се направи готов продукт, около 50мин, стил ала саундтраците на "Кабаре" и "Мулен руж" , изцяло авторски. Това включва пеене на български. Ще се използва за авторски спектакъл, кадето акцента е на танците, и на живо танцьорите ще играят буфо на музиката и пеенето. Не съм сигурен дали правилно схващам писанието. Ако е това което е буквално написано, мога да осъществя проекта. За целта е нужен: сюжета, сценария и думите които трябва да влезат в музикалните теми на спектакъла. Цитирай
vhcs Отговорено Юни 1, 2007 Отговорено Юни 1, 2007 ... ще отнеме около месец работа. Ако съм пропуснал нещо - допълнете. Времето за компизиране както и координацията с клинета го пропускаш - там също бих сметнал едно 3-4 месеца. Први се нещо, записва се демо (само на калвир примерно) и се обсъжда с клиента. Евентуално се променя това онова и тн. ... дори 3-4 месеца ми се виждат малко - 50 мин. музика не е никак малко и не е никак за подценяване. Там си трябва наистина професионалист да пипне от до - човек който има опит с подобни проекти а такива не вярвам да са толкова много в България. Поздрави и успехи в начинанието Алекс Цитирай
aitapeapea Отговорено Юни 1, 2007 Автор Отговорено Юни 1, 2007 Трябва да се направи готов продукт, около 50мин, стил ала саундтраците на "Кабаре" и "Мулен руж" , изцяло авторски. Това включва пеене на български. Ще се използва за авторски спектакъл, кадето акцента е на танците, и на живо танцьорите ще играят буфо на музиката и пеенето. Не съм сигурен дали правилно схващам писанието. Ако е това което е буквално написано, мога да осъществя проекта. За целта е нужен: сюжета, сценария и думите които трябва да влезат в музикалните теми на спектакъла. Въпроса към момента не е че се търси някой който да изпълни проекта. Въпроса е ако някой може, каква цена би калкулирал за това. А сюжета сценария и т.н естественно че ще бъдат осигурени, но е рано за това. Цитирай
musicman Отговорено Юни 1, 2007 Отговорено Юни 1, 2007 Боби, много си подценил нещата. Аз на око ти казвам, че срока трябва да го умножиш по 10 а парите пак някъде по толкова (поне по 5) Ако говорим за сериозен и качествен продукт де. Цитирай
BlueZone Отговорено Юни 1, 2007 Отговорено Юни 1, 2007 За срока си абсолютно прав, пък за парите - затова съм написал минимум. Ясно е, че ще дойдат доста повече, ама все пак си има хора, които са склонни да направят компромис със качеството за сметка на парите Цитирай
zarra Отговорено Юни 1, 2007 Отговорено Юни 1, 2007 По- добре се откажи - ще ти скъсат нервите и накрая пак няма да си доволен от качеството .....вярвай ми ....ако имаш кинти го направи навън ........съжалявам ама в България всеки гледа да взима пари без да си свърши работата ...кофти е да си го признаем ама ... Цитирай
aitapeapea Отговорено Юни 1, 2007 Автор Отговорено Юни 1, 2007 По- добре се откажи - ще ти скъсат нервите и накрая пак няма да си доволен от качеството .....вярвай ми ....ако имаш кинти го направи навън ........съжалявам ама в България всеки гледа да взима пари без да си свърши работата ...кофти е да си го признаем ама ... Maлко тъжно, но имаш известно право. Вече получих две оферти от чужденци и цените са в рамките на 4 цифри и то в лева, но разбира се това нищо не означава. Благодаря инъче на колегите съфорумци за мненията, надявам се темата да продължи. Цитирай
smesvane Отговорено Юни 16, 2007 Отговорено Юни 16, 2007 4 000 лв. за месец и половина. smesvane@abv.bg Цитирай
Recommended Posts