BlueZone Публикувано Май 27, 2007 Share Публикувано Май 27, 2007 Явно съм идиот, но не мога да разбера как, да му *** мамата, става тая работа с Program Change по MIDI... Става дума за следното: Процесора е вързан с миди кабел в саундкарта. Идеята е компа да праща сигнали към процесора за смяна на бленди, ефекти и такива работи. Молим, некой ако може да ми поясни този въпрос, защото вече побеснявам, а тази фунция ми е нужна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Май 28, 2007 Share Отговорено Май 28, 2007 и аз в мойта тема за това говоря, http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=24070 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=23583 темите са за в-амп2, но после става дума и точно за тва управление,мисля че няма значение дали е в-амп,босс,дигитек - разглеждаме ги като "МИДИ устройства". дано да ти помогне тва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
drgoa.r Отговорено Май 28, 2007 Share Отговорено Май 28, 2007 Трябва ти софтуер, който да праща program change messages. Това всеки миди сикуенсър го може. Правиш си миди трак и нанасяш events. Е, има някои тънкости, но понеже не ползвам такива трябва да "стрелям" на сляпо, хехехе. Тук има доста запознати с Cubase и прочие чудеса. Но принципа е все едно ползваш нормален VST синт. Както на него можеш да сменяш пресетите автоматизирано, така и на хардуера. Просто трябва да рутираш миди трака към физическия миди изход. Не съм запознат с конкретния процесор, но предполагам, че няма разлика с другите, по отношение на миди. Все пак то затова е стандарт. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Май 28, 2007 Автор Share Отговорено Май 28, 2007 Работата е следната: Всичко е вързано като хората, всички настройки са направени като хората, направен е миди трак с програм чейнджове и като го пусна и нищо не се случва. Единственото, което ми хрумва е да си намеря още един миди кабел и да го вържа от аут-а на процесора в ин-а на картата, но това малко ми се вижда безмислено, щото тоя процесор не праща никакви съобщения през аут-а... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Май 28, 2007 Share Отговорено Май 28, 2007 Виж дали ти съответстват миди каналите - този от койте предаваш и този с който приемаш. Ако се разминават ясно че няма да се получава. Един възможен изход е да сетваш процесора(ако има такава възможност) на "omni mode" т.е. да приема по всички канали. За да провериш откъде идва проблема(от компютъра или процесора), тествай с някакво миди устройство, което е проверено че е редовно, и има възможност за избор на миди канали. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Май 28, 2007 Автор Share Отговорено Май 28, 2007 (Редактирано) Проблема е решен. Оказа се най-обикновен ПТМ* __________ *ПТМ - Психо-Техническа Мистификация, известна още като Синдром на Бакъдржиев-Зашев. Открит и емпирично доказан от Бакърджиев и Зашев през 2002 г. Наблюдава се когато при произволни обстоятелства, съдържащи техника, се прилага Константа на Бакърджиев, което неизбежно води до нерешим и абсурден технически проблем. Синдромът ПТМ не може да бъде отстранен или да бъде установена причината за появяването му. В единични случай ПТМ-а се оправя от самосебе си, като това не зависи по никакъв начин от логичното мислене и каквато и да е намеса. (бел. авт.) Редактирано Май 28, 2007 от Chrysalid Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 28, 2007 Share Отговорено Май 28, 2007 ...Оказа се най-обикновен ПТМ*... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts