Deep Purple Публикувано Май 26, 2007 Публикувано Май 26, 2007 От малък си мечтая да свиря на пиано ,но финансите са ме спирали (то и сега ама...) ,сега съм на 23 и мисля лятото да почна да се уча , но сега пък съм в дилемата китара или пиано (синтезатор) , откъде да почна ,има синтезатори със самоучители ,както и за китара , кога трябва да отида на уроци -още в началото или след като "усвоя" някой неща . Кой инструмент е по-труден и колко време ще ми отнеме да мога да свиря горе-долу добре ? Цитирай
TONY Отговорено Май 26, 2007 Отговорено Май 26, 2007 (Редактирано) самоучителите са хубаво и ценно нещо, но непременно започни с реален учител! няма такова нещо като по -труден и по -лесен инструмент! двата инструмента са от различен тип, още -повече с единият - пианото - работиш и с двете полукьлба едновременно на мозька, докато при китарата - е достатьчна и само едната половина- което е относително - тьй като пак синхронизираш 2-те рьце но при пианото - водиш - 2 музикални линии едновременно (има няколко музикални техники и при китарата които имитират пианото) както и да е, нека твоята душа избере - е казал Стинг може би пианото е по - взискателен инструмент, от друга страна пьк китаристи бол... или послушай вьтрешния си глас с кое повече ти се захваща или започни и с двете (ако имаш повече свободно време и финанси) пьк после сам ще стигнеш до извода как да продьлжиш така, че кой по - те кефи ? Джон Лорд или Ричи Блекмор - то е ясно че и двамата кефят, ама ти лично на кой по - искаш да приличаш (май така се започваше ) Редактирано Май 26, 2007 от TONY Цитирай
Deep Purple Отговорено Май 26, 2007 Автор Отговорено Май 26, 2007 Ок мерси ,ще го мисля , а като техника как стоят нещата ,пари... Цитирай
Deep Purple Отговорено Май 26, 2007 Автор Отговорено Май 26, 2007 Ок мерси ,ще го мисля , а като техника как стоят нещата ,пари... Aбе китаркат аси е класика ,и навсякъде можеш да свириш с нея Цитирай
Deep Purple Отговорено Май 26, 2007 Автор Отговорено Май 26, 2007 (Редактирано) Ок мерси ,ще го мисля , а като техника как стоят нещата ,пари... Aбе китарката си е класика ,и навсякъде можеш да свириш с нея Редактирано Май 26, 2007 от Deep Purple Цитирай
Spoocter Отговорено Май 27, 2007 Отговорено Май 27, 2007 Виж сега пианата (синтезаторите) са доста по скъпи отколко 1 китарка и усилвател но както казват : ти решаваш Цитирай
Deep Purple Отговорено Май 27, 2007 Автор Отговорено Май 27, 2007 Но май трябва да почна с учител ,нали Цитирай
ivp Отговорено Май 27, 2007 Отговорено Май 27, 2007 ^ Именно - иначе, пътят е мноооооого дълъг Освен, ако не си самороден талант и всичко ти идва свише Цитирай
Vlad Отговорено Май 27, 2007 Отговорено Май 27, 2007 (Редактирано) ...двата инструмента са от различен тип,още -повече с единият - пианото - работиш и с двете полукьлба едновременно на мозька, докато при китарата - е достатьчна и само едната половина- което е относително - тьй като пак синхронизираш 2-те рьце но при пианото - водиш - 2 музикални линии едновременно (има няколко музикални техники и при китарата които имитират пианото) ... Искаш да кажеш, че при свиренето на китара едното полукълбо спи? По-добре не говори неверни неща. Не знам каква типология използваш, но аз бих казал на питащия, че и китарата и пианото са хармонични инструменти, които могат да "водят" няколко /не само две/ линии едновременно. За учителя съм съгласен - несериозно е да се открива топлата вода отново и отново... Колкото до сравнението на цените - има синтезатори и пиано за 100-200-300-5000 лева, както и китари за същите пари. Т.е. както можеш да вземеш китара и усилвател за 300 - 400 лева, така можеш да вземеш и синтезатор /пиано/ за същите пари. Качеството и на двете ще е аналогично. Влад Редактирано Май 27, 2007 от Vlad Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 28, 2007 Отговорено Май 28, 2007 Това с полукълбата беше много свежо! На китара е по-лесно. На пиано по-полезно. Мое виждане за нещата. П.П. Лично аз обичам всяка песен да я свиря на всички инструменти. Много всеобхватно някак си влизаш в нещата...трудно е да се обясни. Цитирай
Recommended Posts