f1_sound Отговорено Май 28, 2007 Отговорено Май 28, 2007 AXE един съвет от мен, отиди до динакорд и тествай един микрофон на електровойс СО4 http://www.electrovoice.com/products/58.html микрофона работи великолепно дори вече имам 2 и лично на мен по ми допада като звук от 57 цата, по остър е с по малко ниски, лично мнение изказвам, почти не ползвам 57 цата от както си купих СО4 Успех Цитирай
AXE Отговорено Май 28, 2007 Отговорено Май 28, 2007 Мерси А някаква ориентировъчна цена в БГ? Иии как се тества инструментален микрофон в магазин Ако слушам какво излиза от колоните докато подрънквам на китарата, не знам дали ще добия добра представа. Цитирай
f1_sound Отговорено Май 28, 2007 Отговорено Май 28, 2007 (Редактирано) Цената му е 100лв в софия незнам как е да тестваш, ама в Пловдив си избирам кубе, пулт от наличните, и записвам на компютъра на Пешко, тва е продавача и после на някакви монитори пак от наличните си харесваш и слушаш, може и на слушалки, поне в Пловдив е така Иначе ако са ти близки продавачите оставяш някъкво капаро и го взимаш да го чуеш у вас , аз лично най често така правя Редактирано Май 28, 2007 от f1_sound Цитирай
AXE Отговорено Май 28, 2007 Отговорено Май 28, 2007 Не са ми близки, а и по принцип персонала на Динакорд София не се слави с особена учтивост 100лв. звучи перфектно като за целите ми, още повече щом го намираш и за по-добър от 57!! А ти би ли бил така добър да пуснеш 2 записчета на едно и също нещо с двата микрофона Мисля че така бих добил най-добра представа не само за микрофона, ами и как е сравнен с 57цата. Което пък би било полезно на много хора. После а съм те засякъл, а Цитирай
f1_sound Отговорено Май 29, 2007 Отговорено Май 29, 2007 Не са ми близки, а и по принцип персонала на Динакорд София не се слави с особена учтивост 100лв. звучи перфектно като за целите ми, още повече щом го намираш и за по-добър от 57!! А ти би ли бил така добър да пуснеш 2 записчета на едно и също нещо с двата микрофона Мисля че така бих добил най-добра представа не само за микрофона, ами и как е сравнен с 57цата. Което пък би било полезно на много хора. После а съм те засякъл, а Проблем нямаш само трябва да намеря някъква китара, по читава, че все пак аз във студиото , инструменти освен 2 синтезатора нямам и малко по свободен да остана и всичко е о.к. Същевременно ето един колега в една по стара тема беше правил сравнение между двата микрофона ето и линка за да чуеш http://forum.muzikant.org/index.php?showto...&hl=garland Цитирай
AXE Отговорено Май 29, 2007 Отговорено Май 29, 2007 (Редактирано) Ооо мерси! Чел съм я тая тема, ама тогава изобщо не обърнах внимание на микрофоните. Кобалта звучи по-ясно и стегнато според мене, така че мисля че вече имаме морален победител (Все пак от семпли лошо няма ) Редактирано Май 29, 2007 от AXE Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Май 30, 2007 Отговорено Май 30, 2007 Обаче шуъра е 58ца, не е 57 - въпреки че теоритично разликата без поп скрийн не би трябвало да е голяма. Иначе Кобалтът е готин, но искам да го сравня с истински 57. А иначе имам вече що-годе читав запис на двата микрофона с един Селешчън V30, ако искате мога да пусна записче да се чуе. Цитирай
AXE Отговорено Май 30, 2007 Отговорено Май 30, 2007 Ще ти се разсърдим ако го пуснеш Поп скрийн това дето се слага отпред да не пъшкат и плюят в микрофона ли е? Цитирай
f1_sound Отговорено Май 30, 2007 Отговорено Май 30, 2007 Поп скрийн това дето се слага отпред да не пъшкат и плюят в микрофона ли е? Ъхъ ъхъ Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 30, 2007 Отговорено Май 30, 2007 [offtopic] То не е ли за рапъри? [/offtopic] Цитирай
Telerig Отговорено Май 31, 2007 Отговорено Май 31, 2007 (Редактирано) Кобалта обажда много добре за ниския си клас определено.... Редактирано Май 31, 2007 от Telerig Цитирай
AXE Отговорено Юни 1, 2007 Отговорено Юни 1, 2007 А един олигофренски въпрос - има ли проблем да го ръгам направо в Line in или Mic на картата. Нивото ясно, че ще е по-ниско без предусилвател, но иначе звука добре ли ще е? Цитирай
sw1tched Отговорено Юни 1, 2007 Отговорено Юни 1, 2007 Сигнала далеч няма да е върха и ще има и повечко шум и интерференции, входовете на карта ти са небалансирани. Не че няма да работи, но с микрофонен предусилвател ще постигнеш далеч по-добри резултати. Аз скоро може би ще продавам behringer ultragain mic 200 и/или N-audio proffesional mic pre, но няма да е точно сега. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Юни 16, 2007 Отговорено Юни 16, 2007 С малко закъснение. . . уф, всъщност кой будалкам. . . с ОГРОМНО закъснение, ето две семпълчета: EV Co4 Shure SM58 Едно и също нещо с 2 различни микрофона. Цитирай
Recommended Posts