Nemetza Публикувано Май 5, 2021 Публикувано Май 5, 2021 Здравейте, наскоро стана малък гаф с едана китара. Та проблема е селдния след падане на китарата се счупи горе при ключовете и я паратихме на лютиер да я залепи ок дотук добре, но след като ми я върна не бях много очарован от работата му та сега се налага сам да си довършвам някой неща. Питането ми е как мога да скрия пукнатината след залепването така че да стане гладка както е била преди (като нова)? Да уточня че китарата е лакирана там дето е била лепена. 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 5, 2021 Отговорено Май 5, 2021 Според мен шкурене с трябва,със ситна шкурка.после може с шеллак,който ще дръпне в кухини/пори,пак шлайфане и пак лак.. 1 Цитирай
Nemetza Отговорено Май 5, 2021 Автор Отговорено Май 5, 2021 А си мислех така да направя след като я изшкуря с водна шкурка или с по едра шкурка да сваля лака и с кит за дърво да запълня фугата и после пак да го загладя със шкурка докато стане равно и след това да го боядисам за да скрия тази грозотия. Цитирай
ciriljhonson Отговорено Май 7, 2021 Отговорено Май 7, 2021 Моля, не наричайте повече, човекът сторил това лютиер! Посоката ви е горе-долу вярна! В зависимост от вашите умения и условия, препоръчвам! Шкурене до дърво, мокрене, пак шкурка , кит, байц с подходящия цвят, лак(по възможност нитроцелулозен) няколко ръце. 2 1 1 Цитирай
Nemetza Отговорено Май 7, 2021 Автор Отговорено Май 7, 2021 (Редактирано) ciriljhonson-- и аз така мисля че от този човек нищо не става благодаря за ствета само да ми дадеш съвет какъв кит за дърво да взема и каква едрота на шкурка да използавам. А уменията ми относно този проблем са ка то за начинаещ но предполагам малко повече старание ще успея. Благодаря предварително! Редактирано Май 7, 2021 от Nemetza Цитирай
ciriljhonson Отговорено Май 7, 2021 Отговорено Май 7, 2021 Относно шкурката - може да почнете от 80 през 120/240/320 Това за дървото, за лака и полиране 500/800/1200/2000 и така до полираща паста. ВНИМАНИЕ! НИКОГА не шлайфайте перпендикулярно на фладера(това са жилите на дървесината) , винаги е по посоката. Относно кита - бих използвал автокит или бих си направил. За второто се иска малко опит. Успех! Цитирай
Ламби Отговорено Май 8, 2021 Отговорено Май 8, 2021 От какво дърво е грифа?Ясно се вижда,че е облепен с някакъв фурнирТова може да се скрие само с тъмен лак на целия гриф или някаква преливка,но работата ще струва повече от китарата,вероятно и затова майстора я е оставил така.Верятно ще държи така известно време. Цитирай
Nemetza Отговорено Май 10, 2021 Автор Отговорено Май 10, 2021 Нямам представа от какво дърво е грифа, служебна е но мисля да я мина с водна шкурка и да я боядисам за да не си правя труда да шкуря и да китосвам и да се моля да се получи добре и без това не съм спец по тези неща. Цитирай
Ламби Отговорено Май 13, 2021 Отговорено Май 13, 2021 То кита ще покрие цепката,но и той ще е различен цвят от фурнира и дървото под него.Ако лака е светъл този участък ще изпъква,ако е тъмен също ще се откроява.Не мисля,че си струва усилията да правиш каквото и да е.Просто след известно време ще цъфне пак. Цитирай
Recommended Posts