Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Значи тръгнах да си купувам китара... отидох в xxxx и след разговора с момчето от персонала се спрях на 2 китари, утре ще ходя да купувам и исках вашия съвет...

Едната е Fender Telecaster, а другата Jackson Warrior JS30WR...

Ще помоля за съвети и коментари :)

Мерси предварително...

Отговорено (Редактирано)

Ем да всъщност китарата беше Squier OBEY Graphic Telecaster® HS Propaganda и беше 60тина лев по-скъп от Jackson-a

А иначе искам да свиря Alternative Rock и Metalcore...

Редактирано от vilified
Отговорено (Редактирано)

E не знам какъв разговор сте провели с момчето от xxxx, но сте я докарали до егати противоположностите.

(целта на продавачите в повечето магазини е просто да те накарат да си дадеш парите, без значение дали наистина ти върши работа покупката)

Метъл ли ще свириш, или блус/джаз :). Джаксъна е жичкаджийска китара (въпросните са по-скоро имитация на жичкаджийска китара, ако говорим за ценовия клас около 5-6 стотака), докато телекастера е китара която често джазамените използват.

Но не забрвяй, че това са копия, и не е много ясно до колко се доближават до това, като което изглеждат.

Обиколи и другите магазини и разгледай. Има китари на ОLP, Yamaha, Caliber, Richwood, Washburn...

Изобщо света не свършва с РФ.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено
телекастера е китара която често джазамените използват.

Джазмените ползват телекастер точно колкото кучетата карат космически кораби (има все пак едно куче летяло в космоса - кучето Лайка; и от джазмените се сещам единствено за Тед Грийн да свири с телекастер - всички останали предпочитам джаз китари :) ).

Телекастера се ползва главно за блуграс, кънтри, блус и рок.

Успех на младежа с потенциалната нова китара :)

Отговорено

Та аз да се изкажа малко по темата...

Голямата разлика в 2те китари м/у които избирам е в това което момчето от персонала ме посъветва (телекастъра) и това което аз харесах (джаксъна)... да поясня съм все още начинаещ, но не мисля след няколко месеца да си купувам отново китара... както споменах по-горе насочил съм се към музика с доста рифове... г/д добих някаква представа от горните мнения, но ще се радвам на още.. благодаря много предварително

Отговорено (Редактирано)

^Пак не позна - блуса е бащата на джаза :)

@Vilified - Като цяло за стиловете, които си избрал май и двете китари не са най-подходящите - виж по другите магазини какъв е избора и пак пиши.

Редактирано от kitaratapesho
Отговорено
блуса е бащата на джаза

и дЕдото на цялата съвременна музика :)

По темата - @Vilified, не е лошо да се поогледаш още малко, да послушаш пак музиката, която ти харесва и след това да купуваш. Ако пък ти се намира и приятел/познат, който е навътре с китарите - няма да е грешка да дойде с теб и да помогне! Успех.

Отговорено
, който свири фюжън :)

Майк Стърн е свирил и продължава да свири музика която се намира между рока , джаза и блуса,но има и албуми,които са чисто джазови(например 1993 -Стандартс).Яамахата му е с хъмбъкър отпред(а май и отзад само че хот рейл)и звукът и далеч от нормално теле.Иначе има много съвременни джаз китаристи (като Скофиилд,Абъркромби,Мучпил,Розенуинкел и тн.),които не използват класически джазови китари поради естеството на саунда ,с който свирят