Annonnymоus Публикувано Февруари 23, 2021 Публикувано Февруари 23, 2021 Накратко - решил съм да си правя алуминиев пикгард. Въпросите са 2: Има ли фирми, които биха се навили за 1 бройка да правят цял проект и ако да - колко ли би ми излязло? (Това е въпрос към хора, които са минавали по тази процедура за едно или друго нещо, независимо дали е било за пикгард или друг детайл) Още по-пипкавото е, че пикгарда, който имам за мостра, не е с най-желаните от мен размери и бих коригирал това онова по финалния проект. Вторият въпрос е има ли с какво да го изрежа в домашни условия? Нямам никакви инструменти (циркуляри, прободни триони, флексове и т.н.). Забравих колко дебел беше листа, но със сигурност е по-тънък от стандартен пластмасов пикгард. Пояснявам, че става въпрос за пикгард без отвори за адаптери - подобен на тези за акустична китара. Благодаря предварително! Цитирай
lyubohar Отговорено Февруари 23, 2021 Отговорено Февруари 23, 2021 (Редактирано) От всички инструменти,които си изброил никой не е подходящ. Става тази,или подобна машинка: https://assets.einhell.com/manuals-pdf/900_302972/d-manual-scroll-saw-pdks-120-a2-(-lb7)-.pdf Но цената не си залужава за еднократна употреба. Аз съм изработил над 250 подложки(колидж)за цигулки,виоли. Дуралуминийй с дебелина 1.5 и 2мм. Използвам резбарско лъкче с триончета за метал.По едри зъби. Ако алуминия е по тънк от 1мм.триончетата трябва да са с по ситни зъби. Условието е да не бързаш и да смазваш със смазка.И плюнка става. После с пили си оформяш кантовете. Редактирано Февруари 23, 2021 от lyubohar 1 Цитирай
ciriljhonson Отговорено Февруари 23, 2021 Отговорено Февруари 23, 2021 Ако тук предоставиш готов чертеж във векторен вариант, ще ти отрежат всичко каквото поискаш...и да ще ти отрежат една бройка. Попълваш формата за заявка и офериране, получаваш цена, потвърждаваш, изработват ти детайла и го пращат с наложен платеж до теб с куриер. Успех! 1 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Февруари 25, 2021 Отговорено Февруари 25, 2021 Аз мога да го изработя, свържи се на лични ако имаш интерес... Цитирай
Annonnymоus Отговорено Февруари 26, 2021 Автор Отговорено Февруари 26, 2021 9 hours ago, lyu_records said: Аз мога да го изработя, свържи се на лични ако имаш интерес... Ами ние вече си писахме. Цитирай
Recommended Posts