vurbito Отговорено Февруари 25, 2008 Отговорено Февруари 25, 2008 Аз също съм питал и то в отделна тема за дървото. От това, което ми казаха успях да си направя списък с нещата. Махагон-повече ниски (по-топъл звук) Клен/Явор/Орех- повече високи (по-светъл звук) Липа-прекрасен тон за солиране, но замазан при ритъм партиите Елша-балансиран тон. Надявам се да съм помогнал. П.п не всеки може да направи китара. В една друга тема някой каза (мисля, че беше vlex) нещо подобно на "Без нужните измервания и компетентна изработка, няма да стане нещо повече от окраса за над камината." Цитирай
vlex Отговорено Февруари 25, 2008 Отговорено Февруари 25, 2008 Брей, аз съм станал тука някаква легенда - вече хората почват и да ме цитират Поздрави, Влад Цитирай
vurbito Отговорено Февруари 26, 2008 Отговорено Февруари 26, 2008 Не, че съм хората ам' карай. За това се сетих първо(най-скоро го гледах) Цитирай
ruidolff Отговорено Февруари 27, 2008 Отговорено Февруари 27, 2008 vurbito, благодаря за информацията. Шапка свалям на човека, който наистина е проверил това, твърди го със сигурност и застава зад това твърдение. Впечатлен съм, ако това наистина е така.Става дума за зависимостта между дърво и звук.Рудолф Цитирай
vlex Отговорено Февруари 27, 2008 Отговорено Февруари 27, 2008 (Редактирано) Нека сме по-точни: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...&hl=warmoth http://www.warmoth.com/guitar/options/options_bodywoods.cfm http://www.jemsite.com/jem/wood.htm Като препоръчвам най-вече втория линк. Естествено има и спорни данни - пише примерно, че quilted maple-a не се ползва за грифове, а помня един проект от projectguitar.com за едно flying V, което беше изцяло от quilted maple и вадеше зверската шарка. Синият байц просто беше доразбиващ елемент във визията на китарата... Поздрави, Влад Редактирано Февруари 27, 2008 от vlex Цитирай
vurbito Отговорено Февруари 27, 2008 Отговорено Февруари 27, 2008 Ммдам. Аз точно от форума събрах информацията. Цитирай
vurbito Отговорено Февруари 27, 2008 Отговорено Февруари 27, 2008 Ммдам. Аз точно от форума събрах информацията. Само клен не съм чувал на живо все още. (от тези, които изброих) За другите мога да потвърдя. П.п Чудя се как ли ще звучи новата китарка на Горера през Dean "Stack in a box" (Не можах да си редактирам поста.) Цитирай
ruidolff Отговорено Февруари 28, 2008 Отговорено Февруари 28, 2008 А, Владе, благодаря и на теб за полезните линкове. Истината започва да изкристализира и мненията се обединяват около най-важното, а именно - че ролята на дървото в китарата е основна и определяща. /Разбира се, когато е от дърво, а не от други материали./ Убеден съм, че в сейфовете на големите фирми се пазят доста изследвания. Само те могат да си позволят да провеждат експерименти в голям мащаб с големи серии и бройки инструменти. По този начин статистически постигат резултати с голяма точност и могат да изведат закономерностите, за които говорим. Тук там се просмукма и по някоя капка от постигнатото от тях. Цитирай
pioneer 306c Отговорено Май 28, 2008 Отговорено Май 28, 2008 Хм какво стана с проекта ? завърши ли го или в кюмбето отиде? Цитирай
Metalix Отговорено Май 29, 2008 Отговорено Май 29, 2008 ^ Чакаме да се размръзне работното място. Цитирай
liquid_death Отговорено Май 30, 2008 Отговорено Май 30, 2008 Е па то вече 30 градуса удря.....не знам какъв е тоя устойчивия замръз.... Цитирай
shtur4o Отговорено Юни 25, 2008 Отговорено Юни 25, 2008 Егати, любимата ми тема в този раздел умря ... Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 26, 2008 Автор Отговорено Юни 26, 2008 Споко, скоро пак почвам зверщината. Цитирай
bai-goku Отговорено Юни 27, 2008 Отговорено Юни 27, 2008 (Редактирано) дървото като уискито - трябва да отлежи Дано да нямаш излишни ядове в продължението! Да, определено се следи тази тема от много потребители във форума, дори има известно количество нерегистрирани, дето тайно мастурбират с мисълта за готова китара Бая колоритни фенове имаш. Редактирано Юни 27, 2008 от bai-goku Цитирай
Recommended Posts