Roskata996 Публикувано Януари 30, 2021 Публикувано Януари 30, 2021 Здравей те пичове и колеги искам да ми кажете как се проверява дали Краийно стъпало е изгоряло без да има следи и същи така как може да се измерва ценеров диод дали е изгорял благодаря предварително за отговорите ви. Цитирай
N.V.C Отговорено Януари 30, 2021 Отговорено Януари 30, 2021 Първият въпрос е какво се чува при различно положение на регулаторите на усилването и др. - дали тишина, шум, слаб сигнал, пращене, фон, сигнал с отсъствие на високи или ниски честоти. После, когато при включена апаратура се измерят постоянните напрежения на изводите на активните елементи, те трябва да бъдат в правилните граници. Например, ако напрежението между изводите на някой транзистор е ненормално, значи там има повреда. Разликата на напреженията върху изводите на ценеровия диод трябва да съответства на напрежението на стабилизация на този тип диод, ако всичко е наред. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 30, 2021 Отговорено Януари 30, 2021 (Редактирано) 1. Пиши малко по-грамотно. 2. Ценеровите диоди не са скъпи и ако имаш съмнения, ги смени със същите. Да ги измериш, трябва да ги демонтираш, но по начинът по който питаш, мисля, че ще ги повредиш в процеса на измерване, затова най-добре просто ги смени. 3. Няма как без техника, с магическа пръчка да направиш диагностика на стъпалото. Ако не работи, значи нещо не е наред и е за ремонт. Не знам дали е разумно, да се учиш на електроника, за да си ремонтираш усилвателя, вместо да го дадеш на някой, който разбира от тая работа. Редактирано Януари 30, 2021 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 30, 2021 Отговорено Януари 30, 2021 http://www.learningaboutelectronics.com/Articles/How-to-test-a-zener-diode Цитирай
Recommended Posts