Jump to content
Българският форум за музиканти

В какво да си включа китарата?


vasko321

Recommended Posts

Здравейте!

Имам акустична стаг китара с пасивна електроника, и искам да я пробвам как звучи през усилвател, кажете в какво трябва да я включа и с какъв кабел точно? (Кабела ще си го правя, така че кажете стерео или моно)

 

едит: пропуснах да кажа с какво разполагам. Компютър и hi-fi уредба с вход за микрофон (не знам какъв точно) както и стандартните чинчове.

Редактирано от vasko321
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Там няма отговор на моя въпрос. Мога да си направя кабел, стига да знам в какво да го включа. Не е това проблема.

Редактирано от vasko321
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само не пробвай в мрежата 220волта. Няма да стане. Пробваха го вече, бог да ги прости!

Въпросът ти нали не е тест за интелигентност?

Форумът е препълнен с коментари, сума томове литература може да се попълнят, ИНТЕРНЕТ още повече, а ти вместо да четеш питаш ... Питай си...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Съжалявам, че въпорса ми е тъп, просто се надявах на бърз отговор (а във форума търсих между другото и не намерих) исках да си пробвам китарата в ограниченото време, с което разполагах е, не успях. Знам, че има писано в интернет, но докато отсея нужната ми информация щях да загубя още повече време, ок тъпо беше няма смисъл да се оправдавам, не пишете в темата, нека потъва към дъното, където и е мястото, аз ще чета през това време.

 

Благодаря за помощта!

 

пс: проблема идва от това, че не знам разликата между line in и mic входа. в този контекст темата може да не звучи толкова тъпо.

Редактирано от vasko321
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"A Mic signal is one that comes directly from a source with a relatively weak audio signal, like a microphone. A Line signal is a relatively high-level or strong input such as CD players or most other audio devices."

 

Иначе казано, ако не разбираш английски - "Mic сигнал е такъв сигнал, който идва от директно от източник със сравнително слаб аудио сигнал, например микрофон. Line е сравнително силен или висока входна сила сигнал, като например CD плейър или повечето аудио устройства"

 

Китарата спада към вторите устройства, които се бучат директно в Line-in. Ти обаче може да я пуснеш и през микрофона, защото на Stagg електрониката на акустичните китари е доста тихичка... Нека все пак да ти обясня защо се пуска китарата в Line-in: Прави се така, защото...как да кажа, на електрическа китара особено, на някоя с по-силни адаптери, изходния сигнал е доста силен и прекаран през Mic-in, който е за слаб канал, става изкривяване и неяснота на звука. Line-in е така да се каже с по-голям капацитет - носи повече :) и силния сигнал на китарата няма да го "задръсти".

 

След като вече си пуснал китарата през Line-in можеш да поразровиш форума за съответни китарни програми, с които можеш да си слагаш и ефекти - Chorus, Delay, Flanger, ала-бала...

 

За уредбата - всеки микрофон е моно, както и всяка китара (добе де, 99,99%). Затова и женските жакове за китари и микрофони са моно. За да си направиш кабел ти трябват кабел и два моно жака, които да пасват на входа за микрофона и входа на китарата. На китарата е 1/4", а на уредбата е или 1/4", или 1/8", зависи от уредбата.

 

Ето ти снимкa - най-десният е 1/4" (само дето е стерео, ама ти би трябвало да знаеш каква е разликата между двата), а вторият от ляво на дясно е 1/8 моно.

 

250px-Photo-audiojacks.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

принципно и в двете можеш да включиш китарата,ако е само за идеята да я чуеш в колоните на компа.НО през микро входа ше ти дава изкривяване и пукотевици особенно ако опиташ да позапишеш това онова.

Тикаш я в Лайн ин-а и си джиткаш,за записи и доукрасяване има много софт и теми из форума.

Revalver Mk II щи кажа да ти спестя много главоблусканици,плъгинче което можеш да го пуснеш през Cubase да речем и да се радваш

успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросът ти нали не е тест за интелигентност?

Форумът е препълнен с коментари, сума томове литература може да се попълнят, ИНТЕРНЕТ още повече, а ти вместо да четеш питаш ... Питай си...

 

Абе мааму стара,този форум е направен за да помага на по младите музиканти...Не виждам никакъв смисъл да се заяждаш...И вместо да се заядеш щеше да ти е по лесно да помогнеш на момчето... Бахти хората...Всеки добър музикант се е научил да свири с питане... :angry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, не с питане, а с четене и упорит труд! И къде е написано че този форум е СИВ?

Освен това толкова много е дадено за този форум и е натрупано в него, ама вместо да се потруди човек да си намери това което му трябва, предпочита да натовари с проблема си друг. Темите се повтарят непрекъснато, но обикновенно не се четат - за какво да се пишат тогава? Утре пак същия въпрос ще зададе следващия не прочел, и докога така?

А и си мисля, че форума трябва да е поле за обмяна на знания и информация, а не само за получаването им. Иначе става безсмислен като комунизма! Ама какви ги говоря, последния е в главите ни и няма шанс да си отиде...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Аз пък мисля, че освен с питане е станал голям и с четене и много работа.

А тези дето ги мързи да прочетат и търсят специално внимание защото ги мързи да ползват търсачката - си остават мързеливи. Няма лошо всяка тема във форума да е "каква китара да си купя" ама тогава няма да остане жив човек да отговаря на начинаещите.

Имай малко респект към Parni_Valjak понеже е помогнал на доста хора. Хора, които знаят как да питат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен с jFog. :D

 

Обаче, тва дето го каза vasko321 с ограниченото време хич не ми хареса. То си е за него, както и да е.

И аз съм за идеята - ръгай в "Лине Ин"-а на компютъра и с Revalver или AmpliTube или каквото и да било от сорта си дебилстваш.

А от компютъра в уредбата (лине аут/спиикър аут - > AUX) естествено. :angry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, голям проблем направихте, направо ме е яд, че постнах темата. Тъкмо бях получил дълго желаната китара и си свиря с кеф и вълнение мислите ли, че ми беше точно в този момент до четене и ровичкане (не че не го направих, пробвах но не намерих синтезирани данни)?? И сега пак ме е яд, щото още повече разчовърквам темата... Повече няма да се оправдавам, това е...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.