edgecrusher Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 Офф: ^ Ама ти си профи, за носенето поне В този ред на мисли да пием по бира в Лондон по - другата седмица? 'Сичко носим! Обади се и ще се видим за по една бира(няколо пъти) Цитирай
preIbanez Отговорено Май 12, 2007 Автор Отговорено Май 12, 2007 ...мен за жалост хич ме няма в носенето...стария ми усилвател беше 1х12" и много съм го псувал че тежи...представям си 2х12" да тежи горе долу двойно...все пак вярвам че някак си бих могъл да го придвижвам на кратки разстояния с адски мъки...но за кабинет и дума не може да става...наистина има колелца ама и стълби се намират доволно навсякъде...веднъж двама души носехме 4х12" и ми се разказа играта...по едно време се бях отказал от усилвателите изобщо заради проблема с теглото...ама дигиталната симулация вече не ме кефи чак толкова...трябва си нещо да раздвижи въздуха ... Цитирай
sw1tched Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 Не забравяй, че 2х12 може да стои и вертикално, което улеснява чуването на китарата пък и се забелязва Иначе аз напълно подкрепям това, което каза Bobalan: когата концерта се очертава сериозен и когато има автомобил на разположение - 4х12; за концерти извън града: по-скоро 1х12. От друга страна, не бих отрекъл и това, че 2х12 взима доброто от двата варианта, но за съжаление и в двата аспекта не е толкова добър вариант колкото 2-те поотделно. Цитирай
sevenstring Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 Не забравяй, че 2х12 може да стои и вертикално, което улеснява чуването на китарата пък и се забелязва ... Може ли? В смисъл ... аз си признавам, че съм малко технически трап и нямам подробна представа как точно е решено окачването на говорителите и другите работи вътре, ама по презумпция си мисля, че кубетата са направени да си стоят по default начина и евентуално нещо може да се прецака, ако се обръщат насам-натам ... Смейте ми се на невежеството, ако искате , ама наистина ми е интересно дали има някакво значение. Цитирай
sw1tched Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 В кабинетите няма нищо особено съществено освен самите говорители. Не говоря за комбота (т.е. усилватели и говорители в едно или така наречените 'кубета'), макар че и при тях ако възникне някакъв проблем, различен от това че всички потенциометри и надписи са под прав ъгъл, той ще е по-скоро някакво изключение. Другото е естетиката, някой 2х12 са предвидени да стоят хоризонтално, други вертикално и затова logo-то на марката е в определена позиция, а също и дръжките и краката. vs Цитирай
ho6imin Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 Ако не ти се дават излишни пари за подобни стативи,някой мойе да ти изработи подобни за много по-малко мъни!http://www.musik-produktiv.de/gitarre-bass/verstaerker-parts/ampstativ.aspx Цитирай
ho6imin Отговорено Май 12, 2007 Отговорено Май 12, 2007 http://www.musik-produktiv.de/gitarre-bass.../ampstativ.aspx Цитирай
bobalan Отговорено Май 13, 2007 Отговорено Май 13, 2007 ха, а някой може ли да се досети за физичното обяснение на ефекта 4х12, което включва и защо се правят с еднакви говорители Цитирай
TONY Отговорено Май 13, 2007 Отговорено Май 13, 2007 физичното обяснение на ефекта 4х12 - мув море еър - движи повече въздух 1 говорител - добре 2 - още по добре 4 - есктра 8 - досега не съм пробвал лично - но сигурно е още по гот и от 4 защо се правят с еднакви говорители - това съвсем не е така! има много примери - за 2х12 и 4х12 - с по два чешита говорители. класика е да сложиш от винтидж 30 и грийнбек - в 4х12 или винтидж 30 и г 12 75 - в 2х12. Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Май 13, 2007 Отговорено Май 13, 2007 (Редактирано) Относно тумбака и пищовите... Първо да поясня, че не съм голям разбирач и прочее...,но... Оня ден на концерта на Europe в родния ми град чичко Джон беше "наредил" (сам едва ли ) 3 Маршалски глави с по 2 4х12" кабинета - демек 6 кабиента. Още от саундчека всички си викаме: "брей тоя кво е наредил уаааааааа !!!". НО... По време на концерта моето око забеляза, че беше включена само едната глава (поправете ме, ако греша, защото не съм запознат, но когато главата е включена й свети червената лампа нали? Е на другите 2 не светеха ), но това не пречеше на пича да си бъзика през 2 песни еквалайзерите точно на неработещите глави. Велико!!! Какво ще кажете? А по темата. 2х12"!!! - 4х12" само на голяма сцена, ама и там не е задължително П.С. Ако бъркам нещо, моля кажете какво, че ме няма с Маршалите, но мисля, че съм прав! Редактирано Май 13, 2007 от Fanatik_Priest Цитирай
TONY Отговорено Май 13, 2007 Отговорено Май 13, 2007 аз доколкото виждах отдалеч Джон Норъм -бъзикаше само средната глава - тоест с тази която свиреше. такива стакове се правят - 1. с цел имидж 2. с цел подсигуровка - дет се вика 3-йна - най добре (ако ти се прецака единият стак - (2 по 4х12) - минаваш на другия, и ако денят ти е особенно каръшки - на 3-тия) ридандънси му викат 3. има един похват - амп слейвинг - от едната глава - която е драй - взимаш линеен сигнал - хакваш го например в супер актуалния тс джи мейджър процесор (това е процесора който към днешна дата се ползва най много за работа с лампови ракове и глави от профитата) - и излизаш на стерео - в останалите 2 глави - и свириш с 3 глави и 6 по 4х12 анадънмо? Цитирай
Gregg Отговорено Май 13, 2007 Отговорено Май 13, 2007 Най-добре клубовете /ако се смятат за такива/ като за начало да си купят по 2 кабинета 4х12" или поне 2х12", а за музикантите да остане най-много да си носят по една глава примерно. Не може да имаш клуб и да искаш да правиш пари от него без да вложиш пари за елементарна техника и/или да оставиш звука на някакви пълни игноранти, които незнайно защо са си въобразили, че след като могат да въртят копчетата на пулта, вече всичко им е ясно. Цитирай
preIbanez Отговорено Май 13, 2007 Автор Отговорено Май 13, 2007 ...и аз си мечтая за мига в които клубовете ще могат да подсигуряват читава техника...и не само кабинета ами и глави ако питате мене...също и барабани които да не са кошници...и микрофони...понеже в групата ми сме трима вокалисти и най-редовно се налага да пеем на два микрофона...до такава степен сме свикнали с тая простотия че дори репетираме по този начин а си имаме трети микрофон в репетиционната...въобще родната мизерия си е от ясна по ясна...който е бил в съседна романия вероятно се е убедил колко сме изостанали дори спрямо тях и сърбите...за другите да не говорим...в известен столичен клуб веднъж за озвучител бяха взели надут пуяк от доста известна група който на фона на огромното си самочувствие не можеше да узвучи кубе с микрофон...не знаеше въобще как се прави и всички в крайна сметка свириха централно...а въпросния гей взема пари за тая работа...но дори и да не ни осигуряват техника по клубовете поне да плащаха като хората та да можем да си наемаме ванове като бели хора...тогава моята дилема нямаше да съществува... Цитирай
bratmito Отговорено Май 13, 2007 Отговорено Май 13, 2007 Ако комбото има изход за външен кабинет,защо не вземеш него и еидн кабинет с 2Х12 и когато се налага можеш да включваш и 2-те колони?Не съм запознат обаче дали при ползване на външен кабинет могат да се ползват и вградените говорители и да ли ако говорителите не са в една кутия няма да звучат гадно. Цитирай
sevenstring Отговорено Май 13, 2007 Отговорено Май 13, 2007 Пич, само ще ти кажа, че днес, като си мъкнах кубето (2х12) на и от записи, едва не се потроших барабар с него ... Слава Богу, живи и здрави сме и двамата , но в светлината на тоя experience 4х12 не ти трябва, освен ако не си фитнес маниак! Цитирай
Recommended Posts