Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Пускам тази песен, защото EP-то е записвано в домашното ми "студио" и защото мисля, че музиката им заслужава да бъде чута. Всякакви коментари както за записите така и за групата са добре дошли :metalist:

Empty Face - Coming Home

Можете да посетите сайта им - http://www.emptyface.org/ (в момента не работи) и myspace account-а им - http://www.myspace.com/emptyfacebg

Отговорено

Много яко мелодично пънкче с emo примеси :metalist:

А за качеството на микса няма какво да коментираме, за домашно студио е просто жестоко ! Евалата Боби ! ;)

П.С. Единствената ми забележка е, че вокалистът би могъл да поработи над дикцията си. ;) Особено в началото малко се набива на уши източно-европейски акцент.

Отговорено

Де да беше малко, на мен ми прочисти ушната кал :metalist:

Но както се казва, това да им е кусура, иначе и записа и песента биват ;)

Отговорено

Много готин по мое мнение запис, поздравления! И парчето е добро!

Барабаните как са писани, в домашното студио ли? :greenball:

Отговорено

Звука е доста добър , песента също , поздравления , въпреки че не съм особен почитател на пънк. Де и аз да можех да изкарам такъв звук в през домашното ми компютърче.... :icon_shithappens:

Отговорено (Редактирано)
Много готин по мое мнение запис, поздравления! И парчето е добро!

Барабаните как са писани, в домашното студио ли? :punk_guitar:

Извинявам се, моя грешка, забравих да спомена, че барабаните са записани в Sub-Zero (но пък след обработката касата и снеъра не звучат много като себе си :)

Благодаря за добрите думи, радвам се че ви харесва и записа и песента! :icon_shithappens:

Редактирано от sw1tched
Отговорено

И аз да потвърдя и тук :) И парчето си е куул (като могат да се очакват подобрения във вокалите, споменати по-горе) и записа е яко куул! ;)

Отговорено

звука е ок според мен

само вокала ми се струва малко сух - в началото най-си личи,

а и е леко фалш.

баса може малко нагоре особено от '30 до '38

и не е много плътен

барабаните в subzero стават доста добре.

накрая на "i'm home............"

ривърба ми се струва дълъг и нетипичен за пънк-рока

но тва вече е въпрос на вкус

иначе браво :)

Отговорено

Благодаря за критиката, за съжаление имахме доста ограничено време и техника да запишем 4-те песни преди концерта на групата в Румъния, но мисля, че се получиха доста прилично :)

Ривърба на края и на мен малко ми седи не на място, но групата търсеше подобен ефект, защото песента е последна в EP-то и се съгласих да остане.

Под "сух" за вокала имаш предвид, че му трябва още reverb ли?

Отговорено (Редактирано)

да, още ривърб или по-добре друг ривърб

този ми се струва, че не обхваща ниските

и е с голям decay...

тва е мое менние де

бих го направил по къс и по плътен, но

същевременно да не е е много силен пък

да не стане "като куче в нужник", както казваше един познат

на фона на другите инстрименти, които звучат ок

вокала някак не се вписва, мисля че ривърба ще

оправи нещата

иначе барабаните са яки баце брао :)

а и те яко си свирят

Редактирано от antonium
Отговорено

Напълно подкрепям ANTONIUM и си мисля за баса, че ако го вдигнеш малко нагоре и "клъцнеш" малко "средите" за да заглушиш донякъде "чаткането" по струните определено ще придадеш повече плътност на песента. Иначе е ОК!!!

• 2 weeks later...
Отговорено

браво бе боби, юнак си бил ти ... знаех си аз :greenball:

аранжимент

ми мене ме изкефи понеже съм пънкар по душа.

саунд, микс и тн.

екстра е. не разбирам кво се оплакват че вокала пее с акцент - да не би да сме се родили в англия та да говорим без акцент. Ефектите на вокала обаче наистина са малко "постни". Мисля че може да понесе малко реверб още (само мое мнение).

Китарите звучат много добре и са екстра миксирани

Баса ... еххх нали съм басист и все баса ми е тух ... та и тука особенно на местата дето върви само барабани и бас. Значи блендата е ОК но можеше да е по-добре. Зависи много от вкуса на музикантите, но според мен липсва и там нещо малко.

За първи път като я чух края малко ме изненада ама в албум сигурно добре ще се върже, но пак при пускане по радио или въобще отделно края не е перфектен ама това по скоро касае аранжимента.

това е в общи линии - GOOD JOB !!!

Поздрави

Алекс

Отговорено

много надъхваща песен :punk_guitar:

Трябва обаче да споменем че тази музика без мощните хорови бек вокали е малко недовършена,това е ако гоним перфекционизма де.Много е яка и така определено.

Вокала ако се осмели за малко по високи висини ше стане на биберони

Прекрасна работа по звук и смесване според мен,страшно купонджийско е настроението а и става за пого..кво му трябва на човека.