Slevin Отговорено Юни 10, 2007 Share Отговорено Юни 10, 2007 Здравейте ,аз не съм се занимавал със свирене , но днес реших да отскоча до xxxx , и им казах че съм неук и искам да почна да свиря на акустична китара , пича ми извади една на Fender (290 Лв) с тунер ,ДВД , струни ... , каза ми че това е най -ниският клас на Fender , но е добра за начало и като качество, аз си мислех да дам 100-150 лв за китара (някой ми каза Фактор за 90лв) , но нямам представа , да се изхвърлям още в началото с 300 лв за китара ... вие какво мислите , бюджета е ограничен . Имам тамън 2 такива. Китарата е здрава, грифът е много приятен. Препоръчвам ти да си вземеш 1-2 комплекта по-тънки струни (0.50 или 0.48), с тях звукът и е доста по-добър и ще ти е по-лесно да свириш в началото, докато свикнеш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deep Purple Отговорено Юни 10, 2007 Share Отговорено Юни 10, 2007 Здравейте ,аз не съм се занимавал със свирене , но днес реших да отскоча до xxxx , и им казах че съм неук и искам да почна да свиря на акустична китара , пича ми извади една на Fender (290 Лв) с тунер ,ДВД , струни ... , каза ми че това е най -ниският клас на Fender , но е добра за начало и като качество, аз си мислех да дам 100-150 лв за китара (някой ми каза Фактор за 90лв) , но нямам представа , да се изхвърлям още в началото с 300 лв за китара ... вие какво мислите , бюджета е ограничен . Имам тамън 2 такива. Китарата е здрава, грифът е много приятен. Препоръчвам ти да си вземеш 1-2 комплекта по-тънки струни (0.50 или 0.48), с тях звукът и е доста по-добър и ще ти е по-лесно да свириш в началото, докато свикнеш. Коя имаш в предвид , за Stagg (160 лв) от малкия ЦУМ ,какво ще кажете ,май е най-удачно ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slevin Отговорено Юни 11, 2007 Share Отговорено Юни 11, 2007 Fender-a имам предвид. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stefito^rock Отговорено Юни 12, 2007 Share Отговорено Юни 12, 2007 (Редактирано) Може ли мен да ме посъветвате за ел. акустична стаг. Модела е 203CE. Но все още не съм убедена. Нещо около тая сума 200 и нещо. Ако някой е свирил на такава и знае дали е добра като за начало... Редактирано Юни 12, 2007 от stefito^rock Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gpav Отговорено Юни 12, 2007 Share Отговорено Юни 12, 2007 (Редактирано) Ако започваш сега да свириш усилено.Аз лично те съветвам да започнеш с класическа китара и аз в началото се бях ориентирал като тебе. Но твой си е избора. А и тези теми вече повечко станаха-Препоръчайте ми китара?...и т.н. Има си търсачка форума. Редактирано Юни 12, 2007 от TheWhiteGhost Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vurbito Отговорено Юни 12, 2007 Share Отговорено Юни 12, 2007 Здравйте, ще си купувам акустична китара и имам нущда от помощ. Досега не съм се занимавал със свирене и лесно може да се подведа. Препоръчайте ми китара, която може да се намери по магазините и да е в рамките на 300 - 400 лева. Мерси! за толкоз пари можеш да си земеш качествен Flying V от един магазин в Пловдив и също така има още много дивашки електрически Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deep Purple Отговорено Юни 12, 2007 Share Отговорено Юни 12, 2007 (Редактирано) Ако започваш сега да свириш усилено.Аз лично те съветвам да започнеш с класическа китара и аз в началото се бях ориентирал като тебе. Но твой си е избора. А и тези теми вече повечко станаха-Препоръчайте ми китара?...и т.н. Има си търсачка форума. A защо класическа китара ? Аз мисля рок и подстиловете му да свиря... затова мисля акустична ?! Редактирано Юни 12, 2007 от Deep Purple Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tannen Отговорено Юни 13, 2007 Share Отговорено Юни 13, 2007 Ама ти можеш ли да свириш? Ако можеш няма кво да питаш ква китара- която вземеш и готово. Друго е ако сега ще почваш да се учиш. Ти свириш или мислиш да свириш в бъдеще?? Понеже ако въобще не можеш да свириш тия метални струни ще са ти голям проблем...но пък ако само ще си дрънкаш, което писва след време...вземай с метални Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Юни 13, 2007 Share Отговорено Юни 13, 2007 Ако започваш сега да свириш усилено.Аз лично те съветвам да започнеш с класическа китара и аз в началото се бях ориентирал като тебе. аз пък не бих посъветвал никого да почне с класическа китара, освен ако не иска да свири класика по ноти от разни школи... тоя плосък гриф е особено неудобен за свирене на акорди с барета и изобщо за свирене на акорди също не бих препоръчал както някой по-горе да си вземеш "по-тънки струни 0,50 или 0,48" което май са 11ки ами бих препоръчал струни 9ки за електрическа като начало Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deep Purple Отговорено Юни 13, 2007 Share Отговорено Юни 13, 2007 Тепърва почвам да свиря , не просто да си дрънкам , значи с найлонови да почна с гореспоменатите размери ?! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Юни 14, 2007 Share Отговорено Юни 14, 2007 (Редактирано) Не, горепосочените размери са за метални струни. Найлоновите (поне първире три) по подразбиране са доста по-дебели, но понеже са си найлонови са сравнително лесни за натискане. А и имай предвид, че класическата китара (с найлонови струни) си е класическа китара и не става много за свирене Deep Purple, примерно; не се препоръчва да "дрънкаш" на нея с перце, защото си няма предпазител като на акустична китара и ще се надере, звукът не е толкова звънлив и като цяло е по-тиха от акустичната китара с металните струни. Също така каквото и да казват - по-трудно си се свири на нея (пред добра акустична). А и аз винаги съм бил на мнение, че изказване от сорта на "Първо се научи на калпав инструмент да свириш, че после на хубав да ти е по-лесно" е много грешно. Да се започне с хубав инструмент, на който се свири с лекота е много по-добре! Хайде успех с покупката, дано направиш правилния избор за себе си, защото в крайна сметка ти ще свириш на китарата, ние каквото имахме да ти казваме си го казахме Редактирано Юни 14, 2007 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Deep Purple Отговорено Юни 14, 2007 Share Отговорено Юни 14, 2007 (Редактирано) Тъй като сега съм малко зле с парите ,ще взема от един приятел кухарката (нз още каква е ), последно слагам найлонови струни ,така ли (какви размери),и кога мога да мина на метални Редактирано Юни 14, 2007 от Deep Purple Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Юни 14, 2007 Share Отговорено Юни 14, 2007 (Редактирано) Виж сега, на класическа китара (с найлонови струни) НЕ ТРЯБВА да слагаш метални струни, защото те имат доста по-голям опън от този на найлоновите такива (за справка - комплект 12-53 за акустична китара има повече от 70 (седемдесет!) килограма опън, когато е настроен в ми на 648 мм мензура). Просто една класическа китара не е в състояние да го издържи. А на "кухарка", иначе казано акустична китара, която е пригодена за метални струни, най-малкото не можеш да навиеш найлонови, защото ключовете, от където се настройва не могат да поберат дебелите найлонови струни. Така че трябва да решиш - класическа или акустична китара - не може класическа с метални струни или акустична с найлонови. Редактирано Юни 14, 2007 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gpav Отговорено Юни 14, 2007 Share Отговорено Юни 14, 2007 Ако започваш сега да свириш усилено.Аз лично те съветвам да започнеш с класическа китара и аз в началото се бях ориентирал като тебе. Но твой си е избора. :) А и тези теми вече повечко станаха-Препоръчайте ми китара?...и т.н. Има си търсачка форума. A защо класическа китара ? Аз мисля рок и подстиловете му да свиря... затова мисля акустична ?! Ами защото както колегите ти казаха найлоновите струни са по-удобни за начинаещ ,а пък и има доста струни да смениш докато започнеш да свириш добре рок :) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RichieSambora Отговорено Юни 14, 2007 Share Отговорено Юни 14, 2007 Да не се правя на разбирач, ама аз имам една Кремона от миналата година ей такава http://kremona.com/classica_s_bg.htm и да ти кажа съм доволен за сега от нея. Като звук е добра, но първите й струни там още от завода не са много хубави. Аз сега си ги смених със струни на Hannabach и звучат по-добре. Пожелавам ти успех с избора! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts