stanbog Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 ^щo си хабиш зъбите, хващай перцето с кутрето. хем ти е по-близо. Цитирай
Чортов Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 Хах За сега зъбите са добре така просто ми е по-удобно Fanatik Priest писах че китарите са 6. Една от тях се свири само с пръсти останалите са с перо. И когато всичко се умеши става песента. Това е всичко Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Май 8, 2007 Автор Отговорено Май 8, 2007 Дам общо взето съм уцелил правилната посока - аз я свиря САМО с пръсти, дори и солото, но това е щото ми е по-приятно за тази песен, иначе ако трябва да е както си мисля, че е - с пръсти, а на припева и солото с перо (на концертите чичко Хетфийлд сменя около 7 пера! за тая песен). А относно броя на насложените китари - забравил съм точната цифра, но те са в интервала 12-16 броя! Верно - ще кажете напудрено, ще кажете, че песента е много банална, ама пък си остава една от най-великите балади да му се не види! Цитирай
KILL_EM_ALL Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 аз съм виждал джеймса и солото да свири с пръсти обаче хора аз имам един проблем при свиренето на fade to black как успявате докат свирите бавната част с пръсти и изведнъж да гепите перцето толко бързо и едновременно да включите дистара че от бавното да се преелее в резачката ше му еб. и мазалото Цитирай
Pandemonium Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 (Редактирано) ^ Само перо и това е. Аз не съм си правил труда да я мъча на пръсти и да скачам за перо после. Просто си я свиря с перото и само чакам да си включа дистъра. П.С. По темата - само с пръсти, а припевите и солото(това с дистъра) с нокътчета, защото така и привикнах от началото. Редактирано Май 8, 2007 от Pandemonium Цитирай
Guest Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 Относно Фейд-а, принципно свиря солото в началото, но за ритъма - свири го с пръсти, като дойде тежката част почни с пръсти, докато си включваш дистъра, след това когато се задържа на един акорд дълго време (мисля, че беше Ми), тогава се протегни за перцето и свири нататък с перце. Втори вариант - има един трик да си държиш перцето между кутрето и безименния пръст, и когато трябва само го прехвърляш към показалеца и палеца, а когато не ти трябва, завърташ го и го пращаш пак при кутрето и безименния. Спомням си, че в клипа на Nothing Else накрая на солото Джеймс го прави това с перцето... Цитирай
stanbog Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 на Фейд ритъма аз лично го свиря с перце и когато се налага прибавям безименния пръст. това май му викаха "чикън пикинг"? Цитирай
david nakov Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 Nothing-a по някак си има смисал да се свири с пръсти,но за Fade to black определено според мен е по добре с перце и с безименния,освен ако не е акустичен вариант,а и нея пък никога не сам гледал Metallica да я свирят с пръсти. Цитирай
Flanker Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 Фейд то блек се свири само с перце,а тоновете на 5 и 6 струна ли бяха просто ги прави с хамър он.Аз така го свиря и си излиза много гот. За "Вйиечи ни си ми майка" предпочитам само с пръсти,а на солото-с перце.По време на припевите не си играя да се пресягам за перо.Ама кой както му е удовно... Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Май 9, 2007 Автор Отговорено Май 9, 2007 (Редактирано) За Фейд-а го свиря с перо по разните му изяви, ама по принцип предпочитам с пръсти, но понеже не владея тоз пиниз с перото да си го туриш между пръстите, продължавам с перо. Иначе много протягания и прочее пък и нямам поставка за 20 пера на "една ръка разстояние". ПС: Пък и 20 пера! Ай сиктир, бе! Ще изкупя магазина! Редактирано Май 9, 2007 от Fanatik_Priest Цитирай
QWERTY_ Отговорено Май 30, 2007 Отговорено Май 30, 2007 Като казахте кавъри, ей тоя като че ли ми е любимия: http://www.ironhorsebluegrass.com/clips/nothing.mp3 За Iron Horse ме светна Dark Skywalker между другото и съм му много благодарен, щото са много добри. Цитирай
Joys Отговорено Май 30, 2007 Отговорено Май 30, 2007 (Редактирано) Аз се научих да свиря с пръсти на тая песен, така че отговора е ясен. Мога да позная стоейки гърбом към някой който я свири и ако сбърка веднага му казвам къде. Редактирано Май 30, 2007 от Joys Цитирай
acustic guitar Отговорено Май 30, 2007 Отговорено Май 30, 2007 аз с моята банда сме я правили и все още си я помня много добре така че определено с пръсти ще е по добре Цитирай
unnamed Отговорено Май 30, 2007 Отговорено Май 30, 2007 АЗ мога да я свиря и с прьсти и с перо и с 2-те едновременно кво значение има е ??? Цитирай
Recommended Posts