Jump to content
Българският форум за музиканти

По какъв начин свирите Nothing Else Matters


Recommended Posts

Аз съм учил песента по ноти и ми според това, което съм научил двугласовете на рифЪТ не предполагат ползването на перо (а и като съм гледал чичко Джеймс по концерти и той с ПРЪСТ :thumbup: свири). Това обаче не ми е пречило да виждам вариации, свирени с перо. Та да минем на въпроса: какво е вашето мнение - с пръсти или с перо, като говорим за свирене максимално близко до оригинала, а не за перифраза, звучаща подобно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ами, максимално близо до оригинала няма как да е иначе, освен с пръсти.

 

Друг е въпросът, че аз не съм изсвирил през живота си нито един кавър точно по оргинала - винаги си ги интерпретирам по някакъв начин, а понякога дори си добавям някакви мотивчета ... просто така ми харесва:thumbup:.

 

Между другото, Nothing Else Matters е проста и банална, но много яка песен - наскоро пак си я слушах в най-различни концертни варианти (в един от тях даже Къркчо пееше припевите, и то хич не зле) и искрено се накефих, макар и за 100-тен път. Гениално парче!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С пръсти, защото няма как да удряш по няколко струни едновременно с перце. Гледай и клипа на самата песен, там си се вижда кога Джеймс Хетфилд свири с пръсти и как посяга за перо само на припевите и за солото :) А и то ти сам си си отговорил на въпроса - най-близко до оригинала е така, както си го свири самият създател на песента - г-н Хетфилд, а той го свири по горепосочения начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както каза колегата, няма как да я изсвириш "както е" с перо, защото ти трябват всички пръсти на някои места. Иначе ако бяха само двугласия, можеше примерно с перото + безимния да стържеш- по този начин най-основната мелодийка на песента звучи много изразително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние с моита груупа я свирим и я свирим с пръсти-демек аз и другия китарист.Даже имаше и момент в които свирех и солото с пръсти ама по концерти предпочитам да е с перо (солото де), по ефектно се получава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с мнението на колегата, че тази песен стана вече доста банална, но пък си е класика в жанра!!! За свиренето, аз си я свиря с пръсни, дори и солото (макар, че там става с перце)!!!

 

УСПЕХ!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Банална банална, ама като чуя някой да й прави кавър ми става лошо :) Точно на тия песни дето са най-банални лъсва всяка грешка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какато каза 7th string със перце и с безименния пръст е може да се постигне същият ефект при това се се чува много по добре ако се свири с банда,защото перцето дава много по отчетлив звук,когато я свирехме тази песен я свирехме винаги така,но разбира се ако се свири с акустична китара и без барабани аз също я свиря с пръсти,защото е по ефектно.В крайна сметка е въпрос на личен вкус,а песента е невероятна, въпреки че сигурно е абсолютно най-истърканото от свирене и слушане парче на тая планета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^на тая песен има като че ли 5-6 трака с различни китари и според мен има и електриески и акустични. на припева има и 12-струнна акустична май. да не говорим там за цигулки и т.н.

 

относно първия въпрос: с пръсти. въпреки че Папа Хет си дрънка акордите с перо доста често на концерти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, ако се свири с всички инструменти като оригинала - с пръсти. Иначе ако се свири само на китара, началото и края - с пръсти, а останалото с перце и целите акорди - звучи ми по-добре, иначе идва малко тънко и кухо. Аз си я свиря цялата с пръсти де :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарите в песента са 6

но за въпроса ти вече ти дадоха най-правилния отговор

свири се с пръсти и се посага на моменти към перото. Аз лично докато свиря с пръсти съм го захапал и когато ми трябва започвам да мела с него :wallbash:

Това е в общи линии

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.