iradev Публикувано Юли 19, 2020 Публикувано Юли 19, 2020 Не знам какъв е термина на български, но видях на няколко места из нета да се спряга този вид слагане на струни.https://www.sweetwater.com/insync/media/2013/06/string_top-wrap.jpg Някой запознат ли е с този вид монтаж и дали има някаква рзлика в тона? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 19, 2020 Отговорено Юли 19, 2020 Това е нещо като екстремна версия на вдигането на т.нар. tailpiece. Ъгълът, под който струните слизат към този tailpiece става по-малък и оттам струните се усещат малко по-меки. Аз поне за това знам, че се прави. Може да има и други причини... Цитирай
Hillbilly Отговорено Юли 20, 2020 Отговорено Юли 20, 2020 Е това е идеята - става по мека,а за звученето трябва да си поиграеш с височината на струнника и как ти хареса.Някои свалят съвсем до тялото струнника,уж за повече състейн и тогава е добре да се обърнат струните отгоре,защото ъгъла става доста голям и натоварването върху бриджа също,което с времето го изкривява тип лодка,а все пак при радиуса на грифа е точно обратното.Доколкото знам е добре ъгъла да е същия като този от нъта към ключовете най-общо. Цитирай
Recommended Posts