Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, нов съм във форума и нямам никакъв опит с Cubase10.5 Elements и  Ableton Live 10

които имам в лаптоп-а.

Искам да  запиша няколко пиеси с моето е-пиано. После да сложа хубав звук

и някои корекции. Имам  USB audio interface, cubase реагира, показва,че влиза сигнал, но

в слушалките нищо не се чува, освен метронома... Явно трябва някякви настройки.... На Abledon се

чува в слушалките, но със закъснение и не знам как да намаля латенц-а. Моля, ако някой е така любезен, да ми отдели

известно време и ми обясни, как да оправя настройките.

Благодаря!

Отговорено

USB аудио интерфейса има ли някаква марка, драйвери? Щом имаш латенция, предполагам ,че операционната ти система е уиндоус. И това не си казал. 

Много е трудно да помогнеш на някой, който не ти дава информация. 

Първата ти работа е да си инсталираш драйвърите на звуковата карта ако си на уиндоус и след това да си я настроиш в настройките на програмата. 

Отговорено

Благодаря за отговора! Наистина работя с уиндоус10. USB аудио интерфейса е марка AMOSIC - доста стар е.Преди години ми бяха подарили един

стар Мас на който имаше инсталиран Logic audio и аз си купих този интерфейс, който Мас-а автоматично позна. Започнах да си записвам разни неща, които

свирех на пианото и направих десетина MIDI файла.Исках да ги аранжирам и да ги обърна в аудио, но се развали графиккартата на Мас-а и останаха само

тези MIDI файлове. Сега имам един лаптоп с уиндоус, който ползвам за всичко. Зет ми, който ми беше подарил стария Мас, сега си купи някакъв миксер и като

подарък му дадоха Ableton live, който не му трябва и той ми го подари. Програмата позна веднага интерфейса, но, както казах има латенция и не мога да записвам

директно от пианото...Стана дълго писмо, но явно трябва всичко да опиша.

Отговорено

За уиндоус ти трябват драйвъри. За маковете - не (но има изключения и там). За да нямаш латенция или си намери драйвъри за тази карта и уиндоус 10 или си свали asio4all, което върши работа понякога, когато няма драйвъри. И ако и тогава не стане, си купи карта, която работи с уиндоус. Тази марка ми е непозната, която ползваш.

Отговорено

този cubase го получих безплатно по време на корона кризата, но беше активен само до  15 май...Сега ми остана само Abledon. Ползвам и Сибелиус,с

който пиша  ноти на учениците си...

Отговорено

Щом Кюбейс върви ОК сигурно имаш читав драйвер. Най-вероятно трябва да си донастроиш Ableton Live-а. С какъв драйвер е сега? Както каза Мюзикмен - трябва ти ASIO драйвер, не някакъв от Уина. ДайректХ или Мултимедиа или WDM не стават.