Black Adder02 Публикувано Април 18, 2020 Публикувано Април 18, 2020 Здравейте, начинаещ китарист съм и наскоро си закупих G1 on Zoom Proccesor, може ли някой да даде някой съвет за настройка на добър Дист метъл звук, нещо като Metallica. Цитирай
wiseppman Отговорено Април 18, 2020 Отговорено Април 18, 2020 https://mesaboogie.com/amplitudes/2011/November/metallica-live-rigs.html Цитирай
svet.k Отговорено Април 20, 2020 Отговорено Април 20, 2020 Като за начало пробвай да не е някоя замазана хай-гейн бъркотия от шумове. Предлагам ти следния начин: Първо си избираш усилвател, всичко останало изключено, с изключение на кабинета. Не избирай най-надървения с най-много гейн, избери този, който ти звучи най-натурално и го остави на ниско ниво на гейн. После същото с кабинета, който ти харесва най-много. Ако имаш възможност за добавяне на драйв преди ампа, сега е момента, също не прекалявай с гейна, комбинацията от драйв и усилвател би трябвало да ти даде нужното ниво. Еквалайзер също може да добавиш след това, за оптималнто постигане на желания тон. Малко нойс редуктор, ако има нужда и накрая може да добавиш лек ревърб за по обемен звук. Не очаквай да звучиш като Металика с това. Опитай да постигнеш оптимален спрямо възможностите му тон. Цитирай
iradev Отговорено Юли 4, 2020 Отговорено Юли 4, 2020 Металика е скъп звук. Ако държиш чак толкова на такъв звук намери пресети насатройки на процесора. Примерно емулация на кабинет 4х12, хай гейн амп, или нещо, което се доближата до тоя звук. И зависи от китарата. Със сингли нЕма да го изкараш. Сингли на хай гейн звучи по-отвратително от Кремона страт. Поне сложи хъмбъкер (или минибъкер ако не позволява тялото) на бриджа. Хипотетично, ако имаш такъв тип китара. Останалото е пресети от процесора. Близък звук аз докарах на Guitar Rig програмата с някакъв драйв преди усилвателя , който май беше емулация на Mesa или близък и емулация на маршалски 4х12. Пробвай. Експериментирай. Но с аналогови неща Металика можеш да изкараш само с оборудването на... Металика. Както и от пръстите, разбира се, по думите на Едуард Людовик Ван Хален. И се опитвай да създадеш свой звук. Не копирай. Копират чалгарите. Дерзай! Аз примерно се опитвам да комбинирам по малко от този и онзи. Малко заимствам от Ван Хален, Малко от Сабат, малко от Металика. На тежки неща втория драйв на Маршала, понякога с компресор (който има аутпут и го ползвам като буустер) и среди малко след 12, защото примерно на Enter Sandman завършека на основния риф се опитвам да го правя с флажолети в стил Зак Уайлд, за което си трябват среди. Гейна ми е малко преди 12. Басът е почти отрязан, че ми е мътна китарата и високите са набичени след 2 часа. За по-леки неща ползвам първия драйв, който е по-лек и по-"мелодичен", ако мога така се изразвя, и си играя с волюма на китарата.За неща от типа Black And Blue. Или ако се опитвам да свиря Хендрикс с двата сингли на страта. Пробвай. Лекият драйв на усилвателя също можеш да го направиш по-тежък като сложиш някакъв компресор,бустер, драйв, а защо не и дистер с намален кривоч. Всички те вършат работа като вид предусилвател и усилват сигнала от китарата и репективно изкривяването е по-голямо. За Металика тип звук ти трябва поне 1х12 инча говорител или емулация на такъв. Повече процесори имат в себе си спикър симулация и позволяват да се вържеш директо в пулт, стерео усилвател или компа вкъщи. Действувай и кийп рокин'! Цитирай
iradev Отговорено Юли 5, 2020 Отговорено Юли 5, 2020 Е... Малко трудно но не и невъзможно. Човешките способности са неограничени. Поне според Марвел... Цитирай
wiseppman Отговорено Юли 13, 2020 Отговорено Юли 13, 2020 (Редактирано) Между другото ZOOM са пуснали ново чудо- G11. Винаги съм харесвал техните неща. И сега не изостанаха много i с IRs-ите. Редактирано Юли 13, 2020 от wiseppman Цитирай
Recommended Posts