synchu Отговорено Май 2, 2007 Отговорено Май 2, 2007 ^Тремоло пикинг е това което описва Евтим. Това, което е "трилер" (и е по-характерно за струнните инструменти като цигулката например) представлява бързо редуване на две ноти (с hammer-on, pull-off). Цитирай
lizardman Отговорено Май 2, 2007 Отговорено Май 2, 2007 Е, според мен, въпреки всички неща, които продължавате да казвате, тремолото на една струна(бързо повторение на един тон), е важна част от техниката на човек, която му позволява по-нататък в развитието си да свири и не само един тон, ами и повече тонове бързо, че даже и на различни струни. Освен това, скоростта на тремолото на даден човек е добър показател за скоростта и качеството(при предоставен запис) на пикинга му, което хич не е маловажен фактор. Невъзможността да се прави бърз пикинг без напрежение поставя ред бариери пред свободното изразяване с инструмента, според мен.Струва ми се, че има истина в думите ти. Друг е въпросът как правиш тремолото. Веднага си представям изпотени китаристи, които с всичка сила жулат една нота като луди, за да си увеличат скоростта, разби'ш ли. Пикването трябва да е с еднакви и опростени движения и без голямо усилие...може още да се говори доста, то си е обширна тема. За пример бих дал урокът на Frank Gambale-Chop Builder: The Ultimate Guitar Workout. Съчетано е използване на определена бързина с доста полезни и приятни упражнения. Ако ще се развива бързина, поне да е по качествен начин, съчетана с издръжливост и различни техники и още и още. Тва видео слага в малкия си джоб всички нашумели такива от скорошните години. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 2, 2007 Отговорено Май 2, 2007 (Редактирано) Kонкретно за тремолото направих тема отдавна, има я по-назад. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=8143 Редактирано Май 2, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Spoocter Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 (Редактирано) Искам да си кажа мнението, че колкото и да ви е правилна постановката ще ви болят китките и лакътите защото и с добра постановка като си блъскаш главата в стената пак ще те заболи... Редактирано Май 7, 2007 от Spoocter Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 7, 2007 Отговорено Май 7, 2007 Питай тамбуристите дали ги боли първо. А за блъскането в главата съм напълно съгласен, но повечето хора в този форум нямат този навик. Цитирай
Floydian Отговорено Май 8, 2007 Отговорено Май 8, 2007 Мисля, че от бързо свирене до бързо свирене има разлика. За пример - Eruption на Ван Хален ме кефи, но на Малмстийн шредовете взеха да ми омръзват и са ми доста еднообразни (убийте ме с камъни за това сега) Доста по-голям фен съм на блуса и съответно по-бавното и мелодично свирене. http://hanhe.data.bg/Muzika/083%20-%20Stev...Buttin'.mp3 Ето едно блус пърче на Стиви Рей Вон, което за блус е доста бързо, но пък е много готино. Цитирай
Surikat Отговорено Май 8, 2007 Автор Отговорено Май 8, 2007 A някой друг да не пише по темата? Цитирай
NitroBGA Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 Преди година-две, може и повече стигах 16-тини на 180-190 Хроматика и гами, алтернативно. Тогава бях много запален по Петручито и неговите Рок Дисциплини. Оттогава незнам дали съм станал по-добър, но се улавям, че на живите участия (адреналин и т.н) изсвирвам неща и арпежи, толкова бързо (съответно чисто разбира се), колкото иначе - в спокойна обстановка не бих могъл. Така, че - вкъщи е едно, а навън - друго. И още нещо: "Не става само с ядене, трябва и акъл!" Цитирай
Guest Отговорено Май 9, 2007 Отговорено Май 9, 2007 ^ Аз даже по репетиции се усещам, че свиря много по-добре отколкото у нас. Не знам, предполагам като свириш пред хора даваш максимума от себе си. Относно бързината - не свиря кой знае колко бързо и чисто, не съм се засичал. Имам доста напрежение в ръцете, но се старая да го изчиствам с времето. Цитирай
NitroBGA Отговорено Май 10, 2007 Отговорено Май 10, 2007 Като цяло наистина темата не е много уместна, нотна трайност в темпо (напр. 16-тини в 195) означава, че си бърз, но не означава, че можеш да изсвириш всичко на 16-тини в 195 темпо. Много зависи : прав или седнал вкъщи или пред хора гами, хроматика, арпежи, стинг скипинг, легато, тремоло също продължителност на свирене (до 8 тона мога да ти изкарам във всякакво темпо, ама 80 ?) Това означава, че да свириш шеснадесетини в темпо сто деведесет и пет съвсем не те прави кой-знае какъв нито означава кой-знае какъв напредък за самия теб. Ще си позволя една аналогия с математиката : няма труден материал, има трудни задачи. В този смисъл : Не е трудно да свириш бързо, трудно е да изсвириш определени неща - това е техниката. Жуленето на гами и ладове е до известна степен полезно (в началото), но и съвсем безидейно. Техничният китарист не се познава по брой ноти в секунда, а по брой определени ноти в секунда (ако говорим за бързина). Така, че сложете разни рамки на темата, защото така - кой какви цифри представя си е малко... де да знам... и аматьорско не е дори... Здраве и успех. Ники Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 10, 2007 Отговорено Май 10, 2007 Taka e, но ако не можеш да жулиш гами, с дадена скорост, то едва ли можеш да свириш с нея сложни неща. А и темата не цели да обхваща цялата обширност от неща, овладяването на които води до на перфектното свирене, така, или иначе. Цитирай
Recommended Posts