Black Bird Отговорено Май 5, 2005 Отговорено Май 5, 2005 Ми или са почнали да правят пак или тези Ei които си купих миналата година (за н-ти пореден път от неколко години насам) края и тези които сега предлагат са от некви неизчерпаеми запаси.... А китайците продължават да си правят Шугуанг ) За Carvin препоръчваната стойност е 100mA в допълнение... аве и на други места чета, че сърбите пак правят ламби .... ти от къде ги пазариш твоите? и аз бих си взел от тях дали нови, дали НОС ... малко обща инфо за ламби относно биаса: пред мен е дейташита на 6л6 ако карвин гонят 100 мА ток, то по спецификация за клас АБ1 при 102 мА и 400в биаса е -25 волта ... щото амповете с потенциометър и биас проуб (като 5150-2) можеш да им ръгнеш волтметър и да мериш напрежение, а не ток ... незнам Легасито дали има пот за тюнинг на биаса ... ако няма - трябва да се сетва вътре, а там не е хубаво да се бърка докато не е изтекла гаранцията :-)) Очаквам скоро карвина. И май има доста да науча.... Цитирай
wolfgang Отговорено Май 5, 2005 Отговорено Май 5, 2005 Очаквам скоро карвина.И май има доста да науча.... За първото: най-благородно ти завиждам ;-) Цитирай
synchu Отговорено Май 5, 2005 Отговорено Май 5, 2005 Ми или са почнали да правят пак или тези Ei които си купих миналата година (за н-ти пореден път от неколко години насам) края и тези които сега предлагат са от некви неизчерпаеми запаси.... А китайците продължават да си правят Шугуанг ) За Carvin препоръчваната стойност е 100mA в допълнение... аве и на други места чета, че сърбите пак правят ламби .... ти от къде ги пазариш твоите? и аз бих си взел от тях дали нови, дали НОС ... малко обща инфо за ламби относно биаса: пред мен е дейташита на 6л6 ако карвин гонят 100 мА ток, то по спецификация за клас АБ1 при 102 мА и 400в биаса е -25 волта ... щото амповете с потенциометър и биас проуб (като 5150-2) можеш да им ръгнеш волтметър и да мериш напрежение, а не ток ... незнам Легасито дали има пот за тюнинг на биаса ... ако няма - трябва да се сетва вътре, а там не е хубаво да се бърка докато не е изтекла гаранцията :-)) ами от разни места (едно от които го закриха www.rubytubes.de преди време). Иначе thetubestore.com, custom-sounds.com, tubedepot.com, а последните си ги зех от един магазин в Чешко директ. Цитирай
wolfgang Отговорено Май 9, 2005 Отговорено Май 9, 2005 ами от разни места (едно от които го закриха www.rubytubes.de преди време).Иначе thetubestore.com, custom-sounds.com, tubedepot.com, а последните си ги зех от един магазин в Чешко директ. ахъм, аз се надявах, да е някой магазин из софето например .... щото в нета всичко има и без т'ва :-) Цитирай
metalhammer Отговорено Май 9, 2005 Отговорено Май 9, 2005 от съвсем скокро имам изцяло лампов преамп и мога да кажа само 1: НИКАКВИ ТРАНЗИСТОРИ ДИОДИ И КАМИОНЧЕТА ВЕЧЕ няма смисъл лампата има такъв готин тон всичко друго е само залъгалка !!! Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Май 9, 2005 Отговорено Май 9, 2005 от съвсем скокро имам изцяло лампов преамп и мога да кажа само 1:НИКАКВИ ТРАНЗИСТОРИ ДИОДИ И КАМИОНЧЕТА ВЕЧЕ няма смисъл лампата има такъв готин тон всичко друго е само залъгалка !!! Хамър-е, кво си взе?Обади и недей да криеш Владо Цитирай
anadem Отговорено Май 9, 2005 Отговорено Май 9, 2005 Хамър-е,кво си взе?Обади и недей да криеш wink.gif Владо май при него точния въпрос е кво си направи айде запиши нещо да чуем Цитирай
spotlight_kid Отговорено Май 9, 2005 Отговорено Май 9, 2005 вчера имах възможноста да посвиря с поръчков Фендер и с лампов Маршал...който ма разби .....свирил съм и с транзисторен Маршал ама 5 пари не праи.....кофтито при ламповите е че по-често се прецакват.... Цитирай
niki123bg Отговорено Май 9, 2005 Отговорено Май 9, 2005 Бе и двете рулззз Важното е джангър да става. Много сложно с намирането на тея ламби. Взех си наскоро JJ уж high-gain. Боб е готин пич, но ламбите нещо не ме радват. Страшно готино звучи чистият канал, но драйва е под всякаква критика. Сега мисля да последвам съвета на synchu и да си завзема от някъде Ei. Цитирай
wolfgang Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 (Редактирано) .....кофтито при ламповите е че по-често се прецакват.... това не е вярно, поне не и на общо основание! единствено се налага подмяна на лампите от време на време, но това не е в следствие на повреди ... Бе и двете рулззз Важното е джангър да става. Много сложно с намирането на тея ламби. Взех си наскоро JJ уж high-gain. Боб е готин пич, но ламбите нещо не ме радват. Страшно готино звучи чистият канал, но драйва е под всякаква критика. Сега мисля да последвам съвета на synchu и да си завзема от някъде Ei. е па трябва и канала да предразполага за хай гейи, иначе нищо не правиш само с ламба :-)) мойто комбо има JJ само на чистото канал, после като влиза драйва съм му мушнал филипс nos jan, а на фазовия инвертор - китайско ламбе етикирано от меса ... така звучи най-добре на база наличните материали - електро хармоникс са малко по-остри и гейни, но при мен не звучат добре - може да пробваш и с тях аз също искам да пробвам сръбските, но трябва да се поразтърсим от де ще ги поръчваме ... Редактирано Май 10, 2005 от wolfgang Цитирай
niki123bg Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 е па трябва и канала да предразполага за хай гейи, иначе нищо не правиш само с ламба :-))мойто комбо има JJ само на чистото канал, после като влиза драйва съм му мушнал филипс nos jan, а на фазовия инвертор - китайско ламбе етикирано от меса ... така звучи най-добре на база наличните материали - електро хармоникс са малко по-остри и гейни, но при мен не звучат добре - може да пробваш и с тях аз също искам да пробвам сръбските, но трябва да се поразтърсим от де ще ги поръчваме ... Еми предполагам че си е достатъчно хай-гейн. Zakk Wylde е записвал "No rest for the Wicked' с Ozzy 1988. Children of bodom май повечето албуми са записани с този преамп. В момента е с едни китайски лампички маркирани от Marshall и звучи не лошо, но ми се иска повече Не знам от къде можем да си поръчаме Ei, защото thetubestore.com нещо не приемат заявки от България. Вероятно можем да ги сръчкаме по е-майл-а, но в момента не ми се занимава. Може би следващият месец. Цитирай
synchu Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 (Редактирано) Е нали затва има гугъл де http://www.tube-shop.com (британски сайт) Поне до фаза последна нямаше проблем да си поръчаш за БГ. 6.45 паунда за лампа (Еи 12АХ7) с Британското ДДС (16.5%, ако се не лъжа - би трябвало да го приспаднат при експорт, но нямам представа дали ще го направят), 5 паунда шипинг... Цената си е доста добра. Лайхо между другото не използва чак толкова много гейн. Но характера на звука на преампа си се запазва, каквато и лампа да сложиш. Редактирано Май 10, 2005 от synchu Цитирай
wolfgang Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 Е нали затва има гугъл де http://www.tube-shop.com (британски сайт) Поне до фаза последна нямаше проблем да си поръчаш за БГ. 6.45 паунда за лампа (Еи 12АХ7) с Британското ДДС (16.5%, ако се не лъжа - би трябвало да го приспаднат при експорт, но нямам представа дали ще го направят), 5 паунда шипинг... Цената си е доста добра. Лайхо между другото не използва чак толкова много гейн. Но характера на звука на преампа си се запазва, каквато и лампа да сложиш. оо, този стор не го знаех ... не съм ръчкал гугала от няколко години да търся ламби и ми се е изплъзнал :-)) ма ша го пробаме ;-) niki123bg: може би трябва да сложиш електрохармоникс ... той не че е кой-знае колко по-хай гейн, но няма тримерността в звука на JJ, а и доста повече требъл хармониции се усещат и така звукът "изглежда" по-тежък Цитирай
niki123bg Отговорено Май 10, 2005 Отговорено Май 10, 2005 Ще трябва да се пробва Лошото е, че след всяка проба ми остава комплект от 3 ненужни лампички... Нищо, след години ще ги продавам като NOS Цитирай
Recommended Posts