Overdrive Отговорено Април 17, 2007 Отговорено Април 17, 2007 имам такава китара - жестока е само че след 1 година човъркане когато имам време, и още не съм я боядисал - преработил съм: главата на джаксънска (лепил съм дървета отгоре и отдолу) с маслени ключове, подложка в некджоинта - грифа е много на дълбоко фабрично, нов тръсрод, бели светодиоди за инлей, дънлоп прагове, преместване на нъта за да не е фалшива китарата (всички са фабрично фалшиви), запълване на кухините и слагане на 2 хъмбъкера, нов пикгард за контролите, "подострих" рогата и намалих и цялата площ на некджоинта откъм грифа (направих тялото по-късо)- оригинално се свиреше много зор в края на грифа - като си дадох сметка за вложените средства излезе колкото скуаяр 2ра ръка но пък звука е супер мощен Цитирай
liquid_death Отговорено Април 17, 2007 Отговорено Април 17, 2007 Я разкажи това за светодиодите... Примерно каде минават кабелите, какави светодиоди си ползвал как си ги монтирал.... и някоя друга снимчица няма да е излишна Цитирай
Overdrive Отговорено Април 18, 2007 Отговорено Април 18, 2007 нямам нет вкъщи за ся така че снимки не мога да ъплоудвам - светодиодите са бели матови, направих дупки през целия фборд и ги залепих с каноколит, после ги отрязох и свързах с проводник 0,3 и така... изглежда като Вай на г3 2005 примерно Цитирай
adXok Отговорено Април 18, 2007 Автор Отговорено Април 18, 2007 Аре ве, ей-и-и-и! Някой няма ли да каже от къде да намеря такива гладки струни??? Все трябва да има някъде ве... пак аз ли ше излезна най-капризен бе да му се не знае!? Иначе отказвам да свиря... 'бал съм го!!! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 19, 2007 Отговорено Април 19, 2007 (Редактирано) Май не се произвеждат вече(поне така съм чувал). Но пък май има по магазимите гладки(не знам дали са същите, неръждясващи струни Томастик(мисля, че е марка) от едно време). Иначе, доколкото си спомням, това, че не ръждясваха, беше единствената им хубава страна. Редактирано Април 19, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
SelfDestroyer Отговорено Април 19, 2007 Отговорено Април 19, 2007 Аз имам 1 комплект Томастици.... Ама са без първа струна и тук там са ръждясали.... Ако минаваш през Пловдив ще ти ги дам... Цитирай
adXok Отговорено Април 19, 2007 Автор Отговорено Април 19, 2007 Е, разбира се по-корави са на огъване (за повдиганията и отпусканията), това всеки учил малко механика, ще го познае! Томастик са класика! Орфей е класика... Аз искам тая китара да си изглежда като от едно време. Ясно е че накря ще сложа струни от сегашните... Обстоятелства... Кво да се прай!? Евтиме, дочувам чудеса си правил с адаптерите и навивките, та като я стегна по дърводелската част, ше моеш ли да я обработиш по електрониката. Пакмана знам че е стегнал твоя Орфей много добре и чух семпли, дето си пуснал с пренавитите му от теб адаптери. На мен повече не ми трябва, за тая китара. Само да звучи добре... . Цитирай
Overdrive Отговорено Април 26, 2007 Отговорено Април 26, 2007 Аз се бях изръсил 18 кинта за такива 11ки "дадарио хромес"- взех ги понеже са хром и нямат ръждясване, но не подозирах че са гладки и понеже ми идват "малко" твърди свирих с тях 3 месеца (още не са мръднали) и сеа смятам да ги разкарвам - ако някой иска - 5 кинта Цитирай
bluesman Отговорено Април 26, 2007 Отговорено Април 26, 2007 (Редактирано) adXok ,ако много държиш на глаки струни най добре си поръчай от Аракел Казасян от Пловдив тел. 032 266987. Иначе Thomastik все още си ги произвеждат но няколко пъти по-скъпи и с не-по добро качество. Overdrive има добро предложение.Първо пробвай да провериш дали ти харесват като модел струни Редактирано Април 26, 2007 от bluesman Цитирай
Recommended Posts