xVEGANx Публикувано Ноември 3, 2019 Публикувано Ноември 3, 2019 (Редактирано) Здравейте, мониторите ми са Yamaha HS50M. Установих, че тихия, дразнещ шум, който издават не е от звуковия интерфейс. Включих само захранващите кабели за тока, в контакти и разкачих всички останали кабели. Провторих процедурата разнасяйки колоните в целия апартамент да ги тествам на всичи контакти. Все същото. Отзад на колоната като променям volume или друго не оказва никакво влияние на силата на шума - нито по-слаб, нито по-силен става. (това при включен само захранващ кабел). Пак казвам разкачени са кабелите за звуковия интерфейс и има закачени само захранващите към контакти из апартамента. Та установих, че проблема е от ел. мрежата - няма откъде друга да е просто. Ел. мрежата ми е бушони. Някои ме посъветваха да си взема стабилизатор за напрежението. Други обаче ми казаха, че ако заземяващата ми система е TN-C нямало да ми помогне стабилизатор за напрежението. Звънях на ЧЕЗ по теефона, отказаха да ми дадат инфо дали трафопоста на 3-4метра от блока е заземен като TN-C или друга система за заземяване. Писах им имейл и на всичките оставени адреси, до 30дневен срок са длъжни да отговорят, но може да е нещо неглижирано и недаващо информация . Моля помагайде! Как да излекувма кооните от шума? Редактирано Ноември 3, 2019 от xVEGANx Цитирай
xVEGANx Отговорено Ноември 4, 2019 Автор Отговорено Ноември 4, 2019 (Редактирано) https://zawita-ot-tokovi-udari.pazaruvaj.com/apc/line-r-1200va-230v-le1200i-p43392021/# - това нещо дали би ми решило проблема? Редактирано Ноември 4, 2019 от xVEGANx Цитирай
xVEGANx Отговорено Ноември 4, 2019 Автор Отговорено Ноември 4, 2019 или този: https://edigital.bg/zashita-ot-prenaprezhenie/njoy-akin-3000-avr-3000va-pwav-30002ak-az01b-p639851 P.S. не ми дава даредатирам. Цитирай
BloodX Отговорено Ноември 13, 2019 Отговорено Ноември 13, 2019 Бърз въпрос. В старо или ново жилище живееш? Цитирай
DJack Отговорено Ноември 13, 2019 Отговорено Ноември 13, 2019 http://musicshop.bg/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1017&category_id=87&option=com_virtuemart&Itemid=54&vmcchk=1&Itemid=54 Цитирай
BloodX Отговорено Ноември 13, 2019 Отговорено Ноември 13, 2019 @DJack Този стабилизатор на напрежение с кобинирана пренапреженова защита по никакъв начин няма да му помогне ако, няма добра заземителна инсталация. 1 Цитирай
мегатон Отговорено Януари 30, 2020 Отговорено Януари 30, 2020 Решението :Ebtech Hum X Ground Line Voltage Filter Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 31, 2020 Отговорено Януари 31, 2020 Не мисля, че има версия за извън ЮС. Там е и по-лесно, че винаги се знае кой пин е фаза/нула/земя. Цитирай
dzwer Отговорено Февруари 2, 2020 Отговорено Февруари 2, 2020 Шума който чуваш от говорителите ли е или от трансформаторите вътре? Шума брум ли е(50-100 херца) или бял шум(широк спектър)? Цитирай
Recommended Posts