Morphine Публикувано Април 10, 2007 Публикувано Април 10, 2007 (Редактирано) Здравейте! Пускам тази тема, понеже днес попаднах такъв тип китара: http://www.behringer.com/IAXE393/index.cfm?lang=ENG USB Китара. В първия момент, като чух, си казах: "Айде сега, USB, нам си кво... децки играчки..." Но като се позамислих малко и съпоставих нещата си промених мнението, от части. Хубавото при тази китара е, че пак можеш да си свириш аналогово - да си я вкараш към кубето с всичките камьончета, пултове и тн. Но можеш и директно да я ръгнеш към USB порта си и да свириш примерно с Guitar Rig-a. Плюса в тази ситуация е, че за да имаш едно сносно оборудване ти трябват доста пари - усилвали, ефекти, филтри, еквилайзери и пр. Докато всичко това го има в Guitar Rig, а като знаем, че винаги можеш да намериш програмата хакната от интернет, от приятели и тн... Та в общи линии не пръскаш някоя и друга хилядарка за техника и оборудване, защото всички знаем, че нещата не свършват с китарата и кабела... те от там тръгват. Минусите, които ми направиха впечатление са: Въпросната китара е доста евтина. Човека, при когото я гледах, я беше взел за 270 лв., като към нея е включен software-а за китарата, заедно с 3 кубенца на Native Instrument, които ползваш trial, а след това можеш да си поръчаш едното блезплатно по нета, с активиращ код, който ти е предоставен със закупуването на китарата.(един вид това е Plug-in) Та именно това, че китарата е евтина мисля говори доста за качеството на изработката... Долу-горе може би ще е като един по-сносен Squier, което пак не е лошо. Модела на китарата също е базов и няма възможност за избор от няколко модела китари, цветовата гама също е ограничена до 2 тона - черно и бяло... Поне това е което знам, може и да има разни промени. Благодаря на тия, които са изчели поста ми, понеже доста се увлякох. Ще се радвам да чуя мненията на другите посетители на форума. Редактирано Април 10, 2007 от Morphine Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Април 10, 2007 Отговорено Април 10, 2007 Не знам, баце! Требе да има няква шашма, ама може и всичко да си е в ред . То и аз си мислех до неотдавна, че ЮСБ-то не е добре да превзема де що има жак, ама то какво се оказа - стандарт, при това удобен и полезен (то за това е Юнивърсъл...). Може и това да е бъдещето, може и да не е. Айде сега да седнем на масата да го поизмислим малко, а? Цитирай
Stone Free Отговорено Април 10, 2007 Отговорено Април 10, 2007 (Редактирано) аз също съм на мнение, че има определено голямо бъдеще в тия технологии. бях на мюзокмесето във франкфурт преди две седмици и се спрях да погледам един уъркшоп на Гитар риг... просто не е за вярване колко добре може да звучи..един дядка забиваше мноо добре некъф блузец... естествено им хора за които лампите са като светия граал и не може и дума да става нещо различно..ама обикновенниея фен, на който не му дреме за лампи и ригове, едва ли долавя разликата... всичко е въпрос на гледна точка...ставало e не веднъж дума във форума точно по тази полемика Редактирано Април 10, 2007 от Stone Free Цитирай
Morphine Отговорено Април 10, 2007 Автор Отговорено Април 10, 2007 Ето тази прави добро впечатление: http://www.behringer.com/IAXE629-BKLS/index.cfm?lang=ENG Изчетох manual-a на производителя и ми направи също така впечатление, че се води като немска китара... отделен въпрос е дали не се зглобява просто в заводите в Германия... Но пак си мисля, че е по-добре от китайски Squier или Factor New Line... Но само така по догадки нищо немога да кажя. В близките дни ще ида да я чуя как звучи и през един лампов амп, също така и през един Guitar Rig с USB-то ПП: То наистина, като чуеш USB не ти вдъхва много доверие нещо... USB, USB, ама то не бяха кабели за цифрови фотоапарати, кабели за телефони за обмен на информация с PC-то, USB-то като зарядно за MP3-Player-и... Навсякъде USB, и трябва да кажя, че все по-масово навлиза - USB калвиатури, мишки... И всичкото е на доста високо ниво, кво пречи и една китара с USB да "цепи мрака", тъй да се каже Цитирай
Korn Отговорено Април 10, 2007 Отговорено Април 10, 2007 10х за топика...и мен ме озадачиха тези китарки...и честно казано доста ме заинтригуваха понеже правя, и не само аз, музиката си главно на компютър и съм срещал проблемите на жакове и аудикарти...иначе незнам честно казано USB кабела има 4 пин-а, а моно кабела има 2... и скоростта на трансфер е до 480 мегабита в секунда (равнява6о се на 60 Мегабайта)...много ще съм благодарен ако някой който е имал контакт с такава китара да даде мнение...подробно ако може Цитирай
synchu Отговорено Април 10, 2007 Отговорено Април 10, 2007 (Редактирано) Ех Немска китара за 270 кинта - ни съ шигувай тъй да се каже Надника на пазача на фабриката не могат да платят само образно казано. Нали се сещате, че да стане един сигнал на "ЮСБ" (най-просто казано), нещо трябва да го конвертира от аналогов в цифров такъв. За 270 кинта и китарата да е супер, че и аналогово-цифровата (пак просто казано) конверсия да кърти мивки е много много малко вероятно, А самата китара, ако е като другите Берингер китари - не, мерси, а тя много прилича да е Иначе секви ЮСБ аудио интерфейси се навъдиха. Що и китара да няма? ЮСБ кабела и въобще интерфейса няма нищо общо с аналоговия такъв (демек обикновения китарен кабел). ЮСБ-то движи друг тип сигнал. Редактирано Април 10, 2007 от synchu Цитирай
Morphine Отговорено Април 10, 2007 Автор Отговорено Април 10, 2007 Ех Немска китара за 270 кинта - ни съ шигувай тъй да се каже Надника на пазача на фабриката не могат да платят само образно казано. Нали се сещате, че да стане един сигнал на "ЮСБ" (най-просто казано), нещо трябва да го конвертира от аналогов в цифров такъв. За 270 кинта и китарата да е супер, че и аналогово-цифровата (пак просто казано) конверсия да кърти мивки е много много малко вероятно, А самата китара, ако е като другите Берингер китари - не, мерси, а тя много прилича да е Иначе секви ЮСБ аудио интерфейси се навъдиха. Що и китара да няма? ЮСБ кабела и въобще интерфейса няма нищо общо с аналоговия такъв (демек обикновения китарен кабел). ЮСБ-то движи друг тип сигнал. И все пак китарта звънки, както я чух и сам днес. Не съм тръгнал да ви обеждавам сега в нейното качество, не съм агент на Берлингер. Бту, има и добри попадения на Берлингер и мисля всеки с вкуса си... Факт е, че звучи по-добре с Guitar Rig-a през USB-to, отколкото към Input-a на Sound картата. Цитирай
stratocaster Отговорено Април 10, 2007 Отговорено Април 10, 2007 факт, не факт - никога не бих похарчил пари за такава китара поне не и на Behringer сънчо много точно е написал нещата. което си е така - така си е, няма 2 мнения и се пише BEHRINGER, няма нищо общо с Берлин......... Цитирай
liquid_death Отговорено Април 11, 2007 Отговорено Април 11, 2007 факт, не факт - никога не бих похарчил пари за такава китарапоне не и на Behringer сънчо много точно е написал нещата. което си е така - така си е, няма 2 мнения Хич не съм на това мнение..... Предпочитам да ги дам парите за behringer, отколкото за squier. Цитирай
Alexi Отговорено Април 11, 2007 Отговорено Април 11, 2007 божеее не бях чувал че има USB китара ..... хъх яко Цитирай
Metanoia Отговорено Април 11, 2007 Отговорено Април 11, 2007 Мисля, че USB-китарата е супер решение за пълен аматьор, който няма възможността и/или желанието да се изкиха освен за китара и за усилватели и разни други джаджи, за чието съществуване не съм и чувал най-вероятно. 200 евро давам и приключвам - имам мечтаната китара. Едва ли ще усетя разликата с китара за 2000 лв. в лампово кубе (а и да усетя на 10-тия ден ще свикна). Пък и както често ми повтаря жената - дали ще можеш да звучиш като Корн не е проблема в инструмента - проблема е в ръцете и ушите ти. Да не говорим, че може да е много по-съпруго-friendly вместо да свиря с кубе да си ръгна китарата в РС-то и да свиря със слушалки. И без това в 90% от случаите свиря докато жена ми спи... Изобщо - при първа възможност бих си я купил! Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Април 11, 2007 Отговорено Април 11, 2007 Начи това USB ме навежда на едни размислим, н опърво товарям скобата, че не съм много навътре, ама може и да съм усетил топлата вода . Значи - ако минава през USB-то, значи трябва да има компресия - от китарата звука минава в 101110101 и после в компа обратно. Но пък сигурно няма гадният дилей при смотаните аудио карти, което я прави по-подходяща за "безпарична" компютърна китара. Хъмммм. Не знам. Трябва да се проучи, ама време няма. Цитирай
Jordan_J Отговорено Април 11, 2007 Отговорено Април 11, 2007 Сънчо ме изпреварил и каза точно това, което аз също щях да споделя ... Китара, конвертори, цената ... Наздраве! Цитирай
SelfDestroyer Отговорено Април 11, 2007 Отговорено Април 11, 2007 Не съм от най-големите разбирачи но според мен не си заслужават... Просто не ми вдъхват доверие Цитирай
jFog Отговорено Април 11, 2007 Отговорено Април 11, 2007 мен ми се струва добра идея.Това би трябвало да е следващия сегмен който много ше се мъчат да запълнят кой с квото може Все пак с китари ,за записване на албуми в студио,за 200 ойро се влиза само а Албания,Делтата на Ефрат и....някои други градове.За обикновенния фен който си чеше крастата от дъжд на вятър,мисля е добро решение.Остава да чуем как се справя. Цитирай
Recommended Posts