urgent Публикувано Август 3, 2019 Публикувано Август 3, 2019 Здравейте, дайте ми съвет как мога да съхраня два автографа върху акустичната си китара? С какъв лак или нещо друго мога да намажа автографите, които са изписани с перманентен маркер върху нея така, че да ги увековеча Цитирай
ciriljhonson Отговорено Август 6, 2019 Отговорено Август 6, 2019 Прозрачно самозалепващо се фолио, в лаковете се съдържат разтворители и може да размият маркера. ...или нищо не прави. Зависи от мястото на полагане, но перманентен маркер върху китара се трие много трудно. Цитирай
urgent Отговорено Август 9, 2019 Автор Отговорено Август 9, 2019 (Редактирано) Аз мислех, че няма да мръдне като е перманентен, обаче забелязах, че леко се е зацапал въпреки, че една вечер престоя надписа без да се свири и пипа, но сега си мисля, че ако забърша китарата и с препарат както обикновено може и нацяло да се размаже. Аз погледнах в Youtube и малко грозно седи с това фолио, но май няма друг начин. Ще видя някъде да намеря съвсем тънко, което почти да не личи. Благодаря за отговора! Редактирано Август 9, 2019 от urgent Цитирай
10f Отговорено Август 14, 2019 Отговорено Август 14, 2019 Пръсни го със спрей лак. Първата ръка съвсем леко и финно отдалече. После втората и третата ръка може по-отблизо. След всеки слой - 1 час съхнене. За да стане добре ще трябва да пръскаш целия топ на китарата, иначе ще личи нееднородното покритие. Маскирай бриджа, грифа и в дупката сложи парцал или балон. Цитирай
therealbadmadafaka Отговорено Август 15, 2019 Отговорено Август 15, 2019 Ако се боядисва със спрей, в добавка мога да кажа от личен опит:- повърхността, която ще се пръска хоризонтална (дори и да започне да разтваря маркера да не се разтече);- поне 5-6 "ръце" в началото да се пръска от много далеч и много малко количество (да не се търси ефект на лакирано и гладко), резултата след тези 5-6 тънки нанасяния трябва да е грапаво-матов филм върху китарата (няма страшно, ще се изглади и лъсне при последващите 1-2 "нормални" ръце нанасяне);- според мен час съхнене между на нанасянията е прекалено много, но ако не се чувствате сигурен със спрея в ръка, няма да навреди да се изчаква;- задължително, особено в тези жеги, да НЕ се боядисва и съхне на слънце; Успех от мен. Цитирай
yamaha Отговорено Август 15, 2019 Отговорено Август 15, 2019 ...и дето да гадаеш дали ще се размаже или не - най-добре драсни нещо някъде с перманентен маркер и след това пробвай да го лакираш. Ако се размаже, търсиш лак на друга основа и т.н., щото директна проба на сляпо върху автографа не е много добра идея. 1 Цитирай
Recommended Posts