puncho Публикувано Април 8, 2007 Публикувано Април 8, 2007 Прочетох темата за постановка на дясната ръка при свирене и понеже съм пробвал много такива, се оказва че стискам перцето по различен начин.Когато си свиря на моята си постановка го стискам много слабо, което по принцип ми пречи понякога.Та въпросът ми е как е при вас ситуацията? Цитирай
black_waltz Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 достатъчно силно за да не ми се изплъзва много докато свиря Цитирай
Firehouse Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 достатъчно силно за да не ми се изплъзва много докато свиря +1 Преди даже имах пробрема да го изпускакам като удрям по-рязко Цитирай
npace Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 еми аз смятам, че за по-бързо пилене е добре да го държиш здраво, а не да се лашка - поне е така при мен, де (не, че мога да свиря кой знае колко бързо ) Цитирай
ivivdim Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 Моите пръсти доста бързо се потят затова съм "бинтовал" горната (несвирещата) част от перото с лейкопласт, което ми осигурява добра стабилност (сцеплението така е направо желязно) и не ми се налага да го стискам излишно силно. Цитирай
Zlatyio Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 (Редактирано) Това с лейкопласта е доста хитро ще го пробвам Аз по принцип стискам перото МНОГО силно даже ПРЕКАЛЕНО силно,което ми се отразява и на свиренето защото колкото по-силно държа перцето толкова по-силно дърпам струните даже ми се е случвало да го изпускам именно по причината че съм го стиснал адски под кофти ъгъл Редактирано Април 8, 2007 от Zlatyio Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 С времето човек свиква как да дърпа струните, и стискането на перото става излишно. Но всяко нещо идва с времето. Цитирай
ivp Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 Според зависи, колко е дебело и какво се свири - ако е по-финно и върви само ритъм - мачкам го по-слабо Същата ситуация, но с перо по-яко "фи" - пак по-лек захват. Ако е тънканаж перо и се завърти солцЕ - следва яка хватка Цитирай
metalmaniak Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 (Редактирано) ^ivp е прав, че зависи от самото пера. Аз лично го държа по-хлабаво. Даже понякога свиря не от китка, а мърдам само палеца и показалеца, та затова така... Ама какво да се прави - навик от 3-милиметровите малки Big Stubby-та Редактирано Април 8, 2007 от metalmaniak Цитирай
Tomov Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 достатъчно силно за да не ми се изплъзва много докато свиря smile.gif И при мен това е най-точното обяснение. Болшинството перца са ми Stagg и Planet Waves (1.14 едни лилави) те са от такава пластмаса, потил съм се като за световно и сцеплението е желязно. Цитирай
Чортов Отговорено Април 8, 2007 Отговорено Април 8, 2007 Аз държа перото съвсем леко, за да няма излишно напрежение в ръката ми и да мога да правя по-бърз пикинг. При мен това помага. С какво перце свириш също има значение, както казаха по - горе в темата. За мен лично по - малкото стискане предупределя по - добро свирене, но при всеки е различно. Поздрави Цитирай
Alexi Отговорено Април 9, 2007 Отговорено Април 9, 2007 ето тва ми е проблема на мене често ми се изплузва перото :( Цитирай
Alexi Отговорено Април 9, 2007 Отговорено Април 9, 2007 достатъчно силно за да не ми се изплъзва много докато свиря smile.gif И при мен това е най-точното обяснение. Болшинството перца са ми Stagg и Planet Waves (1.14 едни лилави) те са от такава пластмаса, потил съм се като за световно и сцеплението е желязно. стага от каде ги взимаш ве човек ....? Цитирай
solo5 Отговорено Април 9, 2007 Отговорено Април 9, 2007 това за стискането на перото си е различно от нещата, които се свирят според мен трябва да го чувстваш не трябва да се стиска прекалено силно, щото така се създава напрежение и пречи на свиренето Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Април 9, 2007 Отговорено Април 9, 2007 С времето човек свиква как да дърпа струните, и стискането на перото става излишно. Но всяко нещо идва с времето. Абсолютно! Ама съм забелязал, че като дойде голямата трашарлачка и темпото скача над 160 перото го ситскам зверски, щото от бързината или ще се влачи по струната (свиря с 1.0 мм заради този проблем), или ще го изпусна насред някоя мелачка Иначе е редно да споменем и за какви пера (дебелина)/ свирене става въпрос. Цитирай
Recommended Posts