Koobenot Отговорено Септември 18 Отговорено Септември 18 34 minutes ago, Vivianne said: В общи линии взех наличното, в бял цвят, иначе исках черно, но не ми се чака доставка от чужбина, и това ще пасне на интериора, дано не се цапа прекалено много. От време на време ще трябва да му удряте по един парцал, аз никога не бих си купил бял инструмент щото ги разнасям моите наляво-надясно по сцени и ще е някакъв ад за чистене ... съдя по едни бели USB кабели дето имам и изобщо не е гот. Цитирай
yamaha Отговорено Септември 18 Отговорено Септември 18 (Редактирано) 4 hours ago, Vivianne said: Не разбрах с колко сензора са другите пиана от списъка, но вече няма значение, чакам поръчката 😃 Ямахата е с 2, а Касиото е с 3, но звучи малко по-зле от това дето сте поръчали. Трябваше да споменете за предпочитания цвят, защото в Мюзикер има 2 вида черно - стандартно за 1800 лв. и палисандър за 1840 лв., отделно че сега правят някаква промоция и с код "Extra5" цената пада до 1713 лв. ; доставката им е безплатна и обикновено пратките им пристигат от 7 до 10 дена, но щом вече сте поръчали и бялото ще ви пасне на интериора, значи всичко е наред. Редактирано Септември 18 от yamaha 2 Цитирай
yamaha Отговорено Септември 20 Отговорено Септември 20 (Редактирано) Извън изискванията за конкретни модели, споделям цените на базовата категория пиана с хамър механика, които отдавна не съм виждал на толкова ниски цени. Днес се разгледах из сайтовете за музикални инструменти и установих много приятни цени на някои модели, а в Thomann определено държат цените най-ниско. Yamaha P-145 е на цена ~670 лв., а P-45 вече струва само ~490 лв. Изненадан съм, че P-45 все още го има по складовете, както и ме изненадва факта, че Динакорд успяват някак си да предложат 10-годишна гаранция на някои от пианата на Роланд, но дори и по-често срещаната 5-годишна гаранция не е малка. Пак в Thomann Roland FP-10 е на цена 630 лв., а FP-30x е ~1000 лв. ; Casio CDP-S110 също е на приятната цена от ~570 лв., а по-хубавата Privia PX-S1100 - ~850 лв. Друго ценово попадение при Casio е AP-650 - дървена конструкция, 3 педала, три сензора на клавишите, аранжор, 16-канален секвенсер, 250 саунда, 256-полифония, виртуални симулации и какво ли още не...и всичкото това само за 1300 лв. ...направо ми се дощя да си взема едно такова. Така че всеки, който търси електронно пиано за детето си или пък сам иска приличен инструмент, с който да започне, не би трябвало да има оправдание да отлага с покупката. P.S. И във връзка с по-горния пост на Vivianne за Kawai KDP-120 - определено Томан покрай отбелязването на 70-тата си годишнина правят намаления, защото черния вариант го продават за ~1500 лв., а бялото и палисандъра също са на подобна цена, което си е добра сделка за пиано с дървена конструкция, 3 педала и трисензорна клавиатура. Редактирано Септември 20 от yamaha 2 Цитирай
Koobenot Отговорено Септември 20 Отговорено Септември 20 ^ Цените наистина са зашеметяващо ниски. Ако ги сравниш с цените на същия клас инструменти отпреди 20 години, разликата е умопомрачително драстична, да не говорим, че качеството на звуците по онова време беше доста по-занижено от сега ... Цитирай
yamaha Отговорено Септември 20 Отговорено Септември 20 (Редактирано) Дори не и преди 20 години, а само преди 4 по времето на ковид. P-45 e съвсем прилично пиано от началния клас, а вече струва по-малко от NP-35, което дори няма хамър и е само със 76 клавиша. А по-горе в изненадите с цените добавих и AP-650 - за това, с което са го натъпкали си е направо далавера. Оставям настрана и че ако не ни трябва аранжора със секвенсера - с дървена конструкция, 3 педала и 3 сензора за ~1140 лв. може да се вземе AP-270. Редактирано Септември 20 от yamaha 1 Цитирай
Vivianne Отговорено Септември 23 Отговорено Септември 23 Всъщност отидох на място и взех Палисандър цвят. Може би и някое по-евтино от горепосочените щеше да свърши работа, но вече пианото е у нас и очаквам скоро да се употребява повече за свирене от слушане на вградените мелодии и изпробване на всички функции 😆 Благодаря отново! 1 Цитирай
Recommended Posts