wasted Публикувано Април 3, 2007 Публикувано Април 3, 2007 в тази тема: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%E0%F0%E4%E0%ED става въпрос, че за въпросния педал FP7210 може да се купи "допълнение" така, че да стане двоен. Точно така или си го купете и после можете да си вземете допълнение и всъщност това да стане левия педал на един прекрасен кардан. това така ли е и ако да, от къде може да се намери въпросното "допълнение"? Цитирай
necrony Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 и аз това се чудя, някакви идеи? Цитирай
GroOveR Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 Аз мисля че точно този модел няма как да стане.При кардана тоя шестограм на които стои бийтъра е разделен на 2 части,за десния бийтър и за левия бийтър.Тук не виждам как може да се получи,ама майстори всякакви нали знаете Цитирай
Man0waR Scott Culumbus#1 Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 АБСУРТ!!! Ако го видя с очите си ше си одрежа оная работа и ще я заритам по асфалта! Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 (Редактирано) Ако го видя с очите си ше си одрежа оная работа Че ти имаш ли какво чак толкова да режеш Принципно е възможно но трябва доста играчка,хъм ма за какво неси земеш направо кардан вместо да нагаждаш Yamaha Fp7210 .... Редактирано Ноември 21, 2007 от A-L-A-D-I-N Цитирай
Drunken_Master Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 (Редактирано) Man0waR, отговора ти беше брутален! Кефи! На мен ми се струва, че тоя педал може единствено да му се махне 4ук4ето, и по магия да се пригоди към левия педал на кардан... Тва е единственото, според мен, което може да се направи. Редактирано Ноември 21, 2007 от Drunken_Master Цитирай
Man0waR Scott Culumbus#1 Отговорено Ноември 21, 2007 Отговорено Ноември 21, 2007 (Редактирано) Че ти имаш ли какво чак толкова да режеш Имам много за рязане, ама май кардан няма да видя, та те го спася! Редактирано Ноември 21, 2007 от Man0waR Scott Culumbus#1 Цитирай
tupoto kopele Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 Ами те си го продават даже хората Цитирай
vihro Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 Коко продава стандартен единичен педал,който след отстраняване на пружината и чукчето може да се прибави към това което по-горе е наречено "допълнение"Така това става левия педал на един двоен педал/при стандартен двоен педал/ т.е. трябва да си купиш десния педал с карданната ос. Ето ти такова "допълнение" http://www.thomann.de/gb/pearl_p121tw_dopp...l_expansion.htm Това е на Пърл,потърси из нета,на страницата на Ямаха също предлагат такива на всички свои модели.Може да се обадиш и в Динакорд и да им обясниш какво търсиш,може да поръчаш,но се чака доста.Може и да пробваш чрез немските интернет сайтове за музикални инструменти.Успех от мен. Цитирай
drummer_93 Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 АБСУРТ!!! Ако го видя с очите си ше си одрежа оная работа и ще я заритам по асфалта! С изключение на правописните грешки този пост кърти мивки Цитирай
Man0waR Scott Culumbus#1 Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 (Редактирано) Коко продава стандартен единичен педал,който след отстраняване на пружината и чукчето може да се прибави към това което по-горе е наречено "допълнение"Така това става левия педал на един двоен педал/при стандартен двоен педал/ т.е. трябва да си купиш десния педал с карданната ос. Ето ти такова "допълнение" http://www.thomann.de/gb/pearl_p121tw_dopp...l_expansion.htm Това е на Пърл,потърси из нета,на страницата на Ямаха също предлагат такива на всички свои модели.Може да се обадиш и в Динакорд и да им обясниш какво търсиш,може да поръчаш,но се чака доста.Може и да пробваш чрез немските интернет сайтове за музикални инструменти.Успех от мен. Едно е да си купиш цял мерцедес, друго е да го земеш в кашон и да го сглобиш сам! Кой ще върви по-добре? Редактирано Ноември 22, 2007 от Man0waR Scott Culumbus#1 Цитирай
vihro Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 Коко продава стандартен единичен педал,който след отстраняване на пружината и чукчето може да се прибави към това което по-горе е наречено "допълнение"Така това става левия педал на един двоен педал/при стандартен двоен педал/ т.е. трябва да си купиш десния педал с карданната ос. Ето ти такова "допълнение" http://www.thomann.de/gb/pearl_p121tw_dopp...l_expansion.htm Това е на Пърл,потърси из нета,на страницата на Ямаха също предлагат такива на всички свои модели.Може да се обадиш и в Динакорд и да им обясниш какво търсиш,може да поръчаш,но се чака доста.Може и да пробваш чрез немските интернет сайтове за музикални инструменти.Успех от мен. Едно е да си купиш цял мерцедес, друго е да го земеш в кашон и да го сглобиш сам! Кой ще върви по-добре? Ами хората са го измислили,приятелю Не откриваш топлата вода,а сравнението което правиш в случая е крайно неуместно и абсурдно.Порови се малко из нета и ще разбереш защо го казвам.Без значение дали ще си купи цял марков двоен педал или ще го събере по начина по който се опитва момчето,ще му върши една и съща работа и двата ще "вървят" по абсолютно един и същи начин,защото всяка фирма така си произвежда нещата,че да са напълно заменяеми ако се счупи нещо или имаш едно и искаш да го допълниш като в случая.А да не говорим,че размерите на осите към карданите са идентични на повечето фирми,поне за Ямаха и Пърл мога да го твърдя със сигурност /8 мм. фрезована ос за кардан/така че,дори може да си събере двоен педал от различни марки,друг е въпроса,че това наистина не е препоръчително заради разликите в "лекотата" на свиренето с педали от различни марки.Ето още един линк: http://www.musiciansfriend.com/product/Pea...Only?sku=448786 Цитирай
Man0waR Scott Culumbus#1 Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 Дори и от един модел, но различни партиди, пак може усета към двата педала да коренно различен! Ако един ден фирмата има договор с един доставчик на материал и заготовки на другия ден го смени и има разлика в качеството на материала? Кво става? Единия убав другия смотан. Важно е двата педала да са еднакви, ен само на външен вид. Не знам за вас, но аз не бих си купил допълнение. Цитирай
vihro Отговорено Ноември 24, 2007 Отговорено Ноември 24, 2007 Дори и от един модел, но различни партиди, пак може усета към двата педала да коренно различен! Ако един ден фирмата има договор с един доставчик на материал и заготовки на другия ден го смени и има разлика в качеството на материала? Кво става? Единия убав другия смотан. Важно е двата педала да са еднакви, ен само на външен вид. Не знам за вас, но аз не бих си купил допълнение. Аз само бих попитал:Колега,ти колко двойни педала си сменил през живота си?Имал ли си възможност въобще да използваш маркови педали,че имаш такова мнение? Моят скромен опит-6 год. ползвах Yamaha DFP 700/не съм сигурен за точния номер,но беше средния клас педал/А от 1год. ползвам Пърл Елиминатор лентовия модел,след като имах възможност да ползвам по един месец Тама Кобра с ленти и Дръм Уоркшоп 5000 серия с ленти.От там мога да заключа,че и Ямаха и Тама и Пърл се славят със своята пословична здравина и НЕдопускат различия в качеството което предлагат.Всеки педал поотделно може да се настрои така че,усещането да е различно,както и че всяка от споменатите по-горе марки се различава от останалите поне с малко в усещането при свирене с тези педали, но това за доставчици,материали,партиди и други алабализми....са само алабализми и пълни глупости.Най-малкото за какво усещане говорим в случая,когато става въпрос за левия педал от целия двоен?Пружините за натягането са на другия педал-допълнението,а всичко останало е УНИВЕРСАЛНО! Със здраве от мен и стига спам,човека е попитал нещо конкретно,дайте му и вие някакви конкретни сведения така че да са му от полза! Цитирай
Man0waR Scott Culumbus#1 Отговорено Ноември 24, 2007 Отговорено Ноември 24, 2007 До преди няколко месеца свирих с този - Tama HP900PTW Iron Cobra В момента свиря с Gibraltar 5611DB надявам се да са достатъчно "маркови" За спама си прав, аз спирам до тук. Това е моето мнение по-въпроса. Цитирай
Recommended Posts