RichieSambora Публикувано Март 26, 2007 Публикувано Март 26, 2007 Извинете ме за тъпите въпроси, ама съм от скоро я играта и незнам някой неща, и искам да ми обясните, моля ви! Какви са тези ефекти(за какво служат) : Delay Compressor Booster Chorus Tremolo Preamp Equalizer Phaser Wiring Цитирай
Tomov Отговорено Март 26, 2007 Отговорено Март 26, 2007 (Редактирано) Е тука гледай, ако има грешка или изкочи някой въпрос (не съм го чел тва докрай), питай: http://www.guitar-legends.com/library/tech...02/tech002.html Редактирано Март 26, 2007 от Tomov Цитирай
Tomov Отговорено Март 26, 2007 Отговорено Март 26, 2007 (Редактирано) ^С малко допълнения: Preamp = PreAmplifier = Предусилвател Wiring (от Wiring diagram предполагам) = диаграма на свързване (буквален превод) Еqualizer = Еквалайзер (един вид филтър, но не точно; устройство, през което минава сигнала и с което можеш да регулираш силата на определени честоти съдържащи се в звуковия сигнал; най-често да увеличава или намалява "баси"(ниски честоти), средни и високи) Booster = Буустър = устройство, през което минава сигнала и което има за цел да усили драстично нчкои от честотите на сигнала (например високите; като требъл буустера на Брайън Мей от бивш. Куин) Редактирано Март 26, 2007 от Tomov Цитирай
RichieSambora Отговорено Март 27, 2007 Автор Отговорено Март 27, 2007 А от къде мога да си купя ей такъв Фуут Суич? http://www.maplin.co.uk/images/full/2362i0.jpg Цитирай
Overdrive Отговорено Март 27, 2007 Отговорено Март 27, 2007 от всеки магазин за електроника (резервни части) струва 1,50 до 3 лева Цитирай
RichieSambora Отговорено Март 27, 2007 Автор Отговорено Март 27, 2007 Ами аз немога да си намеря в тези магазини. От някой сайт дали немога да си го поръчам? Цитирай
Nikifena Отговорено Март 27, 2007 Отговорено Март 27, 2007 Ами аз немога да си намеря в тези магазини. От някой сайт дали немога да си го поръчам? за кой град те интересува ? Цитирай
a_panov Отговорено Март 27, 2007 Отговорено Март 27, 2007 Този ключ се води 3DPT и е с 9 крачета. Аз в София намирам само DPDT който е същия но със 6 крачета. Кажете къде в София има такъв ключ с 9 крачета, моля ви. Цитирай
Nikifena Отговорено Март 27, 2007 Отговорено Март 27, 2007 ^ За Троян не знам. Такива има в електронинвест (от гугъл и намираш сайта им) Може да работят с куртиери и да ти ги пратят до Троян. a_panov, 3DPT до сега в България не съм виждал да се продават където и да е било. Цитирай
RichieSambora Отговорено Март 28, 2007 Автор Отговорено Март 28, 2007 Е аз в този сайт не можах да си намеря такъв ключ Цитирай
Tomov Отговорено Март 28, 2007 Отговорено Март 28, 2007 (Редактирано) Да не се правя на разбирач, ама мисля, че не е философия в някои (казвам някои) случаи 3PDT да се замести от DPDT. В Бургас се намират (DPDT). Редактирано Март 28, 2007 от Tomov Цитирай
RichieSambora Отговорено Март 30, 2007 Автор Отговорено Март 30, 2007 А има ли някъв ефект, който ми одължава звука докато аз не го спра? Цитирай
Overdrive Отговорено Март 30, 2007 Отговорено Март 30, 2007 (Редактирано) компресор, но трябват безшумни и хубави адаптери - това е за чиста китара, а за изкривена - тежък дисторшън с много гейн (КОЕФ. НА УСИЛВАНЕ) Редактирано Март 30, 2007 от Overdrive Цитирай
RichieSambora Отговорено Април 1, 2007 Автор Отговорено Април 1, 2007 Сега си правя MXR Distortion + . В него има един диод LED indicator with 8k2 resistor. Той извършва ли някъква работа или само си свети да ми хаби батерията? Цитирай
Recommended Posts