Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Извинете ме за тъпите въпроси, ама съм от скоро я играта и незнам някой неща, и искам да ми обясните, моля ви! Какви са тези ефекти(за какво служат) :

Delay

Compressor

Booster

Chorus

Tremolo

Preamp

Equalizer

Phaser

Wiring

Отговорено (Редактирано)

^С малко допълнения:

Preamp = PreAmplifier = Предусилвател

Wiring (от Wiring diagram предполагам) = диаграма на свързване (буквален превод)

Еqualizer = Еквалайзер (един вид филтър, но не точно; устройство, през което минава сигнала и с което можеш да регулираш силата на определени честоти съдържащи се в звуковия сигнал; най-често да увеличава или намалява "баси"(ниски честоти), средни и високи)

Booster = Буустър = устройство, през което минава сигнала и което има за цел да усили драстично нчкои от честотите на сигнала (например високите; като требъл буустера на Брайън Мей от бивш. Куин)

Редактирано от Tomov
Отговорено

Този ключ се води 3DPT и е с 9 крачета. Аз в София намирам само DPDT който е същия но със 6 крачета. Кажете къде в София има такъв ключ с 9 крачета, моля ви. :)

Отговорено

^ За Троян не знам. Такива има в електронинвест (от гугъл и намираш сайта им) Може да работят с куртиери и да ти ги пратят до Троян.

a_panov, 3DPT до сега в България не съм виждал да се продават където и да е било.

Отговорено (Редактирано)

Да не се правя на разбирач, ама мисля, че не е философия в някои (казвам някои) случаи 3PDT да се замести от DPDT.

В Бургас се намират (DPDT).

Редактирано от Tomov
Отговорено (Редактирано)

компресор, но трябват безшумни и хубави адаптери - това е за чиста китара, а за изкривена - тежък дисторшън с много гейн (КОЕФ. НА УСИЛВАНЕ)

Редактирано от Overdrive
Отговорено

Сега си правя MXR Distortion + . В него има един диод LED indicator with 8k2 resistor. Той извършва ли някъква работа или само си свети да ми хаби батерията?