Caprycorn Публикувано Декември 12, 2018 Share Публикувано Декември 12, 2018 Здравейте колеги, Някой би ли ми казал какви са стойностите на кондензатора и резистора от т.нар. волюм сет? Става дума за кондензатор и резистор, които се запояват на волюм потенциометъра, за да не обира високите при намаляване. Доста схеми разгледах, но никъде не видях тези стойности. Благодаря предварително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patzo Отговорено Декември 12, 2018 Share Отговорено Декември 12, 2018 Ами аз като попитах Гуглето веднага излязоха доста резултати - ето няколко цък, цък, цък Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ciriljhonson Отговорено Декември 12, 2018 Share Отговорено Декември 12, 2018 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Caprycorn Отговорено Декември 12, 2018 Автор Share Отговорено Декември 12, 2018 Благодаря много и на двамата! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 13, 2018 Share Отговорено Декември 13, 2018 Аз слагам само кондензер. Твърда стойност е трудно да се посочи, на различни адаптри един и същ капацитет се държи различно. Нещо в границите 300-1000пФ (поне за хъмбъкери с 500к потове). Могат да се сложат две жици с "крокодилчета" и да се експериментира. :) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Caprycorn Отговорено Декември 13, 2018 Автор Share Отговорено Декември 13, 2018 1000 пикоФ ми се струва много, но купих една шепа кондензатори с различни стойности и почвам да експериментирам. При мен става въпрос за адаптери от 100 до 200 миливолта и потенциометри 250к Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patzo Отговорено Декември 13, 2018 Share Отговорено Декември 13, 2018 (Редактирано) Напротив 1000 пикофарада не са много, това са 1нано или 0.001микрофарада. Повечето китари използват по-големи стойности. Редактирано Декември 13, 2018 от patzo Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Caprycorn Отговорено Декември 13, 2018 Автор Share Отговорено Декември 13, 2018 В момента запоявам и отпоявам различни кондензатори. До момента най-добър резултат дадоха тези от 200 и от 300 пикофарада. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 14, 2018 Share Отговорено Декември 14, 2018 На Satriani модела фабрично е с 300пФ и аз няколко пъти слагах такива, но не навсякъде пасва достатъчно добре. Имам няколко Силвър Мика от 300-500-1000пФ и експериментирам. Зависи и от самите адаптри. Тоя от Motor City Pickups наскоро го гледах като разправя, че никога не е използвал кондензатори и т.н., но така е проектирал пикапите си, че без нищо да работят "коректно". Дънканите обаче доста мътнеят под волюма на 10 ако нямаш требъл блийд мод. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Caprycorn Отговорено Декември 15, 2018 Автор Share Отговорено Декември 15, 2018 В крайна сметка монтирах 560пФ без резистор. Това ми се струва, че даде най-добър резултат. Благодаря на всички, които се включиха в темата, Вашите мнения и препоръки ми бяха много полезни! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts