Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здрасти на вси4ки ... та така имам един вАпрос кам вси4ки разбира4и наскоро ще си копувам ново пц ::

MB ASUS A7V880/КT880

CPU AMD K7 DURON 1800 MHz

Memory USB Flash Drive 512 MB

POWER SUPPLY P4 350W JNC

SVGA card 128 MB ATI RADEON 9250 DDR/128bit/TV

в общи линии е т'ва и вАпросьт ми е ще мога ли да си сложа Гуитар Риг и най после да ми трагне като хората е тва е за сега благодаря предварително :)) :bravo::bravo::bravo::bravo::):)

• Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
Здрасти на вси4ки ... та така имам един вАпрос кам вси4ки разбира4и наскоро ще си копувам ново пц ::

MB ASUS A7V880/КT880

POWER SUPPLY P4 350W JNC

в общи линии е т'ва и вАпросьт ми е ще мога ли да си сложа Гуитар Риг и най после да ми трагне като хората е тва е за сега благодаря предварително :)) :bravo::bravo::bravo::bravo::):)

аве как нема да стане за тая програма ве? ;)

п>п; Нитъй срам да ми ги размахваш тея параметри тука все едно да размахваш пред Сумалиец печено пиле

Отговорено

Ти не си писал за най важните компоненти RAM DDR колко и за Sound Card иначе другите компоненти са добри няма да имаш проблем с тях :bravo:

Отговорено

Хе-хе. Аз от две години нищо не съм купувал за РС-то и пак е по-здраво от това. Смятайте как съм се осрал тогава :bravo:

Ще върви без никакви грижи, дюд. Успех!!! :bravo:

Отговорено

Това е външна памет и неможе да се ползва като RAM.

Този фид флаш памети се ползват за пренос на данни. Нещо като мини хард диск. А и RAM паметта е по-евтина от флаш-а.

А дали ще ти тръгне риг-а никой незнае :-)

Виж изискванията му. Освен това е хубаво да кажеш каква ти е саунд картата :bravo:

Отговорено

При работа с ASIO и въобще при обработка на сигнал в реално време, най голямо значение има скоростта на процесора. Съветвам те да си вземеш процесор с минимум 2 GHz честота.

Аз съм със Celeron на 2,8 GHz и пак ми се налага да барам настройките на ASIO-то, за да намаля латенцията.

Вземи си Audigy за звукова карта - евтини и сравнително качествени.

Отговорено (Редактирано)
MB ASUS A7V880/КT880

POWER SUPPLY P4 350W JNC

:bravo::bravo::bravo:

това сам ли си си го правил , защото е уеко нереално ... ако е от някоя фирма оферта бегай далеч от тая фирма :bravo:

ето защо :

1во ... това дъно е за Athlon 64 процесори ... т'ва дървон-че само с чука ще го вкараш в неговия сокет ;)

2ро като си решил да купуваш AMD няма нужда се силиш с най-скапания процесор , като можеш да си земеш едно Sempron-че или мобилка за малко пари .... и ще вървят ехеееее къде по-бързо ...

тва мемори както се изразиха форумците не е това за което го мислиш :) ... трябва ти RAM не флаш :)

захранването дето си избрал не че няма да работи ,ама е възможно най-скапаното (no offence) .... 90% от комповете са с такива и както виждаш работят .. проблемите идват от другаде обаче ... но това е твърде широка тема за дискутиране в музикален форум :)

виж за видео картата дето си си избрал нямам нищо против ;) ... ако не играеш някви нови игри си е идеална ;)

бтв .... отвреме-навреме се занимавам с асемблиране на компютри , основно за приятели ,но ако си от софия мога да се опитам да ти помогна .... ако желаеш пусни едно ПМ ;)

точно вчера завърших едно компче ... на пича му сглобихме много приятна машинка за към 350 левчета ;) ... нещо от сорта на това дето ти си си избрал , даже малко по-добро ;)

Редактирано от Rust
Отговорено

Rust, объркал си се нещо, VIA KT880 си е баш за Socket A чипсет.

Иначе верно доста слаб и стар процесор, абе тия Duronи не изчезнаха ли вече? Разликата в цената с Athlon XP 2500+ Barton сигурно е минимална, а в производителността голема..

Отговорено

мда прав си ...

изпуснал съм им отдавна нишката на ВИА , ама що си мислех че тва е за сокет 754 ... прав си :blink:

Отговорено

Иначе верно доста слаб и стар процесор, абе тия Duronи не изчезнаха ли вече? Разликата в цената с Athlon XP 2500+ Barton сигурно е минимална, а в производителността голема..

мдаааа голяма е, а семпрона си е май олекотен атлон ако се не лъжа

Отговорено
мдаааа голяма е, а семпрона си е май олекотен атлон ако се не лъжа

Sempron-a има 2 версии :blink:

1вата -> thoroughbred ядро обаче по дифолт на 333 шина и с по-малък множител .... реално нищо ново освен че са по-изгодни гогато ще пускаш шина 200 и нагоре ...

тва е сокет А варианта

2ра версия -> за сокет 754 ... там нещото си прилича само по име :)

там вече е Атлон 64 но без 64 битовите инструкции .... дефакто неговото ядро ,ама с отрязани инструкции ....

така че тия семпрончета дето са от 2ри вид са си бая по-яки :) .... но и бая по-скъпи !

Отговорено

Господа, аз не разбирам много хардуерно от PC-та, но мога да споделя неприятна ситуация с Guitar Rig, защото виждам, че колегата SlipFly се точи натам.

Моята машина не е много по-слаба от тук цитираната, но главния проблем е в нещо наречено SSE и Vertek (или Veltek). Това са някакви протоколо или подобни, които процесорът ползва и които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се поддържат от процесора за да бачка Guitar Rig-а.

Това по принцип е разработка/функция на Интелските процесори (Pentium-ите) и другите го нямат. Аз не можах да подкарам Гитар риг-а на моя AMD Athlon K7 1333.

Просто като стартирах програмката, ме храсна гнусно съобщение от рода "This program requires CPU supporting SSE or Vertek"

От приятел (по-напреднал) разбах, че при AMD аналогичната функция се казава "3D Now" но дали са напълно съвместими и кои процесори го имата не е ясно.

С две думи, за ползване на Гитар Риг-а има и подводни камъни, а не само яко CPU, рам и карта.

Дано не съм прозвучал черногледо. Просто споделям....ако има рзбирачи да викат силно - и аз искам да си подкарам Риг-а на десктопа.

Отговорено
SSE (Streaming SIMD Extensions) support is included in AMD's 3Dnow!™ Professional technology, which is supported in all Model 8 and Model 6 AMD Athlon™ processors (AMD Athlon XP, AMD Athlon MP, mobile AMD Athlon 4) and Model 7 AMD Duron™ processors.

Новите AMD-ta имат поддръжка за SSE като част от 3DNow!.

Аз съм с едно доста слабичко AMD с ядро Palomino XP, води се 1600+, иначе е на 1.4 GHz и като производителност е доста близо до онези архаични 1.4 GHz Thunderbird. Нямам никакви проблеми с Guitar Rig или Amplitube - подкарал съм ги с 2ms latency, друг въпрос е че не ги ползвам :)

Duron не знам защо не ми е любим процесор, но мисля че неговият наследник Semperon ще свърши идеална работа и по-скоро въпросът е достатъчно добра звукова карта (или звуков интерфейс както му викат батковците :) ), която да си поддържа ASIO. Но и тук въпросът е решим в ниско бюджетен контекст с едно Audigy 2 OEM за около 50-тина долара. Може и със SB Live + драйверите от kxproject.

Отговорено

niki123bg е прав. Тия софтчета вървят и на не толкова претенциозни машини. Рам-та не е от огромно значение. Аз лично съм ги пускал само на моята машина и на един лаптоп, като и на двете вървят супер!

П.П. Моята е с АМД Торо 2000 реални, Аудиджи 1. Лаптопа е Фуджицу Р4 2.7ХТ без лайн ин вход на вграденото аудио...

Отговорено

Aма ники ,че не шетеш ... написал съм горе що е семпрона .... не го обиждай така ..... той е наследник на твоя процесор ! ... не да дурон-а :)

а че се води ниския клас на АМД ... само по това може да се сравнява ,щото преди дурон заемаше тая позиция ...

за SSE сега да си дойдем да думата :D

както казаха колегите по кирка и АМД си имат ;) ... само дето не сте го пуснали дето се вика :D

при мен също в началото беше така (щото аз съм голям бъзикач и от правене на голям разбирач бях взел ,че го изключил :Р) .... та и на мен гитар риг-а ми вадеше тая грешка ....

най-накрая просто отидох в биоса и си го пусках ;) ...

на моя биос се наричаше нещо от рода на Athlon 4 DSSE -> enabled :D

в други може да е различно ,ама затова си има книжки с дъната :dance:

както и ъпдейти на самите биос-и ... ако случайно (което мнооого се съмнявам) тая опция не само че я няма , ами е и disabled ;)