brysnaria Публикувано Март 18, 2007 Публикувано Март 18, 2007 Някой ми беше казал че певците не са най-важната част от групата, а само доукрашение.. и реших да пусна една темичка.. Замисляли ли сте се на кой му е най-трудно при изпълнения на живо... Имам предвид следното - китариста, балабаниста, клавира , кавала и т.н. си имат разни джаджи дето си ги човъркат по време на изпълнението за да изглеждат ангажирани... като се притеснят или нещо просто забиват поглед в инструмента си и никой не ги забелязва. А вокала кво да прави, да си гледа в микрофона? Или да си извади ГСМ-а и да си поразцика игричка. На пеевца се пада честа да ангажира публиката и дори и най-малкото му притеснение веднага проваля изпълнението, колкото и добре да свирят другите. Тъй че певците трябва да се привиливеригировани , щото всичко от тях зависи. Даже някой да спре да свири пак може да се замаже положението , ама песен без пеене не става.... Цитирай
daniel.hristov Отговорено Март 18, 2007 Отговорено Март 18, 2007 ... ееееее чак пък такава толкова. Определено на вокала му е много тежък отговорен и напрегнат бизнеса. Обаче според мен не по малка драма (от вокал който пее кофти например) е барабаниста да извади странно мнение за ритъма. Още по-кофти ще стане ако пък вземе и да спре. Впрочем всеки трябва да си стои на мястото достатъчно уверено защото всяка издънка осира пейзажа. Няма що някой да е по-важен от друг Поздрави, Дидо Цитирай
Bassbuzz Отговорено Март 29, 2007 Отговорено Март 29, 2007 Най-важния човек в групата е басиста и барабаниста. Без тях - няма група!Без вокал - има!Даже е и по-спокойно! Цитирай
pampi Отговорено Март 29, 2007 Отговорено Март 29, 2007 Няма най важен човек в групата.Всички са важни. Един DJ например спокойно би се справил без нито един от гореизброените, и със всичките едновременно пак... Цитирай
to6kata Отговорено Март 29, 2007 Отговорено Март 29, 2007 и според мене няма такова нещо като най-важен човек в групата. всички са много важни и от всички зависи какво настроение ще предава групата на публиката си Цитирай
ivp Отговорено Март 29, 2007 Отговорено Март 29, 2007 Няма най важен човек в групата.Всички са важни. Един DJ например спокойно би се справил без нито един от гореизброените, и със всичките едновременно пак... Цитирай
Драго Отговорено Март 30, 2007 Отговорено Март 30, 2007 В момента в който си зададеш въпроса: "Кой е най важен или ценен в една група" Тогава просто се откажи от група и вообще от каквото и да е свирене. Преди години един човек на име Кирил Маричков ми каза следното: - Групата е като художника и неговите картини, платното е като барабаниста и басиста, т.с. основата, боите и четката са като клавира и китарата- те нанасят хармоничният нюанс, художника е като вокала - завършва картината. Малко е абстрактен примера, но пък за това ти предоставя голяма база за размисъл. Цитирай
Драго Отговорено Март 30, 2007 Отговорено Март 30, 2007 Тука давам и едни нагледни примерчета: група СТРИНГС - без вокал група ТЕ - без китарист група КАЛЕ - барабанист К. Манчев и двама басисти (Д.Воев и В.Гюров) Систър & систърс - само вокали ЕКСТРЕМУМ - без клавишни и т.н. Схваща ли се и разликата в стиловото съотношение ??? И най-важното , тези изброени имена имат добър успех. Цитирай
musicman Отговорено Март 30, 2007 Отговорено Март 30, 2007 Замисляли ли сте се на кой му е най-трудно при изпълнения на живо... Да, най-трудно е на този, който е най-неподготвен Моето мнение е, че неможе един човек д аноси групата и за това няма най-важен, За да успее една група трябва всички да са на ниво и да работят здраво. Цитирай
brysnaria Отговорено Март 30, 2007 Автор Отговорено Март 30, 2007 Аз друго имах предвид. Досега не съм виждал група в която примерно певеца пее от някоя съседна стая или иззад някаква завеска ? Цитирай
Fenix Отговорено Март 30, 2007 Отговорено Март 30, 2007 A замиляли ли сте се за другите най-важни хора: Само от един човек зависи в каква светлина ще се представи групата - осветителя Само от един човек зависи дали ще има концерт - тоя на който е залата Само от много хора зависи колко хора ще чуят други освен барабаниста - енергото има още доста... Цитирай
gpav Отговорено Март 31, 2007 Отговорено Март 31, 2007 Ами заради тия въпроси : Кой е най-важен ? Кой е по-добър? Кой пише повече парчета? са се разпаднали доста групи . Аз мисля ,че няма смисъл от тия въпроси! Цитирай
Pliun4o Отговорено Март 31, 2007 Отговорено Март 31, 2007 Както се изразиха останалите всеки от групата е важен но според мен вокала е под най-голямо напрежение Цитирай
IgniteAll Отговорено Април 1, 2007 Отговорено Април 1, 2007 И за мен няма смисъл да се разделя натовареноста в групата! Когато става дума за изява на живо всички са под еднакъв стрес, въпреки че някои го понасят по-спокойно, а други са с по-висок адреналин. Групата в важна като цяло! Това важи за всяка една групова дейност, независимо дали в свъразана с музика, строителство или каквото и да е. Ако започне делене на по-натоварени и по-лежерни повреме на концерт или репетиция, просто няма смисъл от съществуването на тази формация. Никога няма хармония при разпределението на напрежението, но това трябва да се игнорира ако целта е хубавата музика, доброто представяне и приятното прекарване. Цитирай
Тони96 Отговорено Април 16, 2007 Отговорено Април 16, 2007 За мене абсолютно всички членове на групата са еднакво важни!!! Независимо, на какъв инструмент свирят, пеят или в какъв стил свирят!!! Цитирай
Recommended Posts