H.R. Публикувано Октомври 9, 2018 Публикувано Октомври 9, 2018 Здравейте, Някой имал ли е такова ? Прочитайки спецификациите и от ревютата, които изгледах много ми хареса. Забелязвам обаче, че вече не се произвежда версията за китара - само версията за бас. Подчертавам, че говоря за модела 20XL Guitar (не 20X, 15XL, и т.н.) Говорим за малко, моделинг транзисторно кубенце с 8" говорител - не може да се очаква велико качество. Харесват ми метъл звуците, но и чистия канал, както и акустичната симулация. Дори има нещо като power attenuator от 20 на 2 w. Като цел е свирене в къщи и разнасяне по разни места. You Tube Бих се спрял и на 15XL, но няма изход за footswitch. Цитирай
svet.k Отговорено Октомври 9, 2018 Отговорено Октомври 9, 2018 Ако искаш да ползваш моделинг звук, препоръчвам процесор, то на практика е същото, само с него имаш много повече възможности да модулираш звука и донагласяш тона, които желаеш. Това при положение че имаш стабилна звукова уредба в къщи. Другото което е че е много по лесен за разнасяне. Като цяло моделинг комботата са с кофти тон, ревютата ги обработват после. Цитирай
H.R. Отговорено Октомври 9, 2018 Автор Отговорено Октомври 9, 2018 (Редактирано) Ами то работата е там, че търся компактност и мобилност - и комбо и процесор - всичко да е събрано там в една кутия, която като и навия захранващия кабел отзад на куките направо да я вдигна и мога да я пренеса лесно пеша или с кола. Имал съм процесори, ползвам и компютър с Amplitube, както и камиончета...но ако тръгна нанякъде то кабелак, то захранвания, то джаджи.... Ясно е, че "мобилното" устройство винаги е с компромис на качеството спрямо "стационарното". П.П. Това, че обработват звука на ревютата съм съгласен. И няма кой и как да ги осъди за това - боли ги ...важното е НЕЩО да се продава. Редактирано Октомври 9, 2018 от H.R. Цитирай
urgent Отговорено Октомври 11, 2018 Отговорено Октомври 11, 2018 Аз си закупих BOSS Katana 100W изключително доволен съм. Ако комбото което си харесал има USB и BOSS Tonestudio по характеристики реално ще имаш и процесор, но просто ще го управляваш през компютъра. Катаната има 50 на брой BOSS ефекти и тоделно има Send Return ако искаш изцяло аналогов звук (транзистори и stomp ефекти). Цитирай
H.R. Отговорено Октомври 11, 2018 Автор Отговорено Октомври 11, 2018 E 100W Katana е друга бира. Сравнително по-голяма, по-мощна, по-тежка, по-скъпа, с повече възможности и си е чист BOSS. Roland 20XL си е Roland с някакъв процесор (обикновенно май слагат на BOSS). Няма USB, съответно и софтуер за управление от компютър. Но като цяло сякаш е оптималното решение за моята цел: - 9 kg, 38x38x24 cm, - 20W - но има бутон power squeezer за 2W, - изход за footswitch - за мен е съществено предимство - някакъв тунер, изход за слушалки и вход за player. - харесва ми звука като за стил - определено е подходящ за метъл. Вероятно ще ползвам 3-4 бленди и толкова. Има си всичко събрано на едно място, грабваш го и разнасяш лесно където ти трябва - по репетиционни, вили, могили - за това ми трябваше - като второ кубе. То вече и пътува де - (втора употреба от Европа). Разбира се не очаквам велико качество на звука- ще пиша като дойде и го пробвам. Цитирай
H.R. Отговорено Октомври 26, 2018 Автор Отговорено Октомври 26, 2018 Да заключа темата - кубето пристигна и беше изпробвано достатъчно дълго време. Определено съм доволен. Има доста приличен звук и на чист и на драйв/дисторшън/метъл каналите, като за дигитално. Power Squeezer-a е доста подходяща функция за намаляване на мощността при свирене в спалня. Може да надвика барабани при репетиция. Единственият възможен недостатък считам липсата на опция да се контролира чрез footswitch секцията за delay-reverb. В по-новите версии това е добавено. Благодаря за вниманието ! Цитирай
Recommended Posts