Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
viktor.velikov

Steve Vai - for the love of God (cover)

Recommended Posts

Здравейте! Престраших се да пусна първият ми опит на тази песен (първи, защото мисля да работя още доста по нея). Записано е с рекордерче ZOOM Q4 в домашни условия и се чува тихо, за това моля слушайте по възможност на слушалки. Работя по тази песен, и нужната за нея техника,  от доста време и аз лично съм доволен от сегашният етап в който се намирам. Мисля, че след още работа ще стане както трябва. Бих се радвал да чуя Вашите мнения и съвети!

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вярно, че е тихо, но това не е проблем. Като си усиля повече, се чува. Би трябвало следващият ти запис, да го направиш с по-нормално ниво.

Ученето да се записваш, е почти толкова важно, както и самото свирене. Ако искаш взимай съвети от неуспял човек, като мен.

По принцип, трябва да работиш по бендовете и пикинг артикулацията си. Вибрато, разбира се, колкото повече го тренираш, ще е в полза.

Това е прекалено изискваща пиеса. Според мен е по-разумно, да си свириш различни неща, а не да се вторачваш върху точно тази пиеса.

Понатрупваш опит и като я пробваш, след известно време, ще е по-добре. Сега доста си се постарал и нещата са се получили прилично. :cheers:

 

Между другото, не съм се пробвал на това парче от много години, ще взема да се пробвам сега. Имам предвид за себе си, няма да поствам.:D

 

 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Поздравления за труда и действай в същия дух към усъвършенстване. Наемам се да коментирам единствено тона на китарата - в оригинала има доста повече sustain. Vai твърди, че BOSS DS-1 е един от най-често използваните от него педали по това време преди amp-а, нека по-вманиачените съфорумници да ме оборят, ако греша. С подобен stompbox може да се постигне близък ефект. Ето тук нашият съфорумник Дими Налбантов нагледно демонстрира chain-а за този инструментал чрез VST, и разликата със и без включен виртуален (в случая) stompbox преди усилвателя. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.