Jump to content
Българският форум за музиканти

Steve Vai - for the love of God (cover)


viktor.velikov

Recommended Posts

Здравейте! Престраших се да пусна първият ми опит на тази песен (първи, защото мисля да работя още доста по нея). Записано е с рекордерче ZOOM Q4 в домашни условия и се чува тихо, за това моля слушайте по възможност на слушалки. Работя по тази песен, и нужната за нея техника,  от доста време и аз лично съм доволен от сегашният етап в който се намирам. Мисля, че след още работа ще стане както трябва. Бих се радвал да чуя Вашите мнения и съвети!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Вярно, че е тихо, но това не е проблем. Като си усиля повече, се чува. Би трябвало следващият ти запис, да го направиш с по-нормално ниво.

Ученето да се записваш, е почти толкова важно, както и самото свирене. Ако искаш взимай съвети от неуспял човек, като мен.

По принцип, трябва да работиш по бендовете и пикинг артикулацията си. Вибрато, разбира се, колкото повече го тренираш, ще е в полза.

Това е прекалено изискваща пиеса. Според мен е по-разумно, да си свириш различни неща, а не да се вторачваш върху точно тази пиеса.

Понатрупваш опит и като я пробваш, след известно време, ще е по-добре. Сега доста си се постарал и нещата са се получили прилично. :cheers:

 

Между другото, не съм се пробвал на това парче от много години, ще взема да се пробвам сега. Имам предвид за себе си, няма да поствам.:D

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за труда и действай в същия дух към усъвършенстване. Наемам се да коментирам единствено тона на китарата - в оригинала има доста повече sustain. Vai твърди, че BOSS DS-1 е един от най-често използваните от него педали по това време преди amp-а, нека по-вманиачените съфорумници да ме оборят, ако греша. С подобен stompbox може да се постигне близък ефект. Ето тук нашият съфорумник Дими Налбантов нагледно демонстрира chain-а за този инструментал чрез VST, и разликата със и без включен виртуален (в случая) stompbox преди усилвателя. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.