Baby Thomas Публикувано Март 15, 2005 Публикувано Март 15, 2005 Мисля да си правя озвучително тяло за китарен амп. Или както още са известни: Спийкър кабинет. Но ме интересува дали има значение самото дърво? Защото имам чертежи на разни кутии, ще купя едно Селешчън 12" говорителче, ама да не отиде всичко на вятъра заради дървенията (да речем ПДЧ)... Цитирай
bobalan Отговорено Март 15, 2005 Отговорено Март 15, 2005 има ОГРОМНО значение. ПДЧ е най-лошия възможен вариант. Става и с него де, не е като да не се чува нищо, но ако успееш да направиш кутията от МДФ ще спечелиш няколко пъти по-готин звук. МДФ-а е нещо като шперплат, но бая по-дебел. Цитирай
Nikifena Отговорено Март 15, 2005 Отговорено Март 15, 2005 ...и да е 2 пръста дебело за 12" и нагоре Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 15, 2005 Автор Отговорено Март 15, 2005 Бе така и предполагах. Въпроса ми трябваше по-скоро да бъде: "Мога ли да си скалъпя що-годе читав сандък за Селешчън-а?" Цитирай
stratocaster Отговорено Март 16, 2005 Отговорено Март 16, 2005 мисля че най-добре ще е да намериш някое старо кубе. дето е било с 12 инча гожорител и да използваш неговата кутия. или някоя стара тон колона. предполагам че трябва да стане Цитирай
разбойник Отговорено Март 16, 2005 Отговорено Март 16, 2005 Можеш, за китара (за разлика от бас китара ) от бокса зависи в много по-малка степен звука, много трябва да се постараеш за да объркаш нещата фатално . Ако искаш пусни РМ с мейл адрес и ще ти пратя една статия на Celestion по въпроса. Сега влязох в техния сайт ама нещо не мога да я намеря, но я имам запазена някъде. Цитирай
Recommended Posts