kiusha82 Публикувано Юни 27, 2018 Публикувано Юни 27, 2018 Оглеждам се за кубенце за ползване главно вкъщи. Спрял съм се на 3 кубета ,те са: Boss katana 50w Blackstar ID60 tvp Line 6 Spider 5,60 w Държа на софтуерно моделиране на звука.Това което видях като ревюта е,че boss katana е най-добрият в този аспект.Blakstar - звука на ламповият симулатор е доста плътен,стегнат и т.н line 6 Spider 5 почти нищо не знам. Моля ако някой е имал взимане-даване с тези кубенце да сподели личните си впечатления. Благодаря!!! Цитирай
apoplexia Отговорено Юни 27, 2018 Отговорено Юни 27, 2018 Имам въпросния Boss Кatana 50. Има 5 amp types с по два канала, възможност за превключване между 0.5, 25 и 50 вата, Чрез BOSS Tone Studio можеш да променяш ефектите използвайки компютър. Може да зареждаш и готови пресети,заредени в софтуера, както има и отделно форуми, където потребители споделят собствени такива. В общи линии, ако харесваш ефектите на Boss, кубенцето е добър вариант. Мен лично много ме радва, че има акустик "амп", където спокойно си свиря с електро-акустичната китара. С ел. китара свиря предимно при 0.5 вата мощност, за стая е повече от достатъчно. 1 Цитирай
kiusha82 Отговорено Юни 27, 2018 Автор Отговорено Юни 27, 2018 Благодаря! Някой друг няма ли да се включи с нещичко Покупката трябва да е бърза. Цитирай
Калоянчо Отговорено Юни 28, 2018 Отговорено Юни 28, 2018 Blackstar-чето не е лошо. Преди време пробвах 30 ватовото за един приятел. Ефектите са адекватни, амп симулациите задоволителни като за такъв амп. TVP технологията е интересна, позволява да избираш какво стъпало да симулира. Минус, за мен лично, е че не идва с фуутсуич. От Line 6 Spider нямам наблюдения над петата серия, но ако съдя по 4ката може би само чистия канал ще е що годе адекватен. Може да погледнеш и Roland Cube 80, Orange Crush CR60. Последния не е моделиращ, но звучи прилично. Успех с покупката! Цитирай
kiusha82 Отговорено Юни 28, 2018 Автор Отговорено Юни 28, 2018 Blackstar намирам за 200 лв с футсуич ,както и Boss Katana за същите пари но без футсуич.Единственото нещо което ме дърпа повече Boss-a е софтуера Цитирай
apoplexia Отговорено Юни 28, 2018 Отговорено Юни 28, 2018 За втора ръка ли става дума или за нови? Цитирай
apoplexia Отговорено Юни 28, 2018 Отговорено Юни 28, 2018 Ако се спреш на Катаната, е добре да тестваш. Ново кубе е към 200 евро. Малко нереално ниска цена, според мен 1 Цитирай
svet.k Отговорено Юни 28, 2018 Отговорено Юни 28, 2018 Лайн сикса е доста зле със дисторшън тоновете. Много дигитален, кофти брутален и на втория ден се питаш защо си мъчиш слуха с него. Няма шум поне, но няма и други преимущества, чистия канал също е кофти, не приема и добре камьончета. Не знам защо държиш да ти е моделинг комбото, в момента има доста алтернативи за същите пари. 1 Цитирай
kiusha82 Отговорено Юни 28, 2018 Автор Отговорено Юни 28, 2018 На този етап нямам възможност за процесор или камиончета,започвам отначало.Днес ми доставиха китарата,а още не мога и да я чуя Та решението ми е такъв тип амп. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Юни 28, 2018 Отговорено Юни 28, 2018 Аз също бих те посъветвал да не е Line6 по причините изброени от колегата. Katana го хвалят доста, но не съм имал удоволствието. Иди и пробвай някъде ако можеш. 1 Цитирай
kiusha82 Отговорено Юни 28, 2018 Автор Отговорено Юни 28, 2018 Ясно за паяка,битката остава между самурая и черната звезда.Помагайте,че трябва да реша до утре следобед.Симулацията на лампа и футсуич или перфектния софтуерен едитор на Босс Цитирай
Ламби Отговорено Юни 28, 2018 Отговорено Юни 28, 2018 Съветът ми е да си вземеш китарата и да отидеш в някоя репетиционна със 10 лева в джоба.Така ще си наясно,че нещата към които си се насочил са тинтири минтири и дали си струват парите. Цитирай
kiusha82 Отговорено Юни 28, 2018 Автор Отговорено Юни 28, 2018 Съветът ми е да си вземеш китарата и да отидеш в някоя репетиционна със 10 лева в джоба.Така ще си наясно,че нещата към които си се насочил са тинтири минтири и дали си струват парите. Те са ясни тия неща,ама не съм в България.В едно супер малко градче в Англия и няма как да пробвам.Ако става дума за лампови усилватели ,чувал съм няколко ,НО сега бюджета не ми го позволява,както и да купувам камиончета.Просто искам на този етап да си свиря вкъщи,за да си върна формата(не съм свирил поне 3 години).Та с тия тинтири-минтири усилватели може да се докара що-годе не лош саунд. Никой ли не ползва Blackstar ID60 TVP в този форум,за да каже нещичко. Цитирай
Recommended Posts