kiki vai Публикувано Март 9, 2007 Публикувано Март 9, 2007 кажете ми защо на високите прагчета към края тона много бързо гасне при бендове как да го оправя Цитирай
black_waltz Отговорено Март 9, 2007 Отговорено Март 9, 2007 пробвай да намалиш/изключиш нойс гейта Цитирай
Icarus Отговорено Март 9, 2007 Отговорено Март 9, 2007 Ами колкото повече се катериш по грифа, толкова повече се 'скъсява' струната, или по-точно тази част от нея, която вибрира и издава тона. И колкото по-къса е, толкова по-малко са вибрациите и толкова по-къс е тона. Или нещо такова, аз така си го обяснявам. Нормално, според мен. Или греша? Цитирай
TONY Отговорено Март 9, 2007 Отговорено Март 9, 2007 според мен - гифът на китарата ти 1. се нуждае от сетване 2. може да се наложи и пилене на прагчета 3. може да трябва и по сериозен ремонт 1+2+3= занеси я на специалист ако майстора каже, че китарата ти е наред, тогава прочети мнението на Икарус Цитирай
musicman Отговорено Март 9, 2007 Отговорено Март 9, 2007 Нормално е на последните прагчета състейна ти да не е колкото на по-предните. Опитай се изкуствено да поддържаш състейна. Може и компресор да ползваш ама ще почне да шуми накрая. Цитирай
muzicantini Отговорено Март 9, 2007 Отговорено Март 9, 2007 Всъщност, колкото повече вървиш нагоре по грифа, толкова по-висок става тоът. А колкото е по-висок, толкова вибрациите се увеличават. Така че според мен това, което Икарус каза е точно обратното на истината Цитирай
Sad But True Отговорено Март 9, 2007 Отговорено Март 9, 2007 Всъщност, колкото повече вървиш нагоре по грифа, толкова по-висок става тоът. А колкото е по-висок, толкова вибрациите се увеличават. Така че според мен това, което Икарус каза е точно обратното на истината Всъщност се увеличава честотата на трептенията (вибрациите) на струната за сметка на амплитудата и времето на затихване в отрицателна посока.т.е Икарус е прав.Това за ноиз гейта също е вярно . Но най-добре е да послушаш Тони и да я занесеш на майстор. Цитирай
stanbog Отговорено Март 9, 2007 Отговорено Март 9, 2007 според мен - гифът на китарата ти1. се нуждае от сетване 2. може да се наложи и пилене на прагчета 3. може да трябва и по сериозен ремонт 1+2+3= занеси я на специалист ако майстора каже, че китарата ти е наред, тогава прочети мнението на Икарус послушай тоя съвет! Цитирай
kiki vai Отговорено Март 9, 2007 Автор Отговорено Март 9, 2007 не знам от какво е китарата ми е гибсън лес пол със сменяни прагове но като ги гледам нищо им няма иначе ако имаше майстор в стара загора ок ама като нямя Цитирай
chlen Отговорено Март 9, 2007 Отговорено Март 9, 2007 Сигурен ли си, че като опъваш не заглушаваш струната по някакъв начин, не вярвам проблема да е в китарата освен ако не са ти сменени калпаво праговете или не е сетната като хората. Може и струните да са ти за смяна. А и е нормално на високите позиции да затихва малко по-бърже Цитирай
npace Отговорено Март 9, 2007 Отговорено Март 9, 2007 ъх начи... това е доста често срещан проблем... Просто на по-високите позиции си променяш постановката на лявата ръка и намаляш ъгъла, под който бендваш. Разгледай начина, по който кривиш на 7 - 12 прагче, примерно (поне на моята китара там е най-удобно, ама тя е боклук ) и начина, по който гънеш на прагчетата около 20то В 99% от случаите е това проблемът, до голяма степен, защото грифът става по-широк на високите прагчета и си изправяш повече пръстите. Едно от нещата, на които настояваше учителят ми за трите урока, на които отидох, беше да гледам да си гърча пръстите като хората, така че да се образува ъгъл малко под 90 градуса. Така можеш да упражниш достатъчно сила върху струната, за да не убиеш тона кажи дали т'ва ти помага малко го обасних тъпо, ама т'ва съм аз все пак Цитирай
kiki vai Отговорено Март 9, 2007 Автор Отговорено Март 9, 2007 тва за ъглите не го чатнах наистина ръката е по изправена някяк си на високите позиции но пък натискам силно дори така Цитирай
npace Отговорено Март 9, 2007 Отговорено Март 9, 2007 е да, може да е достатъчно силно за първоначалната позиция на струната, ама като я изкривиш нагоре става сравнително невъзможно да приложиш достатъчно сила Не е толкова важно колко натискаш, по-важен е ъгълът Цитирай
Recommended Posts