pentecost Публикувано Март 30, 2018 Публикувано Март 30, 2018 Ситуацията е следната и може би добре позната на доста от Вас:китарата ми има брум,когато хвана жака който влиза в китарата брума изчезва.Въпросите са ясни:какво е решението на проблема и съответно кой и срещу каква сума би могъл да отстрани проблема?За София става въпрос,китарата не е екранирана.Поздрави Цитирай
Ламби Отговорено Март 30, 2018 Отговорено Март 30, 2018 Сега освен кубето и китарата е гадна така ли?Ако няма маса между буксата за кабела и черната боя вътре в кухините бръмчи.Ако потенциометрите не са подходящи пак,ако адаптрите са гадни пак.Каква е китарата и правено ли е нещо по нея. Цитирай
pentecost Отговорено Март 30, 2018 Автор Отговорено Март 30, 2018 Проблема с китарата си го има отдавна,няма нищо общо с кубето,ама викам като съм тръгнал да пиша за брумове,да карам на ред.Китарата е Squier by Fender Telecaster,seria STANDARТ,адаптерите са Duncan Designed-два хъмбъкера.Китарата е купена втора употреба,но нямам информация нещо по нея да е сменяно или преправено. Цитирай
Светослав Отговорено Април 9, 2018 Отговорено Април 9, 2018 Ако е от потенциометрите със спрей се оправят но може да е от кабела ти, ти смени ли го, пробва ли с друг кабел. ако да отиди при човек който разбира той ще я погледне Цитирай
gre6nik Отговорено Октомври 16, 2020 Отговорено Октомври 16, 2020 И аз да питам. Писах на друго място ама май по-подхожда за тази тема. Китара - старо японско копие на Лес Пол (производител КАЙ) - адаптерите са сменяни от продавача - уж Филтър Трон ама се оказаха някакви други. Кубенце - Епифон Студио 10 вата. при усилени гаин и Волюм над 4-5 - ШУМ, като докосна с пръст металния кожух на адаптера (на който и да е) или който и да е болт за регулиране на височината - шума изчезва. Като пусна - се появява. Та - от какво е това и как се лекува? Лошо заземяване ли е или нещо друго? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 16, 2020 Отговорено Октомври 16, 2020 Твърде възможно е окабеляването да е направено неправилно. Грешни маси, липса на такива, граунд луупове... Не е ракетна наука, но все пак има някакъв набор от знания и умения, за да стане като хората. Цитирай
gre6nik Отговорено Октомври 17, 2020 Отговорено Октомври 17, 2020 (Редактирано) Значи да разглобявам о да проверявам масите и свързването. едно време като ученик ходех на кръжок по радио-електроника - имам някакви познания и умения с поялника Продавача беше написал че също е сменил окабеляването с Епифонско - може тогава да е сгрешено нещо. Иначе ако не е много надуто усилването - си свири готино. Редактирано Октомври 17, 2020 от gre6nik Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 18, 2020 Отговорено Октомври 18, 2020 При Гиби тип окабеляване с 4 пота доколкото знам често се прави грешката да се вържат корпусите на всички един след друг, което не е ОК, защото създава предпоставки за граунд лууп. Виж първите две картинки от ТОЗИ линк. Ако не можеш да откриеш бъг или не си сигурен... Намери подходяща и гарантирано работеща схема за такава китара и направи всичко по нея. Цитирай
Recommended Posts