peerless Публикувано Март 1, 2007 Публикувано Март 1, 2007 Та, взех си преди 2 седмици въпросната китара (чисто нова), но постоянно ми се разстройва, не ползвам тремолото почти, горе локинга е затегнат... някаква идея? Цитирай
stratocaster Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 много причини има - влага, студ, топлина..... мойта е с фиксиран бридж и напрактика няма как да се разстрои ама постоянно или пада или се качва с половин тон заради температурните промени няма начин, ше настройваш провери тремолото дали връща добре и дали не разстройва от него Цитирай
peerless Отговорено Март 1, 2007 Автор Отговорено Март 1, 2007 Ами в случая не мисля че става въпрос за температурни промени и подобни фактори, тремолото уж е ок. Пример: Настройвам, засвирвам нещо, не кой знае какво че да разстрои китарата и след малко се усеща че е разстроена.. най-често се случва на 3-та и 4-та струна... Цитирай
SomeoneElse Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 Струните са ти нови, още не са се отпуснали. Цитирай
peerless Отговорено Март 1, 2007 Автор Отговорено Март 1, 2007 Струните са ти нови, още не са се отпуснали. В интерес на истината и аз за нещо такова си мисля Но онзи ден смених на старата китарка едни новички Ernie Ball 9-ка и няма такива проблеми, но пък там няма тремола и други глезотии (Ах, старата кремонка), за първи път свиря с D'Addario 9-ка (до колкото разбрах е с такива), може би си искат времето Цитирай
kolio Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 (Редактирано) как я настройваш? да попитам пак: По какъв начин я настройваш? Или по-точно: По какъв начин я настройваш СЛЕД като се разстрой.. ? Редактирано Март 1, 2007 от kolio Цитирай
Manolev Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 Е ми как ще обясниш факта, че аз съм с GRG 270 B(по-евтин варянт от твоята), слагам нови струни, ползвам ръчката като изруд, сменям струни всеки месец и нямам проблеми. Настройвам я веднъж на 2-3 седмици и то най-често от въртялките. Просто при евтините китари най-често попадаш или на добра, или не. Виш си отзад пружините, дръж я по-натегната или си купи добри пружини! Поздрави! Цитирай
peerless Отговорено Март 1, 2007 Автор Отговорено Март 1, 2007 @kolio: Настройвам я със финната настройка от тремолото. @Manolev: Нямам обяснение, натегнал съм ги пружините колкото да седи тремолото по "спецификация" Цитирай
cold Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 (Редактирано) @kolio: Настройвам я със финната настройка от тремолото.@Manolev: Нямам обяснение, натегнал съм ги пружините колкото да седи тремолото по "спецификация" Спред мен проблема ти е в локинга - моята я пускам през тунер 1 път семично само на репетиция и често се оказва че е нямало нужда изобщо да пипам тунера. Заключването се пипа само на смяна на струни... Но ако си сложил струните същия ден или предния - не се тревожи. Проблема е ако продължи и следвастите дни да се разстройва. Редактирано Март 1, 2007 от cold Цитирай
peerless Отговорено Март 1, 2007 Автор Отговорено Март 1, 2007 За кое заключване говориш? горе - nuts?, защото не съм много съгласен че се пипа само при смяна на струни, ако искаш да си настроиш китарата по определна банда, финната настойка може и да не ти стигне по темата: още малко ще я потърпя така, ако не си дейде в ред ще сменя стуните но няма да махам топчетата да видим, ... незнам,.. все още се ослушвам за конструктивни решения Цитирай
killer Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 Според мен проблема е в стъдовете!!! Инфо Успех!!! Марио Цитирай
musicman Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 Аз имам такава китара, само че не е dx а BMW и до сега не съм имал проблеми с разстройването. Много рядко ми се налага да я настройвам и то само от фината настройка. Дори с нови струни не мърда. Както каза колегата може с ръчката да издевателстваш над нея колкото щеш и не мърда !! Страшна китара е това! Явно при теб нещо е счупено. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 (Редактирано) Имай предвид, че да се настроиш по определена бандаа няма да ти е достатъчно само да си оключиш нъта и да настроиш от ключовете. Трябва да свикнеш, че китарите с флойд си стоят на една настройка дъъъълго време, а за да се мине на друга, с друга дебелина на струни и т.н. е нужно да се променя опъна на пружините, което в общия случай отнема поне 15 минути (че и повече), за да се стигне пак до хоризонтално положение на флойда. Защото ако е настроен така, че да не е в хоризонтално положение, спрямо повърхнината на тялото на китарата е нормално да се разстройва. Има си едни ножове, на които балансира цялата система, които трябва да са точно в улейчетата на тези два болта, на които балансира. Разбира се, това ти го казвам, ако това ти е първата китара с флойд и нямаш особено опит. Ако не е така - извини ме. А ти от къде си? Ако си от Пловдив мога да помогна (за една бира примерно ) - имам точно същата китара и съм я връткал отвсяъде, където можеш да се сетиш Редактирано Март 1, 2007 от SomeoneElse Цитирай
peerless Отговорено Март 1, 2007 Автор Отговорено Март 1, 2007 @killer: Ще взема под внимание съветите ти @SomeoneElse: От София съм, но що се отнася до тремолото, уж, както казах по-горе съм го настроил както трябва (хоризонтално), изчел съм почти всичко на IbanezRules.com Благодаря на всички, определено бяхте от полза Цитирай
Recommended Posts