alexthegreat Публикувано Март 1, 2007 Публикувано Март 1, 2007 Приятели, става дума за лупове, които за разлика от стандартен и добре "изрязан" 6-8 секундел луп са следното: Един файл около 1.5 мин, в който има около десетина различни кратки липа с пауза между тях (формат аудио(CDDA) или wav). Та не мога да разбера какво да ги правя такива. Стандартните мога да си ги заредя в семплър (ползвам vsampler3) всеки на отделен клавиш и да си "барабня". Или да ги наредя в Ableton Live и да ги пускам както желая. Тези обаче не стават за такава работа...Та се чудя как да ползвам..едва ли производителите са имали в предвид да си ги режа сам. Вероятно има някакъв семплър (или функция), които ползва подобни файлове като "разбира" паузите и автоматично подрежда "полезната информация" по клавишите?? Помогнете ако имате опит с такива. Влагодаря. Цитирай
Da_Fuse Отговорено Март 6, 2007 Отговорено Март 6, 2007 Ами лично аз не съ много вещ, но не съм чувал за такъв сеплер. А какво пък му е на рязането? WaveLab-a иначе щеше да е наполовина безполезен... Цитирай
drgoa.r Отговорено Март 6, 2007 Отговорено Март 6, 2007 Така и не разбрах навремето защо трябва да са в аудио формат тези неща.... Вероятно става дума за хардуерни устройства. А иначе: рип-ваш аудио-диска до WAV и после използваш ето тази чудесийка: WaveKnife v1.14alpha Прочети внимателно на страничката как се използва. Успех! Цитирай
alexthegreat Отговорено Март 6, 2007 Автор Отговорено Март 6, 2007 Благодаря за програмката...ще се тества, че има идейни неща в тези лупове. Става дума за Drum Loops From Hell (аудио диск). Цитирай
drgoa.r Отговорено Март 6, 2007 Отговорено Март 6, 2007 Поиграй си с настройките обаче. Аз я ползвам обикновено за АудиоСД-та със звукови ефекти, но при drum-луповете може да има моментна тишина и програмката да реши, че следващия звук е начало на различен лууп (и по този начин да ти раздели избрания лууп на две части). Експериментирай Но истината е, че WaveKnife е подходяща за разцепване на много файлове на един път. Ако ти трябват само няколко луупа - по-добре ползвай аудио редактор. Цитирай
newvilage one Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 Приятели, става дума за лупове, които за разлика от стандартен и добре "изрязан" 6-8 секундел луп са следното: Един файл около 1.5 мин, в който има около десетина различни кратки липа с пауза между тях (формат аудио(CDDA) или wav). Та не мога да разбера какво да ги правя такива. Стандартните мога да си ги заредя в семплър (ползвам vsampler3) всеки на отделен клавиш и да си "барабня". Или да ги наредя в Ableton Live и да ги пускам както желая. Тези обаче не стават за такава работа...Та се чудя как да ползвам..едва ли производителите са имали в предвид да си ги режа сам. Вероятно има някакъв семплър (или функция), които ползва подобни файлове като "разбира" паузите и автоматично подрежда "полезната информация" по клавишите?? Помогнете ако имате опит с такива. Влагодаря. ми аз одеве го написах някаде но пак EZDrummer е програмката която ти трябва Цитирай
yamaha Отговорено Октомври 2, 2007 Отговорено Октомври 2, 2007 ми аз одеве го написах някаде но пак EZDrummer е програмката която ти трябва Темата му е от началото на годината...сега отиваме към края й, тъй че със сигурност човекът си е нарязал семплите вече. Цитирай
alexthegreat Отговорено Октомври 3, 2007 Автор Отговорено Октомври 3, 2007 Мерси все пак Да, нарязах си ги, тествах отдавна изи дръмъра, че даже го и зарязах заради Addictive Drums....вече тя ми е фаворита. Цитирай
Recommended Posts