Константин Публикувано Февруари 28, 2007 Публикувано Февруари 28, 2007 Ами тъй като скоро ще се сдобия с ел.китара но нямам пари за кубе и се чудя какво трябва да направя за да си вържа китарката към компа ? Колко струва този кабел,откъде мога да си го купя и какъв софтуер ще ми трябва ? Мерси предварително за отговорите . Цитирай
fluti Отговорено Февруари 28, 2007 Отговорено Февруари 28, 2007 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1406 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 28, 2007 Отговорено Февруари 28, 2007 (Редактирано) Трябва ти в най-лошия случай, кабел, от едната страна с голям моно жак, от другата страна - малък стерео жак, що-годе сносна звукова карта(от рода на Creative Live, Audigy, Audigy2 - и то от големите платки, не от орязаните весии), както и необходимият софтуер(има и безплатни плъгини). С много евтина вградена катра, или с звукова платка от най-евтините, едва ли ще постигнеш задоволително малко закъснение и търпимо малък шум. Редактирано Февруари 28, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Константин Отговорено Февруари 28, 2007 Автор Отговорено Февруари 28, 2007 (Редактирано) А колко струва кабела и откъде може да се вземе ? Редактирано Февруари 28, 2007 от Константин Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 28, 2007 Отговорено Февруари 28, 2007 (Редактирано) Вариант1 - правиш си кабел сам. Вариант2 - даваш на някой да ти го направи. Вариант3 - намираш си, и купуваш. Ако си го направиш ти, ще ти излезе 6-8лв(ако имаш поялник и инструменти). Ако не се занимаваш с такива неща - можеш да дадеш някой да ти направи(ще ти излезе 10-15 лв). Ако искаш да си купиш, върви, и потърси по пазарите, и по музикалните магазини(около 20-25 лв. най-вероятно). Ако избереш вариант 1 или 2, направи го с ХУБАВИ и не много евтини жакове, и хубав, китарен кабел, не най-евтиния, който намериш. Самия кабел може да бъде специален китарен кабел, като тези, които се продават в музикалния магазин на 5-те кюшета, или какъвто и да е инструментален, или микрофонен екраниран кабел. А по принцип, би трябвало да има DI-BOX между компютъра и китарата, но цените на DI-BOX - овете за минимум около 100-ина лева. Ако наистина търсиш много евтино решение, свири само с кабел. Измери с един фазомер, да не ти тече фаза по кутията на компа само, за да не те удари ток. И не се надявай на мега-перфектни резултати, особено ако си с евтинка звукова карта. Редактирано Февруари 28, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Константин Отговорено Февруари 28, 2007 Автор Отговорено Февруари 28, 2007 ^Мерси за изчерпателния отговор.За съжаление се получава мн кофти ситуация. Значи трябва да дам 25 кинта за кабел+това звуковата ми карта е от тия за по 5 кинта ... преебана работа . Значи ако реша да сменям и картата ще ми излезне по-скъпо от това да си взема едно кубе.Как вървят цените на кубетата ? Цитирай
shadow Отговорено Февруари 28, 2007 Отговорено Февруари 28, 2007 (Редактирано) Такава карта ще ти излезе по-евтино от кубе,примерно 50 лв,а за тези пари не знам какво кубе ще вземеш Редактирано Февруари 28, 2007 от shadow Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 28, 2007 Отговорено Февруари 28, 2007 Да, но да кажем Creative Audigy на старо, трудно ше намери, а новите карти сега са скъпички(вдигнаха цените на тези карти бая). Евтините нови криейтивки, обикновено са орязани. Единствено на старо може да се намери някое Audigy или Live-че на прилични цени. Може би има и други по-евтини карти, с които се свири добре, но аз лично не съм попадал на такива, да не говорим, че с драйвера AsioForAll, положението е съмнително(на някои карти върви добре, на други - ужасно). Едно малко кубенце с вграден драйв върви към 200-ина лева. Цитирай
Константин Отговорено Март 1, 2007 Автор Отговорено Март 1, 2007 ^Ужас ... скъпо удоволствие си е това Ама какво да се прави няма как Значи какъв е извода-има 2 варианта 1-Да си купя кабел и хубава звукова карта . Ще излезне към 75 лв и пак няма да се сигурно дали ще върви какво си трябва.Плюс това недостатъка че всеки път когато ми се свири трябва да включвам комп и етц. 2-Да си купя кубе. Виждал съм кубета по 100 кинта (би трябвало да свирят прилично ? ) . Значи е по-добър варианта с кубе за тия пари,прав ли съм ? А иначе като звук винаги ли кубето ще вади по-добър звук от компа ? Цитирай
DavidGilmour Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 С кубето си ограничен като звукови вариации така да се каже.С компа можеш да промениш звученето на китарката до неузнаваемост.Има много софтуер за тази работа и с малко повече играчка се постигат добри резултати. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 (Редактирано) Да, но както казах горе - с необхоимия хардуер. Едно ампче, макар и ограничено като възможности, е едно добро начало. Да кажем 15W Peavey Transtube, например... Има си чист канал, добре звучащ драйв канал, и дори вградено ревербче. Blazer мисля, че се казваше серията. А и едва ли все още му е необходимо да променя звука на китарата до неузнаваемост - нека по-добре започне да свири със нормален, стандартен звук, а после да търси неузнаваемостта, за да има поне някаква представа от китарен звук. За сравнения комп-китара - Виж, компютърните симулации звучат добре, но поне на тоя етап едно кубенце звучи няколко идеи по-живо. Разбира се, евтините кубета нямат нищо общо като звук, с яките усилватели, които слушаш по записите, за по $4000, но първите 2-3 години свирене, евтиното кубенце ще е всичко, от което имаш нужда. А чак за 100лв - не знам що за стока са тези кубенца... Редактирано Март 1, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
Tomov Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 Аз също съм на страната на Евтим и те съветвам да си вземеш кубе (combo ще го срещнеш някъде - същата работа). За начало наистина мисля, че няма смисъл от повече (драйв-а, реверб и чист канал). В крайна сметка никой не се ражда научен и още с първото хващане на китарата да почне да вие сола и разни техники като флажолети, бендове, тапинг... С които (и с определения ефект) вече търси индивидуалност. Напред към магазина и взимай Peavey-то. Цитирай
Vodoo_Acid Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 Не знам защо се нахварляте на Creative аз съм сменил почти всичките им модели които стават за свирене в реално време.За същите пари си вземаш на M-audio Jam Lab разработена специално за китаристи,а Creative за геймъри. Цитирай
Константин Отговорено Март 1, 2007 Автор Отговорено Март 1, 2007 Едно ампче, макар и ограничено като възможности, е едно добро начало.Да кажем 15W Peavey Transtube, Ок а колко струва въпросното кубе ? И от къде да го взема от xxxx ли ? Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 1, 2007 Отговорено Март 1, 2007 (Редактирано) Бе,къф комп,бе? С Larios 20 и BOSS SD-1 съм изкарвал страшен саунд в клуб (кокарача),естествено с микрофон и през централно.., Следващата смЪрт като звучене в клуб (маската) беше с некво кубе-подобие на Вермона и Sansamp,БЕЗ централно-е кърти фаянс отсекъде.. Просто усилвателя си е усилвател,имаш сила,хъс евентуално ,с компа можеш да си записваш нещо примерно.. едит:я виж в раздел продава" имаше един Лариос за 50-тина лв,кат за начало е добър,и драйв си има.. Редактирано Март 1, 2007 от Hillbilly Цитирай
Recommended Posts