kristiyaan Публикувано Февруари 28, 2018 Публикувано Февруари 28, 2018 Здравейте,нов съм в форума и се надявам да ми помогнете по някакъв начин дори минимален.Та проблемът е следния:Когато пея акапелно или пея заедно с определена песен (с вокалите) пея добре и високо и ниско,нямам оплаквания,но наложи ли се да пея върху инструментал звучи просто отвратително и не мога да взема нито ниските,нито високите тонове правилно!Та въпроса ми е това нещо коректира ли се (важно е да кажа че не се занимавам сериозно д музика) или не? Цитирай
musicman Отговорено Февруари 28, 2018 Отговорено Февруари 28, 2018 Намери си учител. Той ще ти каже какво да промениш. Цитирай
yamaha Отговорено Февруари 28, 2018 Отговорено Февруари 28, 2018 За "доброто" пеене акапела въпросът е малко спорен, поне докато не си направиш запис и не се чуеш отстрани. За пеене върху завършена песен нещата са ясни - там водещият вокал те поддържа, а дори и да не пееш точно с него, ти се струва, че пееш правилно по причина, че чуваш и него - един запис на изпълнението ти дори и в тоя случай е задължителен, защото просто трябва да се чуеш пасивно отстрани. А за трудността при пеене със сингбек - намери някой да ти изсвири тихо водеща мелодия върху инструментала и освен това малко занимания по солфеж няма да са ти излишни. 1 Цитирай
savov Отговорено Февруари 28, 2018 Отговорено Февруари 28, 2018 Да. Отиди при педагог... дори да е само веднъж. Да ти каже фалшиво ли пееш или има надежда да стане работата. Цитирай
kristiyaan Отговорено Март 10, 2018 Автор Отговорено Март 10, 2018 Фалшиво не пея,записвал съм се мисля че звуча прилично,също така не само мое мнение.Проблема е че когато пея с инструментал не мога да вляза в ключа на песента,обаче когато сложа слушалки и слушам вокалите и инструментала едновременно всичко се нормализира.Мисля че най-добре педагог ще ми каже!Благодаря за отзивите! Цитирай
Recommended Posts