Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Също така, на втория дек трябва ключето вляво да е на Record at Output (или нещо от сорта беше)

• Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
Значи, отиваш на recording control менюто на уиндоуса, (там, дето селектваш дали да записваш с "Analog mix, microphone и т.н.) и избираш "What u hear". След това пускаш мп3-то през рига и то ще се запише така, както го чуваш, с ефекта върху нея.

Ако съм бил неясен- пускаш някоя записваща програма от рода на acid или audition или каквото ползваш на запис, като преди това си нагласил на "what u hear", след това, докато програмата си записва, пускаш mp3-то да свири през рига.

Да, точно това искам. Къде е този Recording Control?

Отговорено
Значи, отиваш на recording control менюто на уиндоуса, (там, дето селектваш дали да записваш с "Analog mix, microphone и т.н.) и избираш "What u hear". След това пускаш мп3-то през рига и то ще се запише така, както го чуваш, с ефекта върху нея.

Ако съм бил неясен- пускаш някоя записваща програма от рода на acid или audition или каквото ползваш на запис, като преди това си нагласил на "what u hear", след това, докато програмата си записва, пускаш mp3-то да свири през рига.

Да, точно това искам. Къде е този Recording Control?

Ами даваш двойно натискане с мишката върху малката колонка долу вдясно, където е часовникът (volume), след това options, properties, след това избираш "recording". Погледни преди да натиснеш ОК дали има тикче срещу "what u hear", ако няма му сложи. Даваш си ОК, след това даваш даваш "select" под "what u hear".

Отговорено
Е добре де регистрирах програмата, и то пак ми дава дали да пусна демо версията. Моля ви се помагайте!

не ми се е случвало до сега :crying:

• 2 weeks later...
Отговорено

NATIVE INSTRUMENTS GUITAR RIG 2 е програма за която скоро четох, но не ми стана ясно дали играе роля на amp и китарата се включва директно към pc или просто прави корекции на звука на записан предварително звук

Ако някой е наясно, моля да помогне, тъй като това е доста тежка програма и като че ли е за композиране

В момента използвам Squier SP-10 practice amp with switchable distortion, който не е най-приятното за свирене устройство...

по скоро тъся нащо като универсална pc amp програмка която да е лесна за употреба и да няма свръх изисквания за скъпи звукови карти и т.н.

Моята звукова карта е Creative audigi

Благодаря за помощта

Отговорено (Редактирано)

Да, използва се вместо амп, един вид. Но ако ти се струва тежка е много вероятно компа ти да не се справи с нея :greenangel:

Кабела който ти трябва е... нормален- излиза от китарата и влиза в линейния вход, или в микрофонния. Друг въпрос е дали картата ти е съвместима за такъв тип обработка на сигнала

Редактирано от 7thString
Отговорено

Сигурно за пореден път, но проблема ми е следния...инсталирах си програмата,тръгна,сложих ASIO,свалих до една msec

обаче ми дава постоянно микрофония.като си включа китарата се чува така сякаш съм я включил чиста и съвсем леко се чува некво бръждене от ефекта на програмата и въпросната микрофония.В инструкциите пише за Interface-a ,че трябва да е на ASIO SCOPE , но на мен ми дава опция само ASIO4ALL.Ако някой успя да добие неква представа за ситуацията или пък му се е случвало ше съм му благодарен да сподели малко опит или да даде някой акъл

Отговорено

Виж в recording properties откъде вземаш вход- трябва да е от там, откъдето включваш китарата- line in или microphone. Второ, щом я чуваш чиста, значи трябва да заглушиш именно този вход, иначе ще чуваш паралелно хем обработения звук, хем сухия

Отговорено

ми аз ги чувам паралелно само че обработения звук се чува доста по-тихо и има микрофония.

сега ще пробвам да видя Recording properties само да успея да го изнамеря...

Отговорено

"Ако някой е наясно, моля да помогне, тъй като това е доста тежка програма и като че ли е за композиране

"

Здрасти ! Във форума толкова много е изписано за Guitar Rig, че може да се издаде книга. Потърси и ще намериш доста полезна информация за това каква е програмата и как се използва.

Успех !!

• 2 months later...
Отговорено

значи свирукам си аз нещо, но и идея си нямям от къде мога да си сейфам мелодията в mp3 или wav! открих , че през loop машината се записва нещо, но то е в странен формат.

благодаря предварително.

Отговорено

В ГитарРиг има модул Рекордер. Може да го слагаш навсякъде в чейна - кеф ти на входа за запис на чиста китара, кеф ти на изхода за запис на кривоч и каб симулации...

Ползвай него.

Мисля, че свйвва само във WAV, но не съм сигурен.

И още нещо - ползвай Revalver MK II вместо GuitarRig - в него няма рекордер, но звукът му е по-готин.

Отговорено

да, но тогава не ми записва с ефекта, а ми записва само чистия звук на китарата, макарче като свиря си го има ефекта, но после като го слушам през winnamp звучи без ефект.